Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak v pondělí vyměněny komplet přední brzdy, nájezd akorát 60tkm. Destičky by prý ještě chvíli daly, ale kotouče už měly pryč přes 2mm, přičemž funkční tloušťka je 26-24mm, tedy už byly přes.

Odesláno

ATE od Badisáka (www.autorozvody.cz) za 3200Kč (a nějaké drobné). Výměna - hodina práce v Peugeotu, tedy cca 700Kč. Brzdí to výborně, jsem spokojený:roker

• O 1 rok později...
Odesláno

Chtěl bych se zeptat, zda někdo nevíte utahovací moment středové matice na zadním náboji. Chtěl jsem vyměnit zadní kotouče a byl jsem nemile překvapen, když jsem zjistil, že ložiska jsou součástí kotoučů.

• O 5 měsíců později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Urcite nejake naradi potrebovat budes a hlavne zadne "maslo", ale poctivy chrom-vanad. Vetsinou vodici cepy brzdoveho trmenu jsou nejaky imbus (5 nebo 6) z hlavy nevim. A drzak trmenu byva vetsinou torx 50 nebo 55, taky z hlavy nevim. K tomu torx na male sroubky, ktere drzi kotouc na naboji. Je mozne, ze tyhle sroubky znicis, byvaji zaklepnute a nekdy se musi misto zaklepnuti navrtat. Takze tyhle 4 sroubky bych si poridil nove - nekdy byvaji v baleni s kotouci. Stejne tak vodici cepy by mozna nebylo od veci koupit nove. Byva na nich nanesene lepidlo na srouby. Nebo pripadne musis mit vlastni lepidlo na srouby. Lepidlo by melo prijiti na na srouby drzaku brzdoveho trmenu. Predpokladam, ze budes menit i desky. Tak jeste nejake mazivo. Davam mezi naboj a kotouc slabou vrstvu medene vazeliny - v podstate nanesu a utru, ze zbyde jen mini vrstvicka. Stejnou vazelinou namazu i drahy desek. Vodici cepy mazu necim jinym. Pouzivam silikonovou vazelinu. Kdyz koupis nove vodici cepy, opet v baleni nekdy byva mazivo pro ne.

Jo, a na povoleni tech sroubu drzaku trmenu neco slusneho - zadnou cinskou golu, ale lepe vratidlo ze slusneho materialu. Na dotazeni zpet idealne momentovy klic :) Zvlaste pro vodici cepy bych jej pouzil.

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odesláno (upraveno)

Jeste jsem se koukl, tady u 308 se do vodicich cepu sroubuji srouby. Takze ten imbus tam asi nebude, ale bude tam neco standardne sestihraneho. Jinak ten Torx na drzak trmenu plati.

Upraveno uživatelem HonzaC2
  • O 3 měsíce později...
Odesláno

neví někdo, jaký je přesně torx na držácích třmenu, budu si kupovat jen jeden oříšek přesně na tento účel, celou sadu zatím neplánuji, tak ať nekoupím blbě. Honza C2 psal že 50 nebo 55, tak jestli někdo nemá zkušenosti

Odesláno

Před 1/2 rokem jsem se s tím potýkal na P406 torx 55. Otázka zní zda samotný "Ořech" do goly nebude dražší než souprava. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...