Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Taky byl podobný postup, jen v delším časovém horizontu. Jeden den bagřík, který potom už nebyl v díře ani vidět. :D V nejhlubším místě, které je i na fotce, to má hloubku 2m. Jezírko má tři úrovně hloubek, první pod přítokem má do dvaceti centimetrů, kde jsou různé rostliny, druhá má asi metr, kde jsou lekníny a potom se to svažuje do koupací části. Schody jsou postaveny se žuly a ochoz okolo ze šutrů posbíraných po polích. :D  Folii jsme tahali ve čtyřech lidech, nejdřív tedy geotextili. S tou zelenou stokou je to pravda, nejdřiv byla jen jedna filtrace přes ten přítok, potom tchán přidal druhou i s UV lampou a postavil vodopád s kamene ze zavřeného lomu. Zkusím sehnat ještě pár fotek pro představu.

dzavel: něčím zkoušel lepit únik vody okolo trubky do filtrace, která jde do vodopádu, nepovedlo se, nakonec musel vodu vyčerpat do sudů. 

Odesláno
V 22. června 2016 at 22:18, dzavel napsal:

Co používáte na lepení bazenu? Nejlíp něco ikdyž to je plné vody :D.

Prodava se na to lepici sada ( pruhledna folie a lepidlo), da se s tim lepit pod vodou, sezonu to vydrzi, lepim s tim kazdej rok skimer.  Maji to snad ve vsech hobymarketech a v makru.

Odesláno

Moc díky. Nevěděl jsem, že něco takového existuje :super

Jen pro zajímavost, na novém bazénu jsem musel lepit jednu dírku a napojení na filtraci, které začalo praskat. Bazén swing splash z mountfieldu :bacha.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Chci se zeptat, mám malej bazén, cca 2,5 kubíku, a zatím kartuš, vodu se mě zatím daří držet krásně čistou, asi díky přípravku studna, ale zajímá mě, proč musím pořád dávat přípravek ph- , přitom voda z kohoutku má optimální ph , a dešťová taky, obojí jsem zkoušel kapkovým testerem, který mám právě na vodu v bazénu.

I když se ani nejdeme koupat, stejně tak za cca 3 dny musím zase ph snížit, protože mě to ukazuje cca 8.

Na netu jsem jen četl že právě písková filtrace pomáhá udržet správnou hodnotu ph , je to pravda?

Odesláno

Nevím, jestli zrovna písková filtrace má vliv na pH, ale snížit ho můžeš kyselinou chlorovodíkovou, psal to tady už punkac. Mám to letos vyzkoušené a tak krásnou vodu jsem ještě neměl. Kyselina chlorovodíková je vhodnější než sírová, pokud máš hodně mineralizovanou vodu (a to asi máš, pokud přidáváš "studnu").

Písková filtrace je mnohem účinnější než kartušová a 2,5m3 (jakpak se tady dává horní index?) by měla udržet v naprosté pohodě.

Odesláno

Máme právě hodně tvrdou vodu, proto tam dávám tu studnu, a právě vodu máme úplně křišťálově čistou, jen prostě když změřím ph, tak máme třeba 7,5 až 7,8, přidám přípravek ph mínus, množství podle toho o kolik to potřebuji snížit, a za hodinu je ph tak jak to má být, cca 7 až 7,2 ale za 2-3 dny se to ph zase zvýší, aniž bych do bazénu šel, nebo napustil novou.

Tohle by ta kyselina měla vyřešit..že když ji tam dám, tak by to aspoň nějakej čas mělo udržet správnou hodnotu ph?

Odesláno

To by mě taky zajímalo, jestli v lékárně nebo v nějakým speciálním obchodě.

Jinak punkac píše že tu kyselinu lije přímo do bazénu, na netu jsem četl že se to zředit s vodou a potom tonalít do bazénu.

Mě u obsahu vody cca 2.5 kubíků to vychází na cca 150ml té kyseliny.

Odesláno

Kyselinu jsem koupil na www.inchema.cz, ale poštovné je drastické. Ředím ji vodou (originál je 30%) tak 1:1 než ji naleju do bazénu. Nejdřív jsem to dělal jen tak v plavkách, ale jak to cáká, tak jsem se začal bát a vzal si rukavice a ochranné brýle na oči ;)

Odesláno

Ještě se zeptám, na netu jsem našel několik prodejen v Brně, tak se pro tu kyselinu stavím ve čtvrtek, ale ještě se ptám pro upřesnění (pro někoho možná jako trubka) na netu je x firem, a někde píšou kyselina solná, někde chlorovodíková, někde obojí, někde technická. Jen teda vím že nějakou tu cca 33 nebo 35%.

Jakou teda vzít? Nebo je to všechno stejný?

Odesláno
před 1 hodinou, Šalda napsal:

někde píšou kyselina solná, někde chlorovodíková

Je to stejné. Chlorovodíková je chemický název (HCl), solná je starý název pro stejnou kyselinu, ale myslím, že se může používat.

Odesláno

Milane, já mám taky vodu úplně nádherně čistou, asi za to může jednak ten přípravek studna a jednak asi hlavně ta skalice modrá.

Teď jen řeším to ph, že se mě nedaří ho držet na správné hodnotě a za pár dní ho mám zase vysoké, tak teď zkusím tu kyselinu a uvidíme.

Peťo díky ;-) 

Odesláno

Saldo,  kyselinu liji rovnou do bazénu, zkus najít kyselinu která má za názvem chlorovodikova zkratku pa (znamená to pro analýzu) mela by být čistá bez fosfatu.. . Jinak beru vse na acerchemie.cz  ceny opravdu  bezkonkurenční oproti redenym srackam z Mountfieldu. Na ph minus kyselina. Na ph plus hydroxid sodný alias soda. Místo vlockovace síran hlinity. Chlornan sodný je nahrazka (super) za redeny savo a debilní tablety s kyselinou s obsahem kyanidu

Odesláno

Mám stejný problém jako salda pH musím po týdnů rovnat leze mi k pH 8,granulat ani pH - kapalný nic moc,myslíte ze ta chlorovodíková kyselina to sníží na dyl? Kolik se dávku je do 10m3?na to acerchemie jde koupit jen velký množství nebo i jen třeba 1l ceny jsem nikde nenasel..ještě bych potřeboval na dávkování tekutyho chloru nějaký dávkovac co by tam průběžně odkapaval.ted co 3 dny leju 100ml a je hodně chloru a za 3 dny nic...nějaký kapadlo pipetu nebo něco..diky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...