JoHoneK Odesláno 20. únor 2014 Odesláno 20. únor 2014 Ahojte mam peugeot 406 2.0 HDI 80kw a mam možnost dostat letecký petrolej a chci se optat jestli se mi nic s motorem nestane někteři řikaji že to míchaji s naftou a par lidi zase řikaji že motory HDI to nepochroupou muže te mi poradit jestli mužu použivat letecký petrolej bez poruchy na motoru a jak se micha s naftou a aditivi dekuji za rady Citovat
ferinko2 Odesláno 20. únor 2014 Odesláno 20. únor 2014 Ak máš náhradný motor,tak to tam v pohode nalej.Veď výmena motora je šup šup:D Citovat
ozzy56 Odesláno 20. únor 2014 Odesláno 20. únor 2014 ano, zkus to, těch motorů je dnes hafo--i tady na klubu Citovat
oddie Odesláno 20. únor 2014 Odesláno 20. únor 2014 Motor samotný to vezme v pohodě, horší to bude s čerpadlem a vstřiky Ale běž do toho, čerpadlo tu mám jedno navíc, rád ti ho pak prodám Citovat
Dýdý Odesláno 20. únor 2014 Odesláno 20. únor 2014 To tam nalej a uvidíš.Mastný je to dost-jestli je to ten petrolej co myslím.Měl by být skoro čirý.Jinak v mrazech se prodává na sudy a nákladáky s Comon railem to normálně berou.Ne tedy čistý ale 1:5 to tam lejou.Kdyžtak alespon oddie prodá to čerpadlo:D Citovat
pethrd2312 Odesláno 21. únor 2014 Odesláno 21. únor 2014 :D Jo,nalej to tam,olej z fritaku taky :D a trebas to jeste osol a opepri Ano,lide jsou ruzní,ale vzdy kdyz jsem mel benzínovy motor,lil jsem benzín,vzdy kdyz jsem mel naftovy motor - lil jsem naftu...znejakeho duvodu to tak udelaly od vyroby... Citovat
Almanil Odesláno 21. únor 2014 Odesláno 21. únor 2014 S petrolejem nemám zkušenost, ale olej z friťáku je vskutku možné použít u některých motorů, ale do HDI bych to asi nelil, to už je docela moderní motor. Citovat
stajgrpavel Odesláno 21. únor 2014 Odesláno 21. únor 2014 do 1.9TD jsem lil repkovy olej ale ne z fritaku ale z Tesca ;-) do HDIcka si to uz netroufnu ;-) Citovat
koblih69 Odesláno 21. únor 2014 Odesláno 21. únor 2014 To starýho dieselu, klidně, u HDI baych to riskoval maximálně 1/2 na 1/2 s naftou... nicméně moc dlouhý trvání to mít asi nebude. Citovat
Almanil Odesláno 21. únor 2014 Odesláno 21. únor 2014 do 1.9TD jsem lil repkovy olej ale ne z fritaku ale z Tesca ;-) do HDIcka si to uz netroufnu ;-) Filtrované by to snad přežilo Ale obecně bych řekl, že tyto nahrády lze použít spíš do starých motorů a ne do HDI, JTD atd. Citovat
Chip Odesláno 21. únor 2014 Odesláno 21. únor 2014 tak tak u starých dýzlů to bylo ještě dobré ale moje laguna 2,2D (bez turba) se pri kombinaci 1/2 na 1/2 zahřívala do sebemenšího kopce. ale myslím že leteckej petrolej právě mastnej není a dávali jsme tuším tak 4decky oleje na nádrž. jak psali ostatní jde to ale je to risk se kterým se musí počítat (někam ty prachy prostě cpát musíš buďto do paliva nebo do motoru:aut:aut:aut ) Citovat
Agrafik Odesláno 21. únor 2014 Odesláno 21. únor 2014 Arktická nafta je směs nafty a petroleje. Citovat
Dýdý Odesláno 21. únor 2014 Odesláno 21. únor 2014 Arktická nafta je směs nafty a petroleje. To je pravda ale jakého petroleje?Petrolej technický z Parama je červenej kvůli dani.Letecký by vlastně mohl být taky kerosin.Petrolejový čistič je nějaká míchanina co divně smrdí.Taky jsme chvilku měli skladem petrolej na svícení.Ale kdo se bojí tak to tam nenaleje.Nebo taky nepojede nebo pojede?Ted sem se do toho zamotal:) Citovat
dusan2 Odesláno 21. únor 2014 Odesláno 21. únor 2014 Kamos na tom jazdil dost dlho na starom TDI.Najprv to miesal pol na pol potom tam uz daval cisty petrolej. Za cely cas mu odisiel jeden vstrek ale najazdil kopec kilometrov. V kazdom pripade ked mi to nukal do mojho auta poslal som ho do r... Citovat
agresssor Odesláno 22. únor 2014 Odesláno 22. únor 2014 Poměr 1:1 plus aditiva a je to ok, samozrejme pocitej s moznosti \"odchodu\" cerpadla nebo vstriku. Taky pocitej s mirnym ponizenim vykonu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.