Pe.Tr Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 jsem napojen na vodu z řádu-studenou , kterou ohřívám kotlem + 80l zásobník , tlak v baterii je nízký a když pustím dve baterie najednou tak to je turbo bída. takže nekdy když jede mycka ,pracka a pustim kohoutek se stane ze pracka vyhodi chybu při plneni vodou. dá se stím něco udělat? prosim o radu. díky. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 Domácí vodárna;) a nebo stížnosti u dodavatele vody [upravil dne 20/3/14 21:35 od Radek Hurvajz] Citovat
Šalda Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 To by mě taky zajímalo, když spláchnu a napouští se záchod a já se du sprchovat tak je tlak o cca polovinu menší, máme starý trubky někdy z 50 let, tak nevím co by s tím šlo udělat, takže tohle téma budu sledovat:D Citovat
Charlie 1 Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 na hlavnim řadu do baráku někde v domě za vodoměrem máte regulator tlaku ,ten je nastavenej na cca .2 atmosfery tak ho nastav na trochu větší tlak,ale ne moc,škodí to kartuším v baterii;) Citovat
vinorak Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 no regulátor by tam měl být, hned za vodoměrem, máme nastaveno na 3,5 až 4 bary a je to v pohodě Citovat
Šalda Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 Díky za tip:super Zkusím se na to podívat, jen doufám že pak někde nezačne ze zdi stříkat voda:D Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 bytovka 4 patra, kdyz se sprchuju a asi nekdo na stejne stupacce splachne klesne tlak krome digitalnich meraku na centralni system spotreby tam urcite nic nemame co s tim ?? Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 u panelaku jsi v hajzlu..... kor nahore.... petre: nesavwj zas moc....nemusi to vydrzet ani tesneni a nevim jak mas stary trubky. zkus pridavat po castech Citovat
Charlie 1 Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 hoši každej má barák a takový zakladní věci nevíte:D jo pozná se kluk z vesnice:P aby jste měli ve svejch hadicích tlak tak je povolíte a nebudete je škrtit ne:aut:mrk Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 na baraku sem zil s rodici 20 let - tam byla klasicka vodarna bohuzel nastavena na malej tlak bo vetsi by asi neustala, mit prachy jdu do domku zase se svoji rodinkou ted mi musi stacit bytovka s bydlenim uuuplne nahore a ja hadice neskrtil, kdyz mam 2 krasne holky [upravil dne 20/3/14 22:53 od Havlicek.Lukas] Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 kdyz to priskrtis a pak povolis, tak mas delsi dostrel )) Citovat
Dave_k Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 Prvotně si pomocí manometru změř kolik tlaku tam v řadu máte. Pokud není starý a zarostlý potrubí, může být příčinou i špatná montáž plastového potrubí. Takovej průvar, kterej z 20mm udělá 6mm je celkem problém a aj ho najít. Že trochu klesne průtok dalším otevřením kohoutku je normální, ale nesmí to být moc. Pak může být na příčině i špatně dimenzovaný potrubí. Pro menší koupelnu (umyvadlo, vana,pračka, záchod) by měl stačit rozvod trubkama 20mm venkem (14mm vnitřek) pro jednu vodu. Pokud tam je ještě bojler tak přívod už 25mm (20mm). Samozřejmě záleží i na tlaku vody. Regulátory tlaku jsou jen tam kde je ve vodovodním řádu fakt hodně (nad 6atm). Kde je sídliště třeba na kopci a vysoký paneláky se občas používá doplňovací čerpadlo, který na řádu navyšuje tlak. Třeba u Šaldy bych tlak tipoval celkem vysokej. Bohunice leží podle mě výš a tam je tlaku v 6 patře habakuk. [upravil dne 20/3/14 23:04 od Dave_k] Citovat
Šalda Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 Dave_k, my máme v obci vlastní vodárnu, a je fakt že když se na začátku léta začínají napouštět bazény tak je znat že je menší tlak. Ale asi holt máme doma moc rozvodů ( 2 generační barák + 2x bojler) a tlak je v pohodě, ale prostě třeba jen když žena umývá nádobí tak je sprchování za trest, myslím že tak o půlku to klesne, přitom u nás nahoře máme trubky nový, cca 6 let, nahoře kdysi nebylo nic, takže se musela natáhnout voda, a dělal to opravdu dobrej vodař, tak snad tam dal trubky jaký dat měl. Citovat
Dave_k Odesláno 21. březen 2014 Odesláno 21. březen 2014 2Šalda: A ten vršek se napojil u vodoměru nebo někde ze starýho co bylo dole? Ten pokles je znát i dole v baráku? Může být přicpanej (zarostlej) přívod a máš to hned po celým baráku. Pokud pustíš dřez a k tomu sprchu, tak by to tolik znát být nemělo pokud není celkově tlak na hranici (změřit přes manometr). Dělá to jen na teplý nebo jen na studený nebo obojí dokupy? Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. březen 2014 Autor Odesláno 21. březen 2014 tak regulator nikde , tak jsem volal na vodárnu a v pondělí mi prijdou namontovat nejaky pristroj na sledovani a mereni tlaku vody Citovat
odee Odesláno 22. březen 2014 Odesláno 22. březen 2014 Já bydlím v 5. patře, děda měl na při samostavbě nejvíc hodin, tak si vybral byt s nejlepším výhledem, ale teď po 30ti letech je docela problém jít se sprchovat okolo 20.00, někdy teče voda jen takovým pidičůrkem a vzhledem k tomu, že se ten problém týká samozřejmě jen horních pater, tak to nikdo neřeší Začal sem se chodit sprchovat těsně předtím, než jdu spát, takže po půlnoci a to už si klidně můžu sprchu pustit i na masáž Citovat
kveton Odesláno 22. březen 2014 Odesláno 22. březen 2014 tak my regulátor tlaku nemáme a tlak velice dobrej Citovat
Šalda Odesláno 22. březen 2014 Odesláno 22. březen 2014 Tak jsem taky regulátor nenašel. Jinak pokles tlaku je i dole v kotelně co je nejblíž k hlavnímu přívodu, cca 10 metrů, a vršek je napojen někde v baráku. Citovat
rocada Odesláno 22. březen 2014 Odesláno 22. březen 2014 Regulator tlaku najdou v domě lidi co bydlí blíže k páteřnímu(hlavnímu)rozvodu,popřípadě čerpačky.Nízký tlak je vesměs problém konstrukčně slabých trubek,popř8padě zarostlích trubek.Doçasně to lze řešit instalací čerpadla se zásobníkem,nebo hydrostatem, ktere zvedne tlak a i trošku průtok,ale jak bylo zmiňováno kartuše to nemají rádi.Výměna rozvodu je jedine řešení. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.