Feelly Odesláno 13. prosinec 2013 Odesláno 13. prosinec 2013 Ahoj kluci chci se zeptat, stavíte si někdo doma repraky? To co je na trhu mi moc nevyhovuje, resp je toho málo. Tak sem si řekl, že bych si udělal sloupové repra, takže bych si koupil nějaké auto repraky a dal je do dřeva ... Sestavil bych to asi nasledujíc : 20cm Komponentní reproduktor Oválný 6x9 16,5cm Koaxialní reproduktor to by bylo v obouch sloupech a pak k tomu nějakej subík pod stůl a ještě bych koupil nějakej zesík, ale ted mi jde o to nejduležitější, co na to napichnu aby to hrálo....? Děkuju Citovat
oddie Odesláno 13. prosinec 2013 Odesláno 13. prosinec 2013 Stavěl jsem. Zas tak easy to ale není, a na autorepro bych se asi vyprd, pokud to chceš stavět. Mám doma z kdysi dávna asi 15 litrové dvoupásma s bassreflexem, ty by se daly snadno zkopírovat a pro malý pokoj jsou OK, nebo kdysi jsem měl ještě asi 40 litrové dvoupásma na zem, ty byly taky celkem použitelné a plánek by se snad ještě našel. Citovat
Feelly Odesláno 13. prosinec 2013 Autor Odesláno 13. prosinec 2013 Nevím jake jiné repraky .. Tak když něco doporučíš budu rád Jo je to pokoj cca 6x4 metru... takže pohoda, ale chci trochu výkonu, ale i čistej zvuk a basy i když to bude potichu.. Když najdeš budu rád, je mi jasný, že to tak jednoduché není.. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. prosinec 2013 Odesláno 13. prosinec 2013 Nestav se s tím, normalně se dají koupit slušný bedny na inzerát. Doma to stavět není ideální, musiš mit přesně spočitanou litráž na konrétní repro atd, není to uplně jednoduchý, jen postavit krabici a nacpat do ní nějaký repro, to by moc nehrálo. Citovat
Feelly Odesláno 13. prosinec 2013 Autor Odesláno 13. prosinec 2013 No to je taky to čeho sem se bál, že to asi nebude jen tak to vypočítat.... Když ja koukam pak už jen po nějakejch takovejhle věcech když už .. : http://www.alza.cz/logitech-z906-d226021.htm?kampan=zbozi.cz : http://www.sony.cz/product/minisystemy/shake-5 ale tohle je fakt už ... docela dost drahy a navíc.. těch 2400w v místnosti nevyužiju, ale je to krásny se na to už jen koukat a prostě ten pocit to mít doma je užasnej.. [upravil dne 13/12/13 15:17 od Feelly] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. prosinec 2013 Odesláno 13. prosinec 2013 No tak napřiklad tohle by asi hrálo, zazrak to není, ale je to levný a nemusíš se s tím nijak stavět - http://aukro.cz/par-reproduktory-quadral-all-craft-ac-310-i3786211463.html Citovat
Feelly Odesláno 13. prosinec 2013 Autor Odesláno 13. prosinec 2013 To ma vlastní zesík..? Už vidim no ted mi to cvaklo.. -.-. No cena dobrá, ale značka pro mě neznáma, nevím hralo by to třeba líp než ty repraky od Logitechu co sem tam dal? Jinak dole ma ještě nějaky Pioneery taky nevypadaj špatně.. Tak a ted bych ještě potřeboval poradit čim tyhle repraky sypat a na co je připojit... Radio, comp, telka..? [upravil dne 13/12/13 15:25 od Feelly] Citovat
oddie Odesláno 13. prosinec 2013 Odesláno 13. prosinec 2013 Vlastní stavbu počítej tak 5tis za dvě bedny + ještě zesilovač extra další kačky. Pokud jsi měl pocit, že jen něco levně stlučeš, tak na to kašli. Citovat
Feelly Odesláno 13. prosinec 2013 Autor Odesláno 13. prosinec 2013 Nene počítal jsem s cenou okolo 8 tisíc za vlastní stavbu... No jsem hroznej v tomhle Jako z repraku bych šel do těch Logitech Z906, ale myslel jsem si, že se dá určitě postavit za trochu víc peněz mnohem lepši soustava... Citovat
Šalda Odesláno 13. prosinec 2013 Odesláno 13. prosinec 2013 Dělal jsem si někdy v roce 2000 třípásmový reprobedny, použil jsem repro Tesla s klasickou papírovou membránou, tehdy mě to i s výhybkama stálo kolem 3500.- za obě bedny, plus dřevo. Jinak bedny mám dosud v obýváku a žádný jiný mě nesmí domů, teda ne aspoň za podobný peníze, když koupit sloupový bedny tak minimálně za 15-20t, a nebo starší s bazaru. Tyhle bedny jsem měl třeba i na svatbě na ozvučení salonku a podobně a paráda. Myslím že mají parametry 80w, 15Hz-23khz, 4Ohm a citlivost už teda nevím:( Mám je napojený na zesilovač Sony TA-FE370 a opravdu hrají parádně, čistý výšky a mohutný basy, ale je fakt že základ beden tvoří středy, proto jsem dělal třípásmový. Myslím že je budu mít doma dokud budou hrát, protože je to opravdu nádhera, jen mě mrzí že to můžu dát tak max. na čtvrtinu hlasitosti, protože jinak se doma všechno třepe a tchýně dole si myslí že bude válka:D [upravil dne 13/12/13 15:44 od Šalda] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. prosinec 2013 Odesláno 13. prosinec 2013 Ty logitechy maji akorat tak digitalní efekty a zvukově to bude strašný, platiš za značku . Pokud chceš pořádnej zvuk tak jdi do klasiky, prostě bedny a zasilovač, nebo receiver. Citovat
