Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim peueotaci ;-)

Takže pred 4 rokmi som tu založil vlákno o kúpe 307 SW, ktoré mi nakoniec veľmi pomohlo...

Auto mi slúžilo 4 roky a bol som sním viacmenej spokojný....

Žiaľ koncom minulého roka sa stalo to čo sa stať nemalo a predo mnou je zas otázka kúpy nového auta...

Favorit je samozrejme peugeot 308SW 1,6 HDi 80KW s FAPom.

mal by mať max 4 roky do 150 tisic,

Keďže je z čoho vyberať, tak rozhoduje stav a výbava.

Po večeroch som natrafil na toto:

http://kabros.sk/kabros/vozidlo/114

podľa popisu je to FULL výbava (mimo vyhrievaných sedadiel) podľa fotiek je to zachovalé viac ako moje staré auto (a to už je čo povedať)...

Teraz otázky:

motor: Bude to zajdené na trasy SK-NEM- AUS- CH preto diesel. Bude s tým jazdené aj po meste preto trošku obavy (počítajme 20-30 tisíc ročne)

elektronika: Je mi jasné že v tejto výbave ich nieje veľa. Na 307 SW ma srali žiarovky. Vkuse sa vypaľovali, jedna, o týždeň ďalšia a tak dookola. Tu sú xenóny. Môžem očakávať niečo podobné (poprosím vyjadrite sa tí čo majú so xenónmy aká je cena náhradných výjojok a vaša skúsenosť)

VIN: dlho som ti na fóre nebol, vie mi ešte niekto zistiť servisnú históriu ?? VIN dodám, a pošlem fľašu vína :-)

Na čo pozerať pri obhliadke?

Na 307 SW boli problémy s rezervou, tu je systém podobný čiže určite na to mrknem, no a ďalšie rady by ste mi mohli dodať :-))

ďakujem

Tomas

Odesláno

To konkrétní auto mně přijde dost drahý:myslim

V podstatě nevím o žádné chronických závadě, kterou by tady na fóru někdo řešil. Takže bych to viděl na klasiku čerpadlo - trysky - turbo - FAP...

Odesláno

Zdravim,

308sw se stejnou výbavou akorát bez GPS jsem kupoval před dvěma roky za skoro stejnou cenu,takže mi to přijde taky drahý.

Jinak xenony super a ještě ke všemu natáčecí:D,ještě jsem za tu dobu neměnil výbojku,akorát jednou potkávací žárovku a blinkr.

Pro dlouhou životnost stačí přidávat do nafty kvalitní aditivum(např.VIF) a když bude probíhat regenerace FAP,tak na to \"šlápnout\" a budeš v pohodě.;)

Odesláno

Jinak co se týká žárovek, tak mně zatím praskla jedna jediná - žárovka denních světel. Jedna stála myslím 15Kč, tak jsem vyměnil rovnou obě. Mám najeto skoro 60tkm a přes 3 roky, měnil jsem ji nedávno.

Odesláno

malá technická poznámka: rok 2008 asi nebude 4 roky starý auto...;) cena mně taky přijde vyšší na takový rok výroby.

Při takovýmhle nájezdu a profilu trasy bych se FAPu nebál-přečti si toto téma a stáhni si info o tom,kdy a jak probíhá regenerace.

A na co se zaměřit? jak startuje, chod motoru, jestli se neozývá setrvačník. Dále doporučuju sundat kryt a podívat se,jestli necintají vstřiky (známý problém 1,6 HDI-pokud nejsou zapečený,stačí přetěsnit) a já v 130 tis.km měnil rovnou rozvody vč. vodní pumpy,která prý tekla.Ale není to nijak finančně náročný.

Nejlepší je vzít si profíka,který to proleze skrz na skrz,jako jsem to udělal já:D

Odesláno

Také mi přijde cena vzhledem k ročníku vyšší. Ale nevím popravdě, jak se ceny vozů pohybují ve slovenských bazarech. Ano je tam solidní výbava, ale přesto, cenu dělá hlavně tachometr a rok výroby. To i u pojistek.

Cca 200 000 stály 308 sw (ročníky 2008) v bazarech v podobné výbavě před dvěma, třemy lety.

Žárovek se nějak neboj, co se týká rezervy, je provedena stejně na lanku, který u 307 dělalo potíže. Já rezervu cvičně jednou zkusil spustit a zase zpět a v pohodě. Ale přece jen je cítit, že v tom může párkrát lupnout a lanko se sekne. A teď otázka, jestli to zkoušet párkrát do roka prohýbat aby to nezarezlo (ale riskovat zbytečnou potíž) nebo to nechta radši bejt, dokavaď rezervu nepotřebujem. Na to nedokážu odpověďět a radši s rezervou nic nedělám...

Odesláno

Ked som ja kupoval auto vyberal som dost dlho a pri kazdom som zistoval km ako sa len dalo. Aj ked hovoria,ze stav je dolezity,podla mna hlavne su km a potom stav. Vsetko vydrzi urcity pocet km a ak mi po par 1000km maju zacat odchadzat dolezite veci ako alternator,fap,turbo,VSTREKY,zotrvacnik a pod...Viem aj styl jazdy ma vplyv.Ak mi hrkotaju kosti,alebo silentbloky,su zodrate brzdy pri 100000km som rad,ze viem kolko to asi ma nabehane a vymenim ich/ veci relativne lacne,co spravy kazdy aj doma/, ako cakat, ze sa mi zacnu srat dolezite veci. 120-130000 su magicke cisla na tachometroch,raz som vyhliadol auto so 127 000 km rv.08. teda za 6 rokov malo cca 130000,zavolal som na patricne miesta a v roku 11 malo po technickej 149 000. Kolko mohlo mat v r.13? Co by mi uz odislo? V ackach v CR som mal zaujem o 308 lpg volali mi denne 2-3x 120000tach. so seriskou!!! Nechal som si vytlacit z peugeotu km spred 2r. a spytal sa ich ako dlho cuvalo,viac mi nevolali. Autobazar blizko MT motor brcal ako naftak z 50rokov. Na vychode dve 308 s absolutnr rovnakymi km 120 a par drobnych. Na otazku ako je to mozne po chvilke odpovedal, ze su to dvojicky. Podla mna jednovajecne.

