Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Otravné reklamy na klubu aneb vlákno o hospodaření

Recommended Posts

Odesláno

A kdy že přesně míváš to zkouškové, že sice nemůžeš nic dělat pro klub, ale zato tu každý den trhneš rekord v počtu příspěvků a okomentuješ všechno, co se tu objeví?

Odesláno

Koblihu ale my jsme amatéři! Bylo by určitě fajn kdyby místo mě klubu předsedal někdo s managerskými schopnostmi a dokázal by určitě víc než já, ale nejsou lidi, nikdo se do toho nehrne.

Co si pamatuji, tak jsi mi nabízel jen pomoc ohledně server housingu a správy, ale když jsem pochyboval o podezřele levné nabídce a chtěl počkat až budu mít s čím porovnávat, tak si radši vycouval.

Ale nechme to být. Máš konkrétní návrhy? Sem s nimi, rád se poučím...

Odesláno

Se furt nevymlouvej na školu, tam chodil každej, nekdo kratší dobu a nekdo delší, někteří dodnes :D

To ber jako vtip, jo. U tebe v poslední době nevim, se v tobě nějak nevyznám. Na podepsání tlačenky si čas najdeě, na jiný veci ne. Koukej vrátit do avataru koblihu s marmeládovou žábou a přestaň dělat vofrky, koukám podpis už je zpátky. Tyhle teatralní kousky s přelepenou hubou atd mi od tebe prostě nesedí. Byl jsem ticho, řikal jsem si prostě že maš svý myšlení, ale myslim si že to není tak jednoznačný, spíš chceš demonstrativně protestovat proti něčemu co by jsi spíš mohl zlepšit, ale na to zase nemáš čas kvuli škole atd, tak já pak nevim.........

Odesláno

Podpis už je zpátky? Podpis jsi mi z půlky smazal ... patrně kvůli nějakýmu idiotovi, kterýmu vadilo, že tam mám větu o tom, že se mi podařilo zakončit další semestr... tak se vrátil avatar se zalepenou hubou neboť já tam měl jedn řádek a 1000 dalších tam má řádků 10, vobrázky a podobný zblitky a to nevadí...

a k tomu času... je trohcu něco jiného mím v jednom okně rozdělanou seminárku do práva a odcházet sem a věnovat se něčemu (vedení klubu) na plno.

Odesláno
Koblihu ale my jsme amatéři! Bylo by určitě fajn kdyby místo mě klubu předsedal někdo s managerskými schopnostmi a dokázal by určitě víc než já, ale nejsou lidi, nikdo se do toho nehrne.

Co si pamatuji, tak jsi mi nabízel jen pomoc ohledně server housingu a správy, ale když jsem pochyboval o podezřele levné nabídce a chtěl počkat až budu mít s čím porovnávat, tak si radši vycouval.

Ale nechme to být. Máš konkrétní návrhy? Sem s nimi, rád se poučím...

Myslím, že ohledně hostingu je vše v příslušném vlákně. Cena se ti zdála podezřele levná, ale asi největší problém byl v tom, že jsme nabízel jako vhodnější řešení umístit forum na virtuální server který bude na páteři... přesto, že to bylo levnější a na výkonnějším HW tak to nekorespondovalo s tím, že byl už koupený server... jak se to vyvíjelo potom už netřeba komentovat, stačí tam nahlédnout... ale souhlasím nevracejme se k tomu (i když teda cena za správu serveru mě v rozpočtu štve neskutečně)

Několikrát jsem tady na fóru nabízel, vyjednání podpory od sponzorů, tak aby se daly třeba srazy financovat z cizích peněz, nebo vyjednání slev pro klub od dalších firem a pod. Nevím proč na to nereaguješ, ale už to vypadá, že pod tuto pokličku se nemá nahlížet tak to znovu nabízet nebudu.

Nabízím tedy koncept vedení klubu manažerským způsobem, dlouhodobá, střednědobá a krátkodobá stragie, příprava reálných rozpočtů, koncept vyrovnaných příjmů / výdajů, včetně toho jak příjmy reálně naplnit. Koncept marketingu klubu, promotion, koncept e-shopu (ten můžu dodat hned hotový zadarmo stačí ho naplnit)...

[upravil dne 18/3/14 23:41 od koblih69]

Odesláno

Levnější ve výsledku určitě ne! Cena za správu serveru je adekvátní službám které klub aktuálně potřebuje, je potřeba si uvědomit, že platíme spíš programátorské práce, protože běžná údržba by stávající forum při životě neudržela.

