Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

vrzání z přední nápravy. stabilizator.

Recommended Posts

Odesláno

brutalne mi vrže predni naprava , napri při dobrzdeni před zastavenim . 100% si myslim ze to je stabilizator resp. jeho uložení. bohužel není vymenitelne tak se chci zeptat zda-li ma smysl ho povolit vyndat to ulozeni a namazat. pak by me zajímalo teda cim abych to nemusel delat kazdou chvili. mam to vzit silikonem nebo nejakym teflonem nebo suchm mazadlem?

do nového stabilizatoru kvůli tomu jit nechci uz kvůli cene taky

Odesláno

Treba to urobiť tak ako to má fábia (myslím). Vysústružiť púzdro z teflonu (silonu), rozrezať v tvare V, nasadiť na stabilizátor, nasadiť gumu a pritiahnuť. Vŕzgať to už potom nebude nikdy.

A mimochodom, gumy stabilizátora sa dajú meniť. V polsku sa dajú kúpiť samostatne.

Odesláno

Aby to nebylo jako s pylovým filtrem na P306, normálně se prodává, ale není ho kam dát :D

[upravil dne 3/9/13 17:19 od MilanF1]

Odesláno

To lôžko v ktorom je guma je z dvoch častí, sekáčom sa dajú od seba oddeliť. Po výmene gumy tie dve oddelené časti stačí stiahnuť skrutkami, aby sa ako tak spojili. Ked sa dá stabilizátor na miesto, tak to držia skrutky čo idú cez rameno do stabilizátora.

Odesláno
To lôžko v ktorom je guma je z dvoch častí, sekáčom sa dajú od seba oddeliť. Po výmene gumy tie dve oddelené časti stačí stiahnuť skrutkami, aby sa ako tak spojili. Ked sa dá stabilizátor na miesto, tak to držia skrutky čo idú cez rameno do stabilizátora.

Presne tak som to robil na Fiate:roker

Ale to vrzganie pri dobrzdovaní na 95 % robia ramená nie stabilizátor,ten skôr len búcha na nerovnostiach.Ked su zle nastavené zadné brzdy tak auto dobrzduje len prednými a pri vytlčených ramenách to vrzga.

[upravil dne 4/9/13 09:26 od ferinko2]

[upravil dne 4/9/13 09:30 od ferinko2]

Odesláno

Mně v létě cestou na Slovensko začalo taky auto vrzat jak stará postel. Když jsem lehl pod auto a děti mi s ním houpaly, tak vrzal čep (rameno). V dílně jsme injekční stříkačkou s maznicí natlačili pod prachovku vazelínu a je po vrzání. Odjel jsem s tím už Srbsko, FYROM a Řecko a je to OK.

Odesláno

Ahoj. Během těch letních veder též vrzalo ( na straně řidiče) - takže jsem to bral od horního uložení tlumiče, kuláky na spojovačce, kosti(stabilizator), uložení ramen, nakonec jsem skončil na na kuláku spodního ramene a tam bylo - tenké jehla silikon s grafitem a je klid - zvednout, dát párkrát P + L rejd - spustit. No,ten kulák ten si asi časem řekne. A asi je lepší tam dát něco řidšího co projde jehlou a dobře vzlíná už kvůli prachovkám.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...