Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Někdo (nejlépe v Praze) kdo by servisoval můj PC?

Recommended Posts

Odesláno

to čumím, velký pc s athlon 64 3000+ baští podobně, když hraju hry tak samozřejmě více, mám teda jen jeden velký disk

Odesláno

Oddie, Punkac: Já taky po prodeji svého našlapaného stolního PC jedu pouze na Asus EEE 904HA s prvním Atomem a 8,9\" displejem. :mad: Je fakt, že jsem ho vloni před Vánoci upgradoval na 2GB RAM a dal jsem tam namísto plotnového HDD 5400 ot./min. \"běžný\" SSD disk od Kingstonu a stačí to téměř na vše - jen videa na YouTube se často sekají i na střední kvalitu, ale jinak se na tom i některé starší hry dají hrát. :D

Edit: tento malý netbook utáhne bez problémů i WIN7 :)

Co se týče baterie, tak nejlepší variantou je v případě, že není notebook přenášen, baterku vyndat a jet pouze na síti bez baterky. Ta se tím neničí a vydží i po letech několik hodin provozu. Aspoň ta moje, kterou mám už cca 2 roky permanentně vyndanou (s výjimkou výpadků proudu) i dneska po cca 4 letech vydrží téměř tolik, co v novém stavu při koupi. :) Trochu výdrž zvýšila i výměna HDD za SSD. ;)

U Medvěda by to mohla vyřešit externí grafika, ale shánět grafiku do AGP nedejbože ještě do PCI je dneska nadlidský úkol a lepší je pak už rovnou koupit nové komponenty. Ale minimálně bych doporučil všechno v bedně rozebrat a důkladně vyčistit (vysavač nestačí, je potřeba vzít pevný štěteček a sundat i ty napečeniny na žebrování chladičů a lopatkách větráků), při té příležitosti zkontrolovat, zda všechny chladiče drží, popř. zda je mezi nimi a čipy ještě vůbec nějaká teplovodivá pasta (zda \"nevyšuměla\"). :super

Edit 2: nechtějte vědět, jakou spotřebu měl ten můj našlapaný počítač, co jsem prodával... Ani já sám to nevím, ale bylo to sakra hodně - v zimě jsem to používal jako přímotop. :D Ráno jsem měl v pokoji 9°C a do večera tam bylo krásných 22 °C bez zatopení v kotli. :D

[upravil dne 13.10.2013 14:04 od Stifler]

Guest servisman
Odesláno

Mne by zajímalo jak dlouho má počítač. To co má Medvěd jsem měl před 15 lety

Odesláno

Punkac: Já zkusím napíchnout Wattmetr jenom na PC. Já jsem jenom vytáhl kabel od záložního zdroje ze zdi a na zed píchnul wattmetr ... přiznám se, že těch 80 W mi přijde nějak moc ...

Odesláno
Medvěd má problém, že to nelze řešit na dálku. Ta konfigurace je sice mizerná, ale dá se s ní žít, pokud funguje. Na jeho místě bych raději měnil monitor, má ještě CRT.

Jestli Ti tolik zlobí Microsoft Essencial, tak ho odinstaluj ;) (\"Ovládací panely - přidat, odebrat programy\")

Chce to opravit v řádu stokorun, tak asi nehodlá utrácet za nový monitor, kterým to patrně nebude...

A pak, aby si to novej monitor rozumně našlo... :nevim

Stifler: Grafika do AGP - \"skladem\"... :D

Nějakou jsem našel v týdnu, ale ještě jsem ji nevyzkoušel...

Pak mám asi dvě, ale musel by se dodat větrák...

