Patrius83 Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Cau borci. Mam jednu prihodu, ktora si myslim aj patri do tejto sekcie. Pol roka dozadu som bol z5 na slovensku a stala sa mi mala nehoda pri ktorej som ztratil rztku. Nebolo casu nic hlasit na policii atd, tak som odisiel z5 do Prahy bez prednej rztky. To ma ako naschval na Zitnej ulici stopli fizli a hned spovedali kde mam a ako je mozne atd. O mesiac neskor mi dosiel dopis aby som prisiel podat vysvetlenie, mnohy z Vas to poznaju, tak nebudem dlho rozpisovat. Co ma na tom zaraza je verdikt ktory som nedavno obdrzal. Stalo v nom 6 mesiacov zakaz rizeni a pokuta 5000kc. Pride mi to ku....sky vela za taku prkotinu. Uz som si zvykol ze tu nic nefunguje jak ma (stejne ako na slovensku:D), ale toto je podla mna moc! V zakone stoji ze maximalny trest za to je 6 az 12 mesiacov zakazu rizeni a pokuta az 10000. Vobec ich nezajimalo, ze na radu dopravneho inspektoriatu som mal na celnom skle nalepenu a viditelnu napisanu znacku. Teraz uz mam nove znacky, ale zvazujem odvolanie na tento verdikt a rozhodne tomuto ZKORUMPOVANEMU statu nebudem nic platit, az na mna poslu exekuciu. Citovat
MilanF1 Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Pokud jsi měl za oknem RZ, bylo prokazatelné, že sis byl vědom ztráty RZ. Bohužel takto zákon je nastaven a je tam zákaz řízení ... Citovat
ozzy56 Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 tak to nech dojít až k té exekuci Citovat
Cinicman Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Je fajn, že si nechceš nechať srať na hlavu... ale... pomôžeš tak akurát svojmu egu. Tomu ZKORUMPOVANEMU štátu je tvoj tichý protest u prdele. Pozdravuj exekútora... [upravil dne 7/29/2013 11:24 od Cinicman] Citovat
P607Olda Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Je to problém. Po ztrátě nebo i krádeži RZ je auto oficiálně nepojízdné. Během \"podání vysvětlení\" jsi tam mohl uhrát nějaké odpuštění, Pokud jsi tam nešel, tak tvoje škoda. Nyní by ti možná nějaký právník poradil podat \"žádost o zmírnění tvrdosti zákona\", s patřičným zdůvodněním atd. V každém případě tam teď zajdi, \"čepici v hrsti\", a začni pokorně vyjednávat, prosit a slibovat. Nic jiného nezbývá, zákon je jasný. Nevylučuji, že ti úředník (úřednice) sám poradí, co udělat. Zvlášť když jsi ze Slovenska, RZ jsi ztratil tam a nějak jsi do Prahy dojet musel (máš malé děti..., těhotnou ženu, tchýni v autě...). [upravil dne 29.7.2013 11:33 od P607Olda] [upravil dne 29.7.2013 11:34 od P607Olda] Citovat
Patrius83 Odesláno 29. červenec 2013 Autor Odesláno 29. červenec 2013 Je to presne tak jak hovorite, mne osobne ale pride nelogicke aby som sa sam hajil proti celemu statu, aj ked su tieto zakony stanovene v prospech bohatych. Co mam napisat do toho odvolania? Aby si vyndali hlavy z prdele a pokutovali tych, co ozaj umyselne robia prestuply? A este chcem dodat, ze tam napisali to co neni pravda a co si ten policajt zrejme vymyslel, ze som odmietol podpisat nieco na mieste, ale nikdo mi nic nedal podpisovat ( ach, keby som mal videozaznam ) [upravil dne 29/7/13 13:41 od Patrius83] Citovat
Medvěd Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Tohle ods*al i p. Bárta coby pos*anec (nebo dokonce ministr?), nevěřím, že bys měl delší prsty než on - takže smolíček pacholíček. Sice taky nerozumím tomu, proč je za jízdu bez RZky takovej flastr, nicméně to tak je a Ty sám s tím uděláš akorát tak prdlačku. Já mám přední RZku přišroubovanou a mám klid. [upravil dne 29/7/2013 14:44 od Medvěd] Citovat
Cinicman Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Neboj, nie si sám... aj keď to ťa asi nepoteší... http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010112104 Citovat
Guest StibTo Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Mas pravdu tohle opravdu patri do Cirkusu. Citovat
Patrius83 Odesláno 29. červenec 2013 Autor Odesláno 29. červenec 2013 Dnes som bol na prislusnom urade podat odvolanie a tuna Pani velkomozna co ma moj pripad ma dovolenku 7 dni od vcera a ja mam iba 10 dni na podanie odvolania z coho uz 3 ubehli. Nikdo Pani velkomoznou samozrejme nezastupuje! Takze kocurkovo alebo Czechstyle ?!? Citovat
