Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Po dlouhé době jsme zase zavítali s dětmi na oběd do restaurace - resp. on je to malý hotel, tvářící se poměrně nóbl. V minulosti tam dobře vařili, i byli celkem příjemní. Takže:

vlezli jsme dovnitř, servírka typ kyselá pr*el, ale celkem rychlá. Na pití prý má (pro děti) na dotaz na jablečný džus \"jenom\" 100% v plechovce. Zní to podezřele, ale dobrá. Přinese otřesný sajrajt s obsahem pouhých 22% džusu, a čumí jak puk, když to vrátíme, že to se 100% džusem, co slibovala, nemá lautr nic společného. Jídlo - inzerovaná hrachovka s kostičkami opečeného chleba, v reálu do toho nacpaná ještě levná hnusná klobása a přesolené. Z jídel použitelná kuřecí kapsa a nepoživatelné těstoviny. Takže výsledek: nechal jsem si vrátit do koruny, nejvíc mě na tom ovšem se*e, že jsme tam vůbec šli a nějaké prachy vůbec nechali, nenechané dýško vůbec nic neřeší.

Otázky:

a) necháváte spropitné, i když to takhle stojí za houby?

b) taky máte pocit, že slušné jídlo se slušnou obsluhou už v menších městech nedostanete nikde a všude maj akorát kyselý ksichty a soutěžej o to, kdo zákazníka víc natáhne a podstrčí mu víc ošizenou s*ačku?

Odesláno

Do restaurací a hospod moc nechodím, ale když už, tak rozlišuji mezi obsluhou a kuchyní. Když je servírka (nebo servír :D) fajn, rychlá a příjemná, nechávám cca 10% celkové ceny. Když je protivná, blbě se tváří a celkově nejsem spokojený se službou, nechám třeba korunu, dvě… prostě na \"zarovnání\" částky.

A co se jídla týče, zatím jsem teda nebyl nikde (díkybohu), kde bych si musel nechat zavolat kuchaře a jídlo vracet. Ale jsem rozhodně toho názoru, že když už člověk dá těžké peníze za jídlo, měl by dostat buď něco, co si doma neudělá, nebo by to mělo být za odpovídající cenu s odpovídající úrovní služby.

Odesláno

Za nespokojenost bych spropitné nenechal.

Pokud možno, chodím jen do vyzkoušených restaurací - to je asi tak nejdůležitější info k tematu. Jsou i v malých městech, ale je jich asi 50%.

Vyzkoušené - chodit tam, kam chodí jíst policajti a pracovníci.

Odesláno

Zmíněná událost je z městečka o 3000 obyvatelích poblíž Šumavy, přičemž z hospod na jídlo tu prakticky není na výběr.

Čili poučení pro nás: ať pojedem kam pojedem, kompletní jídlo na celý pobyt si holt většinou budem muset vzít s sebou z domova. Ne kvůli ceně, ale jen a pouze kvůli tomu, že není na výběr. Co už. Pak si někde můžu přečíst fňukání \"podnikatelů\", jak prý \"musí\" zavřít, protože k nim zákazníci nechodí. S takovouhle jim jen z celého srdce přeji, aby zkrachovali co možná nejdřív. Možná potom se tady konečně něco zlepší, až se tenhle sajrajt vyčistí - ale moc v tom nedoufám, vzhledem k tomu, jak neskutečně si zde lidi nechají s*át na hlavu.

[upravil dne 3/28/14 14:39 od oddie]

Odesláno

jsem z oboru, proto jsem asi citlivější na obsluhu.

a) dorovnám na desetikoruny nahoru

b) nepříjemná obsluha mi nevadí, umím jí to \"dát sežrat\" :roker

Odesláno

a) Dávám v hospodě podle xichtu a chování pinglů, v barech podle hladiny alkoholu

b) Nemám ten pocit. v 90% jsem se najedl v pohodě, ale třeba je to tím že když mám na talíři kousek flaksy, tak nedělám cirkus a nechám jí na talíři bokem ať si jí odnesou

Odesláno

dýško dávám, jen když jsem spokojen s obsluhou, kvalitou jídla a pití, WC, čistota u stolu (žádný drobky nebo plesnivý tácky na pivo, plný popelníky)

Když vše tohle je splněno, dostanou v průměru 30-50 Kč

Odesláno

mám kamaráda, kterej dáva dyško podle velikost koz obsluhy :D:D

ovšem to jsou tipy v řádu 100-200kč..žádny drobny

[upravil dne 28/3/14 14:00 od Mohy]

Odesláno

a - nechávam. U Vás v CŘ je to jednoduchšie :) Tu keď sa zaokrúhluje na Eurá, tak je to vždy väčšia suma.

Vo väčšine prípadov chodím len do overených reštaurácií. Rád robím tzv. gastro turizmus.

V rôznych krajoch poznám rôzne reštaurácie, ktoré sú naozan niečím výnimočné (atmosférou, jedlom, obsluhou atd). V takých prípadoch si viem aj pár X km zájsť navyše, lebo viem, že pobyt v danej reštaurácií bude \"zážitkom\" ...

Do bežných reštík moc nechodím. Na bežné jedlo ktoré si viem spraviť aj doma chodím výnimočne, keď naozaj nemáme chuť variť a nemáme na to čas ... To sa ale nestáva často. Napr často chodím do sushi reštaurácií :)

Radšej raz za čas vybehneme niekam na výlet, ktorý spojíme zo stravovaním v dobrej reštaurácií. Tam si takisto objednám niečo, čo doma nespravím, alebo neviem spraviť alebo by som to nemal šancu spraviť rovnako dobre.