Nevím o nikom komu by si tu nabízel, že mu seženeš sponzory a už vůbec o nikom kdo by Tvou nabídku odmítnul, nechápu tedy Tvojí argumentaci že nereaguju.

Mluvíš naprosto a zcela obecně, zkus být konkrétní, protože jinak se asi nikam nehneme... Mohu tu také mluvit o strategii, vyrovnaném rozpočtu, ale mě spíš zajímá co konkrétního bys pro to udělal, co my teď podle Tebe neděláme?

Co se týče nabídky eshopu, eshop jsme již zakoupili v rámci licence nového systému fora a webových stránek, ten už stačí také jen naplnit, ale i tak za tvou nabídku děkuji...

Odesláno

Levnější ve výsledku určitě ne? Cenu programátorů udržujících web umím zajistit zdarma. Resp. jejich práci zaplatí někdo jiný (víc tu opravdu veřejně psát nebudu). Pokud máš něco levnějšího než zdarma pak chápu tvůj argument.

O nabídce vyjednávání s partnery tu píšu poněkolikáté, ty sám ses už někdy předminule podivil, že si stěžuju na to, že na ot nikdo neraguje a dával jsem ti odkaz do vlákna kde jsem tě takto oslovil poprvé. Mám to snad udělat znovu? Nechce se mi věřit, že bys zapomněl.

Ano mluvím obecně. Konkrétní koncept předpokládá několik věcí:

1. podklady - historická data . rozpočty a výsledovky

2. dohodu na tom kam má klub směřovat

3. dohodu na tom, že pokud něco takového připravím tak to bude využito - opravdu není v mých silách věnovat čas něčemu co potom někdo smete ze stolu.

Eshop je opět jako v bodu 1. pokud jsme to nakoupili (myšleno my jako klub) a mohlo to být zadarmo tak je to možná škoda a mohli jsme využít peníze jinak.

Co neděláte dobře? Když to velmi zjednoduším tak hlavně 3 věci:

1. nevidím žádný pokrok klubu, nárůst členů, získání nových partnerů ...

2. nezdá se mi, že klub efektivně vynakládá peníze (zejména přemrštěné investice a vymáhání pohledávek)

3. postrádám nějaké koncepční řízení - jasný směr kam se ubíráme, jednotnost vedení které táhne za jeden provaz

Co můžeme rychle změnit - příklad toho co je uchopitelné. Je potřeba se rozhodnout jak bude klub financován a podle toho připravit další kroky. Máme odliv sponzorů? OK jak to nahradíme? Banerem nahoře? Proboha ne, to nám generuje jen přechodný efekt, který patrně rychle odezní. My potřebujeme pravidelné peníze které ty výkyvy překlenou.

Takže:

1. vnější zdroje - sponzoring, dary, reklama...

2. vnitřní zroje - příspěvky (zvýšení vybrarané sumy - to má x variant jak na to)

3. obchodní aktivity (eshop) a pod.

4. úspory nákladů

Když si řekneme základní poměr, který chceme tak máme jasné odkud to uchopit a co pro každý bod udělat.

Pokud se ti i tohle zdá nekonkrétní tak nemá smysl pokračovat. Bez dohody na to \"kudy krávy hnát\" bude cokoliv co vymyslím jen výkřik do tmy a né něco použitelného. Bude to prostě jen MIL bez napojení na diag. A to bychom jen plýtvlai svým časem.

Odesláno

Programátoři zadarmo? O tom si nemluvil. Aktuálně jsme potřebovali někoho kdo to určitě zvládne a na koho se můžeme spolehnout, člověk co to teď dělá má mou plnou důvěru.

Klub dva roky střádal peníze na vytvoření nového webu a fora a ty se teď začali proinvestovávat. Je o dlouhodobá snaha to někam posunout. Našli jsme jednoduché a funkční řešení, které znamenalo investici cca 9500 za licenci na kompletní software, který budeme pro svůj provoz potřebovat. Ač se Ti to asi nezdá, tak jsou v tom měsíce práce!

K tomu co podle Tebe děláme špatně:

1. nelze čekat hned pokrok - prvně se snažíme o stabilizaci toho co tu je a řešíme akutní problémy, které evidentně nevidíš. Všiml sis, co vše muselo vedení za první půlrok své práce řešit? A mechanizmy nejsou zrovna pružné, aby se něco mohlo rozhodnout hned a rychle.

