Ajdamek Odesláno 30. květen 2018 Odesláno 30. květen 2018 Sawoy: nakonec jsem na to vyprd, chtel jsem to hlavne kvuli rocnimu synovi, ale nakonec jsem koupil malej nafukovaci bazenek. Ve velkym bazenu uz mam 25c tak uz ho muzu vzit i tam. Kamarad bydli v bytovym dome, kde jsou velky zahrady a tyhle nafukovacky si tam koupili skoro vsichni, prej ty co maj deti, tak se tam cvachtaj deti a ty ostatni do toho lezou jednou za mesic. Citovat
Sawoy Odesláno 30. květen 2018 Odesláno 30. květen 2018 No a já velkej bazén zrušil po 20 letech. Nevím odkud to sem začali cpát, ale je tu tak tvrdá voda, že Cl chemie nefunguje a už mě nebaví to pořád ladit. Holkám už je 14, za chvilku začnou s frajerama couirat podle řeky, už tam stejně chodí plavat a drandit na člunu, tak se na ně s mámou budem koukat z vířivky na terase s ledničkou u ruky. Péťa a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Sawoy Odesláno 30. květen 2018 Odesláno 30. květen 2018 Před hodinou, Charlie 1 napsal: Snižovat pH HCl je hovadina,zvyšuješ si vázaný chlor,to neni ok. Může někdo vysvětlit? https://voda.tzb-info.cz/bazeny/3920-ucinnost-chloru-ve-vode-v-zavislosti-na-ph https://voda.tzb-info.cz/bazeny/12399-vyuziti-chloru-pri-dezinfekci-bazenovych-vod Citovat
rocada Odesláno 30. květen 2018 Autor Odesláno 30. květen 2018 před 2 hodinami, Charlie 1 napsal: Snižovat pH HCl je hovadina,zvyšuješ si vázaný chlor,to neni ok. Může někdo vysvětlit? Zkus strejdu googla s dotazem co je vazany chlor,chloridy,cim jsou skodlive. To same u siranu mednateho,je ve verejnem sektoru zakazany. Na snizeni pH jen pripravky na bazi h2so4 Citovat
Milan+ Odesláno 5. červen 2018 Odesláno 5. červen 2018 Tak dnes dorazil, teď jsem postavil a zítra nepustim. Konečně je napadlo dělat něco jiné než ty modré hrůzy. Spodní folii pořeším příští rok. Charlie 1 a Šalda ohodnotil 2 Citovat
Sawoy Odesláno 6. červen 2018 Odesláno 6. červen 2018 To strávíš léto sbíráním svinstva z toho porostu kolem.... Citovat
Milan+ Odesláno 6. červen 2018 Odesláno 6. červen 2018 Naprosto v pohodě, stojí to tam každý rok. Citovat
Charlie 1 Odesláno 4. červenec 2018 Odesláno 4. červenec 2018 V 30. 5. 2018 at 8:09, Péťa napsal: Proto používám ke snižování pH H2SO4 Kolik se tam lije na snížení pH mám bazén 10m3 a pH 7.8.dik Citovat
Péťa Odesláno 4. červenec 2018 Odesláno 4. červenec 2018 Já mám 28m3, takže liju od oka, ono se to ztratí Na jednu desetinu tak 2dcl. Takže v Tvým případě bych začal těmi 2dcl a podle toho o kolik to spadne, tak bych pak přidal. Citovat
Milan+ Odesláno 4. červenec 2018 Odesláno 4. červenec 2018 28kubiku co jsi zakopal ? Jinak tady pH a ostatní pí neřeším. Tohle je po měsíci. Dnes jsem jen řešil klapku, dal jsem na altán solar co má mamina v práci. Citovat
Péťa Odesláno 4. červenec 2018 Odesláno 4. červenec 2018 Mám kruh 5,5m, hloubku 120cm. Ten solár je naprd, neohřál nám ani s ten bazén s nafukovacím límcem o průměru 3,6m. Citovat
Milan+ Odesláno 4. červenec 2018 Odesláno 4. červenec 2018 Tak jako z něj mi teče hodně slušně teplá voda,švagrova to s ním má stabilně s nafukovákem na 30 Péťa ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 4. červenec 2018 Odesláno 4. červenec 2018 Jsem si dycynky myslel, že bazén je v pařáku osvěžení.... V třicítce vodě se možná budu i potit.... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 4. červenec 2018 Odesláno 4. červenec 2018 My máme zimu i ve skleníku :O Divný místo... Hafity a Míla72 ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 5. červenec 2018 Odesláno 5. červenec 2018 před 8 hodinami, Hafity napsal: Jsem si dycynky myslel, že bazén je v pařáku osvěžení.... V třicítce vodě se možná budu i potit.... Znáš ženský, jak se pak klepou zimou. Hafity ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 9. září 2018 Odesláno 9. září 2018 Zkoušel jste někdo, zda ten bazén s kovovou konstrukcí je možno nechat na zimu stát a nevypoustět? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 9. září 2018 Odesláno 9. září 2018 co sem tak nekde videl tak jen upustily vodu a nahazely PET lahve aby se to mel led kam rozpinat ono asi kdyz pulka lidi ten kovovy bazen zapusti do zeme asi je blbost to vypoustet Citovat
Milan+ Odesláno 9. září 2018 Odesláno 9. září 2018 Myslím jen ten s tou trubkovou konstrukcí, plechový je mi jasný,že jde. Citovat
Péťa Odesláno 9. září 2018 Odesláno 9. září 2018 (upraveno) Musí se vypustit pod vratnou trysku a pak klasicky zazimovat. Jak píše @Havlicek.Lukas je dobrý naplnit PETky do půlky vodou a naházet do bazénu. Tím se led "rozbije". Já teda mám bazén z větší části zapuštěný, ale i tak... Jediný problém, který jsem ještě 100% nevyřešil je zakrývací plachta. Nezaří se mi ji spolehlivě uprostřed vyzdvihnout tak, aby voda po ní stékala a neudělal se lavor plný vody. Ty polštáře z Mountfieldu moc nefungují. Naposledy jsem pod plachtu dal několik duší z traktoru, ale na jaře z nich byl bazén plný černého bordelu, takže jsem vodu stejně měnil. Letos jsem koupil víc polštářů z Mountfieldu, zkusím z nich udělat pyramidu A pak ještě mě napadá vzít kruh na plavání pro děti a do něj zasadit klasický nafukovací míč k vodě, nějaký obrovský. EDIT: Aha, trubková konstrukce Tak to si netroufám odhadovat, ale já bych ho vypustil, mám vody dost a zadarmo Upraveno 9. září 2018 uživatelem Péťa Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.