MJSytic Odesláno 13. prosinec 2013 Odesláno 13. prosinec 2013 http://www.alza.cz/logitech-z906-d226021.htm?kampan=zbozi.cz Výborná diskuze v hodnocení Přesně, jak píše Radek. Tohle nejsou bedny, ale šidítko [upravil dne 13.12.13 15:47 od MJSytic] Citovat
Šalda Odesláno 13. prosinec 2013 Odesláno 13. prosinec 2013 Ten Logitech je tak k pc na hry, ale na hudbu to opravdu není. Podívej se na nějaký tyhle: http://www.alza.cz/audio-video/reproduktory/sloupcove/18851316.htm plus k tomu receiver nebo zesilovač, třeba Sony, Onkyo, Yamaha, Denon. [upravil dne 13/12/13 15:52 od Šalda] Citovat
jbily Odesláno 13. prosinec 2013 Odesláno 13. prosinec 2013 Tak já nevím, záleží, co od beden očekáváš. Dnešní produkce se podle mého názoru nedá srovnávat s tím, co se dělalo dříve, já třeba doporučím toto http://aukro.cz/hi-end-reprosoustava-bowers-wilkins-dm602-i3774636992.html , sice jsou to starší kousky, ale hrají líp, než šumítka a přebuzené subwoorfery s basy, které se dnes kupují k ozvučení PC (Logitech, Genius a podobné \"značky\"). Když se to připojí ke slušnému zesilovači, tak máš pořešeno... Uvedeného prodejce si dovolím doporučit, už jenom proto, že jsem u něj koupil a jsem maximálně spokojen. Citovat
MJSytic Odesláno 13. prosinec 2013 Odesláno 13. prosinec 2013 Taky mám 5.1 u PC, nějaký starý Creative a parády to udělá hodně. Ale když pak zajdu za kámošem, co si kdysi nechal stavět sloupy asi za 30litrů (jede na nějakým starším receiveru od Technicse), tak to je úplně jiná dimenze [upravil dne 13.12.13 15:59 od MJSytic] Citovat
Feelly Odesláno 13. prosinec 2013 Autor Odesláno 13. prosinec 2013 Díky kluci za rady.... Tak aspoň, že tak nerad bych vyhodil 6 tisíc pro to aby to hralo hůř než to co mam doma... Kouknu se teda po nějakejch sloupech juknu se na ty vaše návrhy.. a pak bys te mi kdyžtak pomohli se zesilovačem..? Jinak ted mam 5.1 Genius jako není to špatny, ale není to ono... bud to moc basuje a nebo tomu chybí vejšky... Nejlepší muziku si poslechnu v autě, kde je to aspoň na trochu jiny urovni, ale v autě nejsem každej den.. Šaldo- Ono to má 80w a třepou se skleničky? Ja myslel, že zaleži na wattech... a pokud vim tak 80w není moc ne?.. Ja právě, když něco vybíram a nerozumim tomuhle čumim pouze na ty watty a to je asi špatně...) Rád se přiučim.. [upravil dne 13/12/13 16:08 od Feelly] Citovat
Feelly Odesláno 13. prosinec 2013 Autor Odesláno 13. prosinec 2013 Schválně dam sem jedny z nejlevnějších http://www.alza.cz/yamaha-ns-50f-cerne-d383143.htm ... Co řeknete na tyhle? A nebudou tomu chybět basy?... Pak druha varianta : http://www.alza.cz/pioneer-cs-7070-cerne-d171929.htm ... No Citovat
koblih69 Odesláno 13. prosinec 2013 Odesláno 13. prosinec 2013 Nestavět -koukni na Aukro - Tesla, TWM, AQ, Jamo Studio nebo nějaký pěkný starý pionýry a máš za zlomek peněž opravdu hrající reproduktory. Logitech, Genius a podobné hračky jsou fajn k PC nebo do kanceláře, ale na seriózní poslech jistě ne. Citovat
oddie Odesláno 13. prosinec 2013 Odesláno 13. prosinec 2013 Na wattech opravdu záleží, ale na těch reálných, ne na těch kokotinách napsaných na chrchlátkách, které by se po přivedení takového výkonu rozsvítily nebo vypařily. Pak také záleží na charakteristické citlivosti reproduktoru, která udává, kolik db z toho při těch wattech skutečně poleze. Kdysi se udávala poučka, že zatížitelnost basového reproduktoru cca odpovídá průměru jeho kmitací cívky v mm, neuděláš chybu, když se toho budeš držet - údaje typu 2500W jsou hovadina na n-tou (nebo to má ultramizerou citlivost a slouží to jen jako topné těleso). S 2x80W v třípásmech, co jsem měl doma, spolehlivě nase*eš celý panelákový vchod. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.