Samozrejme, som sa pár krát tiež popálil, ale vo väčšine prípadov jedlo nevraciam - to už musí byť fakt hnus !

Riešim to tak, že ma v danej reštaurácií už neuvidia :)

Odesláno

Neni mi blby nechat si to vysazet do koruny, kdyz je kyselej ksiht a pripadne nejaky blby poznamky (typu -\"co nam k tomu doporucite za prilohu?\" -\"jak to mam vedet, ja jsem veganka\", samozrejme s opovrzenim v hlase :-D). Kdyz se u toho jeste servirka/cisnik zaksichti, pripadne vyznamne sterka drobnyma, tak prestavam vahat, jestli jsem neprestrelila :-).

Muj kamarad mel jednou vybornou poznamku na velice neprijemnou servirku pri placeni: \"Ja budu platit jedny ty zebirka, 3 piva, a vas usmev...\" :-D Celej vecer byla kysela, ale aspon po tomhle ji trochu cukly koutky a usmala se, asi pochopila, ze na protazenej ksicht nejsme zvedavi.

Odesláno

Pokud jsem spokojený s obsluhou,jídlem atd..tak nemám problém a nechávám spropitné pokud nejsem nenecham nic.

[upravil dne 28/3/2014 15:42 od John]

Odesláno

a/ v takovemto pripade vraci do posledni koruny (i kdyby si mela pro tu korunu jit vedle rozmenit...)

b/ bohuzel jsou stale jeste vyjimky kde vari dobre (bohuzel pisu proto ze bych radeji kdyby bylo vyjimkou ze vari hnusne). Zrovna v jedne vyjimce jsme byli v patek na Vysocine a ze 175.- byly 200.-.

Jinak mila obsluha miva za nasledek i lehci prehlednuti chyby v kuchyni.

Odesláno

ja dnes poprve daval dysko pres terminal pl. karet ,prvne jsem se uklikl a dal dysko 0,10,- tak jsem to zrušil , podruhe zas 100,- (platil jsem 105,- + dysko) uz mi bylo blbe to stornovat tak jsem ji to nechal , cernovlastce zubate kozate, stejne tam chodím denne a platim stravenkama tak dnesek nevadí :D dostala to v paušalu :D

Odesláno

Spropitné - \"dýško\" - co to je? Naši restauratéři se bleskově poučili od svých kolegů ze zahraničí, kde tento \"obolus\" je už započítán v ceně jen o tom zarytě mlčí.

Taky nechám zaokrouhlení na celé desetikoruny pokud jsem spokojen jak s obsluhou tak s pokrmem a taky neváhám jídlo vrátit, když číšník přinese něco jiného než jsem si objednal (název sice souhlasí ale obsah je jiný).

A pro Pe.Tra, ale i pro ostatní:

Platebními terminály se živím asi 12 let - ten číšník Tě za spropitné přes terminál musel přímo MILOVAT. Spropitné přes teminál skončí na účtu majitele a je v konečném důsledku zdaněno 15-ti%. Je pak jen otázka zda majitel tomu číšníkovi alespoň něco z toho dá. :aut

Odesláno

Nečetl jsem to tu celé, ale spropitné dávám dle spokojenosti, a nemám problém i s větším spropitným, když je vše jak má být, obsluha rychlá a příjemná, a jídlo dobrý.

Pokud to vše stojí za prd tak nedám ani korunu a už mě tam nikdy nikdo neuvidí.

Jelikož mám bráchy hospodskýho, kterej už prošel asi 10ti vlastníma hospodama tak hodně často restaurace projíždíme a testujeme kde to jaký je.

Odesláno

Pokud jsem nespokojen, nechám si vrátit do koruny, jinak běžně zaokrouhluji na desítky nahoru. Ale minulý týden jsme se parádně nadlábli v Prachaticích. Dal jsem více než 10% ceny spropitné.

PS: Do té restaurace jsme vlezli, protože to byla první, kterou jsme v Prachaticích viděli a venku vyvěšený žrádelák se nám líbil ... uvnitř měli volný jenom jeden stůl, ostatní buď plné nebo rezervované.

Jinak chodím do osvědčených a známých restaruaček. Do žádného velkého města nejezdíme, v našem blízkém okolí taky žádné není :D

Když tu řešíte tu obsluhu, tu já skoro vůbec neřeším, pokud nečekám moc dlouho, ksicht mě nezajímá. Já jsem v restauraci proto, abych se najedl a ne abych očumoval obsluhu. :roker

Někdy i bufet na stojáka je lepší než na první pohled nobl vypadající restaurace. ;)

[upravil dne 28/3/14 18:52 od MilanF1]

Odesláno

a) spropitné nechám 10-30Kč: za milou obsluhu (usmev, vlidnost), prijemne prostredi, jidlo (necham i pochválit do kuchyne když he to fakt echt).

v opačném případě vytknu nedostatky a nechám si vrátit do koruny.

b) posledni dobou co jsem jedl tak si nemohu stěžovat na kvalitu jidla, obloukem se ale vyhýbám nevzhledné restauraci nebo když se mi nezdá prostředí

z okolních hospod doporučuji:

Velkém Meziříčí - U Bílého koníčka, Hotel pod zámkem, Jelínkova Vila (pivovar Harrach)

Křižanov - U Musilů

Jablonov - U Šidlů (motorest na silnici 602)

[upravil dne 28/3/14 18:52 od jirka639]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...