Sam poznam tocitelov. Ak sa ti paci vypytal by som si vin,pozistoval co sa da a zobral niekoho s diag. tu na fore je vela ludi a urcite by ti niekto z blizka pomohol. Povozil by som sa a poprezeral ho ,tu na fore mas vela castych problemov. Predsa cena 7600E za 6r. auto nie je malo. Stiahol by som ho co sa da.

[upravil dne 6/2/14 07:06 od donrom]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravim tak sa zase ozývam...

zaujímam sa o dalsí kus, konktrétne o:

http://www.autobazar.eu/sk/-id4933305.html

podla fotiek je prehnane fakt prehnane zachovaly.... Az podozrivo cisty volant, pravdu povediac velmi sa mi paci....

podla VIN ma zistene takyto servis:

10/04/2012 141000201 2BP7UJ001 00000375J6 TURBO NE 000 108817 NL

30/03/2012 500039201 2BP7SW201 000000000008999 POSKYTOVATEL SLU?BY - VNIT?NÍ NÁKLA 24E 108816 NL

30/03/2012 500039201 2BP7VBJ01 000000000008950 ODTAH VOZIDLA 24E 108816 NL

30/03/2012 500039201 2BP7VBK01 000000000008983 DRUHY A DALSI ODTAH 24E 108816 NL

30/03/2012 500039201 2BP7ZBU01 000000000008997 ZAP?J?ENÍ VOZIDLA 24E 108816 NL

30/03/2012 500039201 2BP7ZBV01 000000000008997 ZAP?J?ENÍ VOZIDLA 610 108816 NL

Zaujima ma nakolko je to realne... posledny servis skoro pred 2 rokmi pri 108 tisic a teraz ma 116 ....

Jedna sa tam o nejaky odtah vozidla...

Ma niekto s tymi VIN overovaniami skusenosti, lebo ak je to 100% real tak potom su tie kilometre stiahnute ale potom ten cukrikovy stav....

no neviem neviem :-)

kto poradi ??? :bojim

Odesláno

Ty bláho, za 1,5 roku to najelo 108 tkm a pak jenom pár tisíc? To je divný. Jedině, že by to přitáhli - dejme tomu - v květnu 2012 a pak to auto stálo. Pokud je dovežené letos, je to téměř jistě stočenina, a to právě co nejblíže poslednímu známému údaji o stavu km ... :(

Pokud to do letoška jezdilo v NL, klidně může mít přes 200 tkm. Auto je to mladé a jezdilo určitě dálky, takže může vypadat jako nový.

Podle mě je podstatné, co se s autem dělo od dubna 2012. :papa

Odesláno

Moje sedačky po 300 tkm vypadají skoro jako nové, protože celou dobu na nich byly potahy. A ten volant, pokud to jezdilo dálnici, jakože asi určitě, tam často nezatáčíš ;). Ani pedály nebudou ošlapané. Ale když na to přijde, volant se dá přehodit. :P

Prostě mi přijde divné, že by auto 2 roky stálo ...

[upravil dne 5/2/14 22:47 od MilanF1]

Odesláno

Som sa v hornom prispevku sekol v cisle,opravene.

To su tie dalsie veci,ze auto za 2 roky najazdi 120000 a za dalsie 3 roky 5000km.

To som volal a vypytal si vin v jednom autobazare u dovozcu v CR. 308 s LPG v Holandsku nabehala 2009-2011 120tis. a 2011-2013 5tis. V r. 13 bola dotiahnuta do CR. Podotykam,ze bola s taznym.

Potrebujes ju surne hned teraz? Ak nie pockaj, hladaj ja som hladal mesiace a nakoniec som si doviezol z CR, skutocne km a som spokojny,az na lpg vstreky,ale to je uz vyriesene.

Odesláno

A jak ti to LPG fachá jinak, jsou nějaké problémy? Za necelé 2 roky mně končí záruka, tak uvažuju, že bych pak auto zplynoval.

Odesláno

Na lpg ide dobre. Ale nie kazdemu a s kazdym systemom. Ja mam montovany v CR. Treba aj vyberat medzi montaznikmi. Stretol som sa aj s tym,ze nepoznaju motor vti a hladaju podtlak. Nakoniec su schopni vyvrtat dieru do sania. Uspora je znatelna. Mne haproval 1 vstrek,musel som novy nahradit novym. Zial ta kvalita plynu. Inak jeden pan mi hovoril,ze je lepsie dat vstreky na mensiu kubaturu,vie to haprovat na volnobeh,alebo pri slabom stlaceni plynu. Ja som dal volnobeh na benzin. Dost sa docitas o skusenostiach s tymito motormi s lpg aj na citroenfore.

Odesláno

Bohužel ty fotky jsou o ničem, tedy z pohledu karoserie se k tomu nedá mnoho říct. Skoro se až nabízí, že to někdo nafotil schválně takto. Poměrně dosta znaků napovídá, že by to mohlo mít udedné km, ale ono je upřímně jedno jeslti to má o 50 tis míň nebo víc. Pokud s tím jezdilo čuně bude to ve 100 tis. vrak. Pokud magor jako já bude to ve 200 vypadat takto. Jel bych se na to podívat a podle toho teprve rozhodoval.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...