Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Jakou používáte škrabku ,popř. metody odmrazování

Recommended Posts

Odesláno

Jelikož dnes na Valašsku mrzlo a fučelo , udělala se po celém autě vrstva ledu , že normální škrabka to při prvním zarytí vzdala a odebrala se do škrabkového nebe. Nechal jsem nastartované auto , polel jsem přední okno trochu nemrznoucí směsí do ostřikovačů ( -60 ) a pak to celé pomalu zbytkem škrabky seškrábal.

Co používáte vy ? Kdo je machr a má webasto ? nebo vyhřívání čelního skla ? Uměla nebo kovová škrabka ? S rukavicí nebo elektrická škrabka ? A kdo jde na to jako já klasicky škrabkou ? Kolegovi se osvědčila horká voda a škrabka . Mám z toho docela respekt , nemůže okno puknout ? přece jenom je to teplotní šok .

post-48639-14109634259633_thumb.jpg

[upravil dne 25/11/13 06:12 od venomcz]

Odesláno

já i kolega jsme v minulosti na služebních kraksnách taky používali teplou vodu a jde to fakt pěkně. Nikdy se nic nestalo. Ber to tak, že sklo chrání několika milimetrová vrstva ledu, takže horká voda se stejně na sklo nedostane, aby sklo prasklo.

PS: ale na moje auto bych takhle nešel :D :D :D (mám je naštěstí oba v garáži :) )

Odesláno

No právě , na služebních autech mi to je jedno . Jenže stojím před panelák a jsem tak vystaven všem možným přírodním i nepřírodním vlivům . když to nejsou děcka co se plazí na autě a kradou ventilky , tak je to tento sajrajt :roll

Odesláno

Teplou vodu jsem nikdy nazkoušel a zkoušet nebudu. Kupuju normální rozmrazovač ve spreji, nebo rozprašovači. Stojí to pár korun a ten led co nejde škrabat to rozpustí celkem snadno.

[upravil dne 25/11/13 06:25 od kirkiz]

Odesláno

U Peugeota škrabku plus nastartovaný motor a u Forda výhřev čelního skla. Na ten nedám dopustit. :super

Loňskou zimu taky někdo polil služební ochcávku vodou a zamrzl zámek kapoty, teda spíše táhlo, při pokusu otevřít kapotu, kvůli startu přes kabely jsme táhlo utrhli :D

Odesláno

Fordy byly parádní s výhřevem čelního skla . Měli na to myslím i patent pokud se nepletu. Pak se to začalo cpát všude. Někomu to třeba vadí ty \" proužky \" ale v zimě nebo když je \"zadýchané\" okno , je to ta nejlepší věc.

:roker

Odesláno

Já vozím v rozprašovači nemrznoučku do -60°C, ta ten led rozpustí, pak se to doškrábe.

Webasto by bylo fajn, ale jsou tu 2 problémy: Nestojí to pár korun a kam to na 306tce dát :D

Odesláno
Fordy byly parádní s výhřevem čelního skla . Měli na to myslím i patent pokud se nepletu. Pak se to začalo cpát všude. Někomu to třeba vadí ty \" proužky \" ale v zimě nebo když je \"zadýchané\" okno , je to ta nejlepší věc.

:roker

Proti jasné obloze jsou drátky vidět, jinak mě to vůbec neruší. Baví mě ty pohledy na parkovišti, kdy ostatní škrábou a já čekám až výhřev zabere a led z okna sjede dolů. :D

Odesláno

radim: jojo , kolega má focuse a minulý rok to použil asi dvakrát . Jelikož neměl na novou baterii a jezdil na starou ludru která už ani nestartovala , bál se to zapínat :D

Jinak každé ráno v 6 hodin nás na parkovišti škrábe tak 5 ;)

Odesláno
...

Webasto by bylo fajn, ale jsou tu 2 problémy: Nestojí to pár korun a kam to na 306tce dát :D

Nabízel ho tu tuhle Hugo za nějaké 4 litry, a místo na něj se vždycky najde... jen chtít.

Guest servisman
Odesláno

Obyč škrabku .natočím auto a za pár minut jedu. Pro kuřáky ideální je to na jedno cigárko:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...