Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zničit asi ne, ale může být zkrácena jeho životnost. Když si vezmu, že v Piešťanech byla 208 GTi a byla úplně nová - motor smrděl novotou a na tachecu pár km (možná akorát cesta z Bratislavy). Pak tomu každý dával čoud do červených čísel. :bojim

Samozřejmě nelze srovnávat GTi a rodinné auto, ale i tak s předváděčkou se lidi mazlit nebudou, není to jejich.

Odesláno

Pokud jsou ty 3000 km fakt reálné (a auto není opravované po několika kotmelcích apod.), vůbec bych neváhal a šel do 2,0 HDI, 1,6ka mi přijde na krabici typu 5008 poněkud slabá.

[upravil dne 27/11/2013 13:44 od Medvěd]

Odesláno

Momentálně mám zapůjčenou 508sw v 1,6hdi. 5008ma je na 14 dní v servisu. A můžu říct, že 2,0 hdi je úplně jiná liga proti 1,6hdi, za mě radši předváděčku 2,0hdi.

Odesláno

ozzy56: já neříkám zničit, prostě když s ním tak zacházíš, tak se ti udělají nápeky ve spalovacích komorách, na vstřikách, na ventilech, můžeš je třeba připálit, nemluvě o tom, že plníš FAP a podobně. Já osobně se vždy snažím nechat vychladnout turbo, než vypnu motor, nenechávám moc auto běžet na volnoběh, když je studené, tak jsem na něj prostě hodnej, žádný plyn na podlahu a podobně. Moje zkušenost z předváděčkou - každej hamstne na plyn hned, jak to provoz dovolí, je mu šumák, co si motor \"žádá\". Přeci jen, má auto třeba jen na pár hodin, je třeba zkusit, co z něho dostane... Třeba pístní kroužky mohou vypadat jako při běžném provozu po 50/80tkm, podobně na tom mohou být ventily, vstřiky... Taky nevíš, co do toho auta kdo nalil za naftu... Znám i borce, co dokáží oddělat brzdové kotouče za 12tkm. Nechci nikoho odrazovat, v podstatě mi to je jedno, jen říkám, že předváděčka není normální provoz a může být ve stavu, jako běžně provozované auto třeba po 30tis. Jenže kdo ti dá u ojetiny garanci, že to taky nebyla předváděčka. Nikdy nevíš... I když ti třeba před prodejem vymění olej a všechny filtry...

Odesláno

Myslím, že oba motory mají své opodstatnění, a vybíral bych dle budoucího uživání, pro převážně dálniční provoz bych vzal 2.0HDi kde oceníš koníky navíc, a pro okrskový a městský provoz bych šel do 1.6HDi kde výkon až tak nevyužiješ, naopak oceníš nižší spotřebu (to byla má volba, a jezdím o cca 1-1,5l méně než brácha na 2.0HDi)

Jinak co se týče předváděčky, je jasné, že za 3tkm se motor nezničí, ale určitě nevhodným zacházením se zkrátí jeho životnost. V práci když montujeme nové elektromotory tak se je nechá 24hod. zajíždět bez zátěže ve středních otáčkach (jednou spustili výrobu na nezajetém 500kW motoru a do 1/2 roku odešly ložiska, od té doby se všechno zajíždí i navzdory tlaku na výrobu zhora :) )

Takže zajíždění bych nepodceňoval...

EDIT: jen doplním, když jsme absolvovali předváděcí jízdu tak mi prodejce řekl, že jsem jel extrémně slušně podle jiných (a to jsem jel normálně, tak jako jezdívám v reálu, a zkoušel jsem i pružnost motoru na dálnici apod.), takže za mě předváděčku NIKDY

[upravil dne 27/11/13 16:53 od Maco82]

Odesláno

Já než jsem koupil auto, tak jsem otestoval všechny motorizace. Auto jsem měl vždy nejméně den, bylo to tak, že prodejce mi dal klíčky a techničák, já podepsal papír a nechal tam nechal svoje auto. Nikdy se mnou nikdo nejel a nikdo neřešil, jak s tím jezdím... Takže tak.

Odesláno

od monitoru stejně nic nevyspekuluješ, půjč si obě motorizace na celý den, projeď se a pak můžeš po večerech dumat, srovnávat +-. Ekonomicky smýšlející půjde do 1,6, kdo chce obětovat trochu víc peněz, půjde do 2,0.