2. za svoje období jsem krom spotřebního materiálu žádnou větší investici nedělal, krom pondělního dlouhodobě plánovaného nákupu licence pro nový software, tak jaké přemrštěné investice máš na mysli?

3. zbývá nám něco přes rok vedení, na tak krátkou dobu nelze plánovat zázraky, opět zopakuji, že jediné co chceme, je klub stabilizovat. Teď se investuje do toho základního, tzn. software, web, forum, server a až tohle bude, tak by se měl vyrovnat rozpočet, který by měl být při stávajícím zájmu partnerů bohatě ziskový. Tyto zisky by se měli v budoucnosti více rozkládat do srazů a prezentace klubu.

Dále:

1. aktuálně se na tom pracuje, naše metody se vzhledem k našim malým zkušenostem v jednání s partnery ukázali jako neefektivní, tak jsme oslovili lidi kteří tomu rozumí více a jednáme teď o nastavení systému jak jednat s partnery co nejefektivněji. Pokud nám s tím dokážeš pomoci a máš čas na to shánět sponzory, rád Tvou pomoc uvítám.

2. zvýšit počet přispívajících členů se snažilo snad každé vedení, ale zatím ne to nepodařilo nikomu a počet řádů stagnuje nebo mírně klesá, vše je podle mě jen o tom, jestli se tu lidem líbí nebo ne a důsledky našich kroků uvidíme nejdříve koncem roku, takže teď nemohu posuzovat. Ale opět, pokud Tě napadá způsob, jakým lidi zkusit oslovit sem s ním nebo klidně někde u kávy :papa

3. eshop - no ten ChouLu vede poměrně pevnou rukou a přesně ví kam ho směrovat, máme v plánu po dokončení nového webu určit sumu ivenstic pro obnovu eshopu resp. nákup nového atrativnějšího zboží.

4. Můžeme se pokusit, ale je potřeba vzít nějaké dlouhodobější hledisko

Na závěr bych chtěl ještě zdůraznit, že kdyby to vypadalo, že se s Tebou hádám, tak určitě ne, jsem otevřen jakékoliv debatě, ale pokud nás soudíš, tak bys měl mít kompletní informace o tom co už děláme nebo chceme dělat. Raději bych to s Tebou probral někde u kávy než se tady handrkovat přes klávesnici :papa

Odesláno
Já teda nemám nikde žádnej banner... ;-) AddBlock plus ;-)))
tak to piš veřejně, ať to potenciální kupci banneru vidí.... něco si přeci můžeme nechat pro sebe:mad:
Odesláno

Rozpočet klubu byl poprvé sestaven na tento rok. Dříve žádný nebyl, fungovalo se ze dne na den. :(

Udělal jsem i malou analýzu účetních závěrek (uvedu jen souhrnná čísla z těch zajímavých).

V roce 2007 byl přebytek 90 000 Kč (e-shop v té době měl v průměru 50 % marži).

V roce 2010 byl také přebytek - 40 000 Kč.

Ale v roce 2011 ztráta 40 000 Kč (tiskárna kartiček)

V roce 2012 je ztráta 50 000 Kč (Kokořín)

Rok 2013 nevím, závěrka se sestavuje. Očekávám opět ztrátové hospodaření, můj odhad je 20 000 Kč. :myslim

Letošek je nastaven na ztrátu 50 000 Kč - hlavně díky novému webu. Příští rok by na tom klub měl být lépe. Měli bychom být na nule, případně v lehkém přebytku.

Náš cíl je vyrovnané hospodaření, ale musíme pamatovat na to, že přebytky je třeba rozpustit do 3 let od jejich vzniku, jelikož nejsme zisková společnost.:papa

Odesláno

Tak jsem si pročetl celé vlákno. Původně jsem myslel, že půjde o reklamu v televizi. Která je teda ultra otravná. Ale ono nééé. Sám za sebe se divím, že najednou začne vadit reklamní banner nad lištou. Jak píše Milan, nejsme zisková společnot, tak proč na svůj provoz nevyužít tohoto potenciálu?

Koblihu, když máš chuť a čas na to něco vymýšlet, tak to vymysli a hoď do placu. Takhle mě to přijde, jako by jsi potřeboval k tomu plácání po rameni. Když máš schopnosti, zkušenosti a kontakty proč je nepřinést klubu? Sám od sebe, ne být o to prošen. Neber to jako nějaký rytí do tvé osoby, ale působí to na mě tak.