punkac Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Heleď marně plakat nad rozlitým mlíkem.... Psal jsi, že jsi měl malou nehodu, tudíž jsi po ní jistojistě obcházel vůz a snad sis mohl všimnout, že ti kus plechu s písmenky vpředu chybí a válí se opodál auta. To jsi ho nemohl zvednout a vzít sebou nebo nějak připevnit na nárazník a dojet s ním domů? Určitě by jsi u policistů v Žitný uspěl, kdybys jim ten kus plechu ukázal a řekl: \"heleďte, teď mi to upadlo, jedu to dát do pořádku\" Přesně tohle se mi stalo ale v Německu. Neujel jsem bez značky ani 10 km a už mě stavěli. Ukázal jsem jim nárazník, vše vysvětlil, poprosili mě o přidělání RZ na výztuhu nárazníku (i kabel bünde mi zapůjčili) a frčel jsem dál..... Přijde mi, že se zbytečně vztekáš a hudruješ, ale můžeš nadávat tak maximálně sobě. To že na úřadě nikdo není, je holt zákon schválnosti a pro tebe to bude ponaučení dodržovat to, co máš. Na úřad pak nebudeš muset docházet a někde se hádat. Úřednice tě stejně odkáže na předpis, který tu byl zmiňován výše a prachy zacvakáš tak jako tak. Citovat
Medvěd Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Myslím si, že dotyčnému jde asi spíš o udržení řidičáku než o prachy, ale jinak máš Punkáči pravdu. To, že je jízda bez RZky honorovaná půlročním odebráním ŘP je fakt, nad kterým se můžeme divit, dokonce i kroutit hlavama, ale bohužel s tím zatím nikdo nahoře zjevně nic dělat nechce a tak je holt nutné RZ mít přišroubovanou tak, aby svévolně neupadla. Zamyslíme-li se nad příčinou přijetí tak tvrdého pravidla, dojdeme k tomu, že určitě nespadlo jen tak zhůry, ale že si ho vynutila prasata za volanty, která zhusta jezdila záměrně brez RZtek, aby nebyli postižitelní fotoradarem (o tuzerech lepících si na nárazníky minisamolepky a tvrdící, že jde o normální RZku se ani nebudu rozepisovat). Citovat
Dano406 Odesláno 18. srpen 2013 Odesláno 18. srpen 2013 Když cirkus tak cirkus. Odpovím otázkou. Proč majitelé MOTOREK nejsou povinní mít přední RZ? Je mi jasné,že je na to nějaké pravidlo,či co.Nějaká zmínka v zákoně nebo vyhlášce. Jde li o fotku ze předu tak dotyčnému nejde vidět do ksichtu protože má tónovaný štít nebo ješte sluneční brýle. Je to postavené na hlavu Citovat
koblih69 Odesláno 18. srpen 2013 Odesláno 18. srpen 2013 Stejně ohodnotili i mého kolegu, který ale předtím telefonoval na Evidenci vozidel a tam mu řekli \"klidně přijeďte\", bylo mu to houby platný... už jsem to tady popisoval... A proč nemáme na motorkách přední SPZ? Že by proto, že tam být nemusí? Citovat
Dano406 Odesláno 18. srpen 2013 Odesláno 18. srpen 2013 Nemusí! Spíš jsem myslel,že to nějaký ten onen nevím kdo zaloboval,či co a při změně nějákého zákona nebo vyhlášky to ten nějaký onen,třeba i zapisovatelka,to tam nezapsala a je to. Jinak mám pocit,že za první republiky tam nějaké plíšky s označením byly? Je to tak? Citovat
koblih69 Odesláno 18. srpen 2013 Odesláno 18. srpen 2013 bylo to až do roku 53, pak měl řidič pouze povinnost jí na přední blatník po stranách namalovat kolem roku 60 to zrušili úplně. Nicméně pokud ti jde o čelní fotku tak to by ti ta značka po stranách stejně nepomohla Citovat
Dano406 Odesláno 18. srpen 2013 Odesláno 18. srpen 2013 Tak je mi jasné,ale při bočním snímku ju uvidím. Citovat
OK406 Odesláno 18. srpen 2013 Odesláno 18. srpen 2013 Patrius83: píšeš, že si měl DN a že si neměl čas nic hlásit. Takže jste vyplňovali DN na euroformulář? Pokud si věděl, že ti rz upadla, tak si měl vše nahlásit a to kór, když si jel do zahraničí! To je od tebe lehkomyslnost, že si takto konal! To bylo něco tak súrného, že si to nemohl nahlásit? 1 - 2 hodiny by tě asi nezabili při náhlášení ztráty rz. Co se týká toho, že si byl ve stanovení čas na úřadě k podaní vysvětlení a dotyční úředník měl dovolenou, která mu končila v době, kdy tobě kobě končila lhůta, tak ty si konal dle zákona. Pokud nebyl nikdo, kdo by jej zastupoval, tak si měl zajít za vedoucím odboru a tam vše nahlásit a upozornit je na lhůtu. Pokud by nemohli konat, tak měli udělat zápis o prodloužení lhůtu z důvodu dovolené úředníka! To je jinak opravdu bordel! V tomto případě se nedej a trvej na tom, že si prokazatelně byl na odboru dopravy a oni nebyly schopni danou věc vyřešit s tebou, aniž by tě dopředu informovali, že v daném čase nebude možnost řešