skuci Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 čauves klubáci, tak opět nastal čas po pár letech koupi nového počítače, v mém případě již tradičně notebooku... samozřejmě v tuto chvíli se člověk začíná prokousávat novým systémem Windows 8 a tak mě napadlo tady založit vlákno, kde by se dávali odkazy na různé tipy a triky, případně vylepšení jednotlivých uživatelů... já jsem od včerejšího večera narazil na zatím 2 věci a to velmi zajímavé... první věc je, že jsem nikde nenašel licenční klíč na Windows 8... většinou byl nalepen někde na počítači zespod ale tady není nikde... a další velice zajímavý poznatek... v Ovládacích panelech jsem chtěl vytvořit kopii systému pro případnou obnovu a narazil jsem na velice zajímavý pojem Obnova systému Windows 7 to je asi nějaký error, máte někdo něco podobnýho? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 A jsi si jistej že máš Windows 8??:D [upravil dne 16/11/13 12:26 od Radek Hurvajz] Citovat
FrantaCV Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Jo jsou to opravdu W8 - ta nabídka na obnovu souborů W7 se opravdu týká souborů pod tímto OS vytvořených. Tedy jakýsi můstek mezi W7 a W8. Nicméně, co se týká W8, tak nejlepší volba je NEINSTALOVAT nebo alespoň ne do doby kdy bude na světě minimálně SP2. Citovat
MotoMoto Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 COA štítky se už nepoužívají a u většiny výrobců je kód licence zapsaný přímo v Biosu PC. Nepochopil jsem ten druhý poznatek. Recovery DVD je možné provést díky Recovery Media Creator stačí ve vyhledávání zadat recovery a vyběhne aplikace pro vytvoření jednotky pro obnovení. Citovat
Péťa Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Štítek se nově dává pod baterii, podívej se tam. Jinak já osobně mám W8 moc rád, ale s udělátkem: http://www.classicshell.net/ Citovat
skuci Odesláno 16. listopad 2013 Autor Odesláno 16. listopad 2013 Štítek se nově dává pod baterii, podívej se tam. Jinak já osobně mám W8 moc rád, ale s udělátkem: http://www.classicshell.net/ jj o tomto udělátku vim, ale budu se snažit ho využívat spíše v zobrazení dláždič ne na \"klasické\" ploše Citovat
AnotherOne Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Prejdi na 8.1 tie bootujú do klasického štart menu. Citovat
Moral3z Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Dlouho jsem s 8 bojoval, ale nějak jsem si je udělal k obrazu svému.. už reším jen ovladače zvuku a snad to bude dobrý. Dokud notebook nerestartuju, prostě nevydá žádný zvuk, po restartu vše ok... Zkusil jsem sna vše...jinak 8.1 start menu je jen pro přepnutí do dlaždic ne? Citovat
skuci Odesláno 16. listopad 2013 Autor Odesláno 16. listopad 2013 teď jsem ho restartoval a ve Windows Store mi to nabídlo už aktualizaci na 8.1 tak těch necelých 4Gb instaluju uvidíme Citovat
MirekCC Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Nevím, jestli máš dotykový displej, ale podle mě nic lepšího pro něj není Citovat
Driver Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Prejdi na 8.1 tie bootujú do klasického štart menu. Mají sice tlačítko \"Start\", ale start menu také nemají, tlačítkem se pouze přepínají dlaždice W8 a klasická plocha, ke klasickému start menu už se zřejmě MS nevrátí. Citovat
ChouLu Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Aktualizace na 8.1? Srandisti... už s tím 14 dnů bojujou na kolejích a na škole, protože 8.1 odmítá certifikáty a nepřipojí k síti Citovat
MirekCC Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Já se normálně připojuju ke školní síti, VPN atd. Citovat
ChouLu Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 U nás je to horor.. slečny chodí neustále, že se nemužou přihlásit do sítě... a bohužel problém je u správců.. ale snad už na tom dělaj Srandisti u MS uplně něco změnili Citovat
Péťa Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 Mě to zase odmítá aktualizaci na 8.1, protože mám osmičky, které aktualizovat nejdou. A když bych chtěl udělat upgrade, tak to taky nejde, jedině nová instalace 8.1 Tak si počkám, až budu ke konci měsíne měnit notebook a do nového si nainstaluji rovnou 8.1 Citovat
MotoMoto Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 Štítek se nově dává pod baterii, podívej se tam. No nevím kde u desktopu se najdeš baterie, pokud nemyslíš tu záložní CR 2025. Lepí se pouze legalizační Win nálepka s certifikací. [upravil dne 17/11/13 11:30 od MotoMoto] Citovat
MotoMoto Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 Jediné k čemu je tlačítko start ve Win8.1 dobré je pravé tlačítko myši. Snadnější přístup kamkoliv. Citovat
Driver Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 U nás je to horor.. slečny chodí neustále, .... ...a co je na tomhle za horor? Spíš by jsi měl na MS poslat děkovný dopis Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.