Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Plyn (vzduch) ve sprayi.... lépe v tlakové dóze....

Recommended Posts

Odesláno

Hej hola!

Kdo používáte stlačený plyn (vzduch) ke své práci či koníčku? Jaký a kde kupujete? Samozřejmě jich je na síti mraky, ale trochu mne zaráží cenový rozptyl za 400ml (40,- až 400,-) a také to, že většina je inzerována, jako hořlavý plyn? A pokud to používáte, kde to kupujete? Klasické využití by bylo vyfoukání PC, ať s tím nemusím dolů z patra a v pantoflách přes ten bílej sajrajt, co dnes napad, do autodílny ke kompresoru....

[upravil dne 27/1/2014 20:46 od Hafity]

Odesláno

mel jsem sprej nadobu 400ml , zespod byl ventilek , natlakoval sis jak potřeboval a dokonce jsi mohl neco primichat např cistic apod. jenze nekdo me ho lohnul...

Guest servisman
Odesláno

kdysy jsem viděl jako nádobku dole ventilek od kola. Nafoukal jsi pumpičkou a pak mohl používat.

Odesláno

Stlačený vzduch hoří jo, no to si děláš prdel :D:D Chapu a barev atd, ale u vzduchu kterej je jen k ofuku to nehrozí

Dřive se dali sehnat šroubovací ventilky na duše, stačilo udělat ovalnou díru do spreje a ventilek tam s gumovým těsněním našroubovat, ti odvažnější ho naletovali mosazí, pak napumpovat a už to funělo, když jsi tam dal ještě jeden ventilek na nalití barvy tak jsi mohl i nalít řídkou barvu a stříkat jako s koupeným sprejem

[upravil dne 27/1/14 21:53 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Jenže v tech ofukovacích nadobkách je skutečně jen vzduch, cca 3,5atm, a taky proto je ta nadobka s 200ml asi za 10sec prázdná. Ten odkaz pojednává čistě o aerosolových sprejích a proto ta poznámka o samotném hnacím plynu

Odesláno

V těch sprejích se \"stlačeným vzduchem\" v drtivé většině případů není z výše popsaných důvodů stlačený vzduch, ale právě i ten isobutan. A z tohoto důvodu je i na nádobce napsáno, že je to hořlavé. Mám jeden takový sprej v regálu, mám ti ho dojít vyfotit?

Odesláno

Oddieho odkaz jsem (zatím) jen tak zběžně přelétnul, vzhledem k pokročilé (pro mne) hodině a stoupající hladině C2H5OH.... Nicméně se bavíme o čemkoli, čím se dá třeba vyfoukat klávesnice a jde to za rozumnou cenu koupit. V roce 2014 (pravda, na začátku.... :roker) opravdu nikam nebudu šroubovat, nebo pájet ventilky....

Odesláno

Tak já to vezmu z jiné stránky: pokud to někdo používáte, kde to kupujete (bez ohledu na hořlavost....), aby to mělo (vzhledem k využití) nějakou rozumnou cenu?

Odesláno

Prodávají to v pomalu každým obchodě s počítačema, já kupuju za cca 80.- 400ml.

Nicméně mě teď napadlo si něco takovýho udělat, v práci to naplním a doma můžu foukat, nebo přinejhorším to doma napustím kompresorem, budu se na to muset víc podívat:myslim

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400060000001V55&Search=vzduch&SearchType=1

[upravil dne 27/1/14 22:22 od Šalda]

Odesláno

No takže už asi hoří! Poptám v NC computers, stejně tam asi zejtra vyrazím pro nový střeva.... Ale díky všem, že jste mne dokopali k tomu, co mne taky mohlo napadnout .... Šedá můra kostková začíná dělat neplechu.... :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...