Ještě že neshání něco do Isa slotu, to bych asi hledal těžko... :D

[upravil dne 13/10/2013 23:33 od Marcel505]

Odesláno

Já bych dle popisu Medvěda taky tipoval na graf.kartu. Medvěda ale chápu, proč by měl kupovat něco nového, dražšího, rychlejšího když na tom bude dělat stále stejné věci, které fungovali až do teď na tom \"historickém\" stroji, on prostě nic jiného nepotřebuje. Mámě jsem už před nějakým časem sestavil podobnou konfiguraci z dílů co mi zbyli a jí to úplně stačí na to, aby koukla na net, spojila se přes skype se mnou a bráchou nebo vnučkám pustila nějakou jednoduchou hru. Když bude potřebovat tak není problém jí sehnat něco výkonějšího, ale zatím jí tohle stačí.

Marceli ten monitor Peta spíš myslel jako investici kvůli Medvědovým očím než jako řešení problému s PC :)

[upravil dne 14/10/2013 00:13 od Driver]

Odesláno

Ona myšlenka je to sice hezká, ale polepovat starý počítač je ještě horší než polepovat staré auto, na to auto totiž aspoň jednotlivé součástky sedí, kdežto u starých počítačů narážíš na problém vzájemně nekompatibilního smetí.

Odesláno

Tak Jirka po otevření bočnice PC skoro upadl naznak, pak svolal osazenstvo kanclu, zalovil ........

a vytáhl jakousi hliníkovou kostku velikosti hrany cca 4 cm, kterou nazval chladičem. Pak mně ujistil, že tato nemá volně putovat prostorem, ale ukázal mi místo na desce, kde má být umístěna - nicméně žádné jiné držení než čtvereček cca 5x5 mm, kde byla zřejmě přilepena, jsme nenašli. Jirka řekl, že on určitě nemá ani chuť ani odvahu mi na desce něco letovat aq bylo mi doporučeno najít nějaký odvážnější servis. Na doporučení bráchy jsem se zastavil v PC servisu JIMAZ, kde prý jemu s počítačem uměli pomoct a po té, kdy mi technici nabídli správný chladič + výměnu několika nafouklých kondíků jsme se dohodli na tom, že si tam počítadlo nechají a zítra odpoledne bude opravené (cenovka mezi 500 - 1000,- Kč). Tak uvidím jak dlouho ještě bude dědeček CompaQ po Neonovi fungovat.

P.S.

Momentálně datluju na noťasu od Negrboba a jsem na prášky z integrované myši (šílenost !!!) a pak mi přijde cca o polovinu pomalejší než můj prastarý velký PC, který by tu někteří házeli ze skály. Ten NB mě stál flašku a jsem s ním jako s náhradníkem spokojenej, ale nafurt dík té myši ani omylem.

[upravil dne 14/10/2013 15:10 od Medvěd]

Odesláno

A co si k němu připojit tu myš od PC? :D

Ale ona asi ještě nebude USB, co? To bude ještě PS2 (kulatý konektor):myslim

Odesláno

My v Praze máme jen takový velký myšky, který žijou v kanálech a říkáme jim krysy nebo potkani - těm doma žádnou průchodku budovat nehodlám.

Pokud jde o PC myš, tak do noťasu kulatý x-pin nezapojím a USB myš kvůli pár hodinám kupovat - to jsou další vyhozený kačky. Existuje-li nějakej bazmek, kterej by udělal z x-pinu USB, tak jsem o něm dodnes neslyšel a koupě bude jistě stejně drahá jako jiná myš.

Guest servisman
Odesláno

nečuř se já když jsem si kupoval myšku tak už byla s jiným konektorem a u ní jsem měl přechodku . Taky jsem měl starý PC a když mne odešla myš tak s kulatým už nevedli :papa

Odesláno

Nečuřím se, naopak se snažím o humor a mám relativně dobrou náladu, páč 1000,- Kč je o dost míň než 6000,-Kč, které jsem měl opodle některých vyklopit. Jednou to jistě přijde, ale říkám si, že to bude třeba až za rok nebo ještě později.

Guest servisman
Odesláno

Ono to přijde až kluk povyroste a bude chtít samostatný počítač :D to pak buzdeš obnovovat častěji

Guest servisman
Odesláno

i kdyby to nebyl litr a,e po novým roce tu bude opět téma Nemaká mi PC od Medvěda :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...