Jen z toho nedělejme další \"flame\". Těch tu už bylo za poslední dobu dost. :papa

Odesláno
Já teda nemám nikde žádnej banner... ;-) AddBlock plus ;-)))
tak to piš veřejně, ať to potenciální kupci banneru vidí.... něco si přeci můžeme nechat pro sebe:mad:

punkaci asi brzy příjdeš o podpis, nesplňuješ ani 1. ani 2. řádkem a teď tu vládne pevná ruka :D

Odesláno
Rozpočet klubu byl poprvé sestaven na tento rok. Dříve žádný nebyl, fungovalo se ze dne na den. :(

Udělal jsem i malou analýzu účetních závěrek (uvedu jen souhrnná čísla z těch zajímavých).

V roce 2007 byl přebytek 90 000 Kč (e-shop v té době měl v průměru 50 % marži).

V roce 2010 byl také přebytek - 40 000 Kč.

Ale v roce 2011 ztráta 40 000 Kč (tiskárna kartiček)

V roce 2012 je ztráta 50 000 Kč (Kokořín)

Rok 2013 nevím, závěrka se sestavuje. Očekávám opět ztrátové hospodaření, můj odhad je 20 000 Kč. :myslim

Letošek je nastaven na ztrátu 50 000 Kč - hlavně díky novému webu. Příští rok by na tom klub měl být lépe. Měli bychom být na nule, případně v lehkém přebytku.

Náš cíl je vyrovnané hospodaření, ale musíme pamatovat na to, že přebytky je třeba rozpustit do 3 let od jejich vzniku, jelikož nejsme zisková společnost.:papa

pokud chceš dělat analýzu tak pořádně:D

tzn napiš co se nakoupilo a co se jak ušetřilo , kokořín vyšel klub na 10000,- a tiskarna kartiček byla z přebytku .... :papa

Odesláno

Schreeku, tohle k ničemu nevede, komunikace tohohle typu nás jen oba zdržuje. Pojďme to rozseknout. Udělejme to černobílé (jen kvůli rozhodnutí) a vybeme si ze 2 bodů:

1. stavájící stav nám vyhovuje, pojďme to nějak tak plácat dál, vono to nějak dopadne.

2. Nedaří se, členstvo a výběr za reklamu klesá nemáme dlouhodobý cíl - pojďme to změnit.

Inklinuješ-li k 1. bodu, ušetřili jsme si spoustu času.

Pokud tě zajímá 2 bod (a já to upřímně z fungování klubu ani z tém poslední rekace necítím ale od klávesnice se moc hezky žvaní) tak to pojďme změnit. Pro začátek mi pošli do mailu z profilu uzávěrky a daňová příznání za posledních 5 let. a začneme finanční analýzou. Kecání o ničem už tu bylo dost.

Odesláno

Péťo, ušetřilo se, ano, zrušil se například sklad na e-shop. Úspory velké, o tom žádná, proto my také nemáme kde šetřit na provozu. ;)

Kokořín ale klub nestál 10 000 Kč, nebylo ve vyúčtování 40 000 Kč? Ano, byl financován z přebytku. Stejně tak tiskárna, ale ty konkrétní roční finance prostě spadly do červených čísel. Nelze schovávat toto za přebytky. Je to důvod, proč jsme si to mohli dovolit, ale ne argument, že to klub vlastně nic nestálo.

Celkově to hospodaření je ovlivněno různými vlivy (jak na příjmové, tak na výdajové straně). Já jen uvádím to, co každý cítí.

My jsme převzali stav klubu, jehož hospodaření bylo přibližně vyrovnané, ale bohužel někteří partneři nezaplatili, co mají a proto konečná čísla budou ztrátová, tedy rok 2013. Navíc se nyní bude měnit server housing a změněn je i správce, řešíme ten web, což s sebou nese zvýšené náklady. Řešíme taky, jak ušetřit na serveru a něco se rýsuje.

Letošek ale cítím jako udržovací rok, dát všechno do pořádku a jedině od příštího roku se může něco vylepšovat, ale to nám již funkční období končí. :D Prostě chceme připravit dobrý základ pro další vedení, aby se nemuseli ohlížet na minulost a jen tlačit klub dopředu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...