Jinak primární dotaz byl, co si myslíte o ceně...:D

Odesláno

Když jde o cenu, tak přece taky jde o cenu provozu. A ta je u 1,6 diesel neddiskutovalně nižší než u 2,0 ;)

Já jezdím v létě za 5,6 a v zimě za 5,8. A to mám auto vytížené z 50% 4 lidmi a z 50% 2 lidmi.

Švagr má R.Scenic 2,0 diesel a po 7 l/100km se nedostane...

Odesláno

Jasně, vždy jde i o provozní náklady. já tedy jezdím za 6,5, v zimě v létě. Přes sedm se dostávám výjimečně, například na cestách po Německu na dálnici při 160-170, což předpokládám ani 1.6 nedá lépe. Vytížení auta je z 85% 4mi osobami a nákladem, výjimečně jedu sám nebo ve dvou. Pak jsou náklady na servis a ty budou podobné. Ale třeba nedávno se tu řešil palivový filtr, který pro 1,6 stojí dvakrát tolik co v dvoulitru... Každopádně motorizaci si je potřeba zkusit, protože nákup auta je dlouhodobější záležitost.

Odesláno

No jak teď jezdím s 508sw 1,6 hdi bych ten motor už nechtěl. U mě jednoznačně vyhrává 2,0hdi a víc. Ta 1,6 má sice o litr nižší spotřebu, ale moc nejede. Těším se až se mi vrátí blondýna.

Odesláno

Anebo to máš nějaké připečené - zablokované.

Kolega normálně jezdí s 4007, 2.2 HDi 115 kW. Teď má půjčenou 407 1,6 HDi a zvlášť zdůrazňoval po několika tisíci km, že motor je silný a živý a hlavně tolik nežere.

Odesláno

no ono srovnávat šikmookého francouze se 407, to je k smíchu. 4007 je krabicoidní 4x4m bodejť by to nežralo. Tos fakt myslel vážně? Dát do toho tu 1.6HDi tak se to s 4WD ani nerozjede. A to jak je auto \"svižné\" určuje taky převodovka... Tipoval bych, že 4007 je ještě těžší než 5008, takže oproti 407 to bude tak 400kilo rozdíl...

Celkem chápu Eltona, ze mého pohledu 1.6HDi v P308 je super, v 5008 je to nuda. Tím neříkám, že to nestačí. Jelikož často přesedám, taky jsem měl svého vítěze...

Odesláno

\"Jinou jízdu\" jsem si užil dost, asi 300 t. km v třílitrech. Po dojetí do cíle a předjetí všech jsem měl takový divný pocit - stálo to za to? a proč mě nikdo nevítá, když jsem jel rychle?

Pacho69: takové jízlivé příspěvky jsou, proč tady nerad chodím. Taky bych tě asi dokázal zkritizovat a zesměšnit. Asi by ses divil, jak je 4007 spolehlivá, (po 225 t. žádná závada, vyměněny pouze dva čepy řízení), ta francouzská auta se mohou schovat.

A předpokládám, že jsi v 4007 nikdy nejel, když už tak zasvěceně kritizuješ.

[upravil dne 4.12.2013 20:06 od P607Olda]

Odesláno

Ale to není o rychlé jízdě. Nejezdím jako závodník, ale u 2,0hdi se mi líbí, že když přidám plyn tak to i docela zrychluje, coš s 1,6 prostě není takové.

Odesláno

Tak jsem se díval do záznamů, 4007 má za první pololetí spotřebu 7,05 (ujeto asi 30 t. km).

Je to podobné, jako eltonova 5008 (v podpisu máš 7 l).

Takže s tím žraním u 4007 to nebude tak horké - spotřeba je přesně stejná, jako 5008 2,0 HDi - eltonova.

Odesláno

Akorát, že využívám rychlejších rozjezdů. Třeba do chorvatska jezdím běžně za 5,7 a naložený s family. Spotřeba je hodně o stylu jízdy a u tohoto dvoulitru zvlášť. Třeba teď už vím, že příští motor bude 2,2hdi, ale ne už v 5008mě.

Odesláno

tak co si budeme vykládat, pokud je někdo zvyklý na 2,0,tak jízda v 1,6 je krok zpět, protože ten výkon je prostě menší, přesto pro spoustu řidičů může být dostačující. Jinak 1,6 musí být v 508ce velmi solidní základ, protože je stejně těžká jako 308ka.

Eltone, tipuju, že tvůj nový přírustek bude 508 GT;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...