Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

306 budu přezouvat o víkendu osobně, s 407 jedu ve středu v Praze do pneuservisu - mám ještě po roce pořád jen jednu sadu ALU na kterých se točí obě sady pneu :( To zas bude ranec kua ..

Odesláno

Nakonec jsem to vyřešil, budu dávat Téčka a za super cenu, navíc v místě bydliště, takže přezutí grátis. Háčka jsou zbytečně drahé a volal jsem do pojišťovny a snižování rychlostního Indexu není při nehodě problém, v opačném případě je to vážný problém (zvyšování rychl.indexu). A Téčka stojí stejně méně, takže ušetřeno.

Odesláno

V opačném případě je to vážný problém (zvyšování rychl.indexu).

Tony Stark-- to jsem nějak nepochopil když máš napsane že máš mít třeba 92h a koupíš 96h xl .Právě že nesmíš mit menší rychlostni index než máš povoleno.Kdyžtak mě opravte :)

Odesláno

U zimních pneu je možno index snížit, ale musí být v zorném poli řidiče nálepka s upozorněním na omezenou rychlost. Na zimu to může jít 1 index dolů

Taky nějak nechápu ono zvyšování rychl.indexu

Rychlostní a zátěžový index u letní pneumatiky nesmí byt nižší, než je doporučeno výrobcem. Montáž pneumatik s nižším rychlostním a zátěžovým indexem je zakázáno a je trestné v některých zemích. Pneumatiky s nižším indexem výrazně snižují bezpečnost vozidla, čímž se zvyšuje riziko předčasného opotřebení pneumatik a jejich nekontrolované chování na silnici. Je třeba mít na paměti také to, že při nehodě nebo úrazu, Pojišťovna je oprávněna odmítnout vyplacení náhrady škody, když pneumatiky nesplňují požadavky výrobce.

Je možné, namontovat pneumatiky s vyšším rychlostním a zátěžovým indexem. Takové řešení vede ke zvýšení stability při jízdě v přímém směru.

Musíme si však pamatovat to, že změna rychlostního indexu na vyšší o několik stupňů (např. T - 190 km / hod na W -.. 270 km / hod) muže zvýšit valivý odpor a spotřebu paliva nebo snížit jízdní komfort - pneumatika s mnohem vyšším rychlostním indexem, než je doporučen je tvrdší, těžší a hlučnější.
Když je změna malá (např. T - 190 km / hod H -.. 210 km / hod), tyto negativní důsledky jsou nevýznamné.

Pneumatiky s velmi vysokým indexem rychlosti (z V až Y) se doporučuje pro vozy s velkým výkonem motoru.

Viz:  http://info.promo-pneumatiky.cz/Tips/?NewsId=37

Odesláno

Asi otázka na majitele 307miček...mám v plánu na zimu nahodit 195/65/R15 na speedline disky s ET27 namísto 205/50/R17 Challenger (ET netuším teďka)...a otázka je, zdali je to správná alternativa, když výška pneu je rozdíl mezi R15 a R17 krásných 24mm, rozdíl poloměru -1mm a rozdíl v obvodu -8mm.

Odesláno (upraveno)

Asi otázka na majitele 307miček...mám v plánu na zimu nahodit 195/65/R15 na speedline disky s ET27 namísto 205/50/R17 Challenger (ET netuším teďka)...a otázka je, zdali je to správná alternativa, když výška pneu je rozdíl mezi R15 a R17 krásných 24mm, rozdíl poloměru -1mm a rozdíl v obvodu -8mm.

Alternativa na 307 k 195/65 R15 je 205/55 R16 a 205/50 R17........rozdíly v poloměrech a obvodech všech rozměrů uvedených jsou v toleranci pro tento vůz... :papa

Osobně jsem měl na 307sw letní 205/50R17 ....a teď mám zimní 195/65 R15 a nové letní 205/55 R16....vše dle TP :papa

Upraveno uživatelem celda1970
Odesláno

Nakonec jsem to vyřešil, budu dávat Téčka a za super cenu, navíc v místě bydliště, takže přezutí grátis. Háčka jsou zbytečně drahé a volal jsem do pojišťovny a snižování rychlostního Indexu není při nehodě problém, v opačném případě je to vážný problém (zvyšování rychl.indexu). A Téčka stojí stejně méně, takže ušetřeno.

A ty máš Tony uvedeno v TP index H u 195/65R15...?? já mám tedy ...T.... :myslim

Odesláno (upraveno)

kluci neperte se ja mám dokonce Q u rozměru 195/65/R15 :P:D:papa

195/65/R15 Q,T,H

205/55/R16 V

205/50/R17 W

edit: možná to tam máte taky jenom tam nekoukáte

post-21598-0-11174500-1446274821_thumb.j

post-21598-0-63838300-1446274828_thumb.j

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odesláno (upraveno)

Qvéčko mám taky :aut

Nicméně už mám od včerejška přezuto, jelikož auto chceme vyměnit za větší kupoval jsem nakonec Barum Polaris 3 za super cenu 700kč/guma s DOT 2715 - 195/65 R15 91T

post-43508-0-77814200-1446294105_thumb.j

post-43508-0-65869000-1446294111_thumb.j

Upraveno uživatelem Tony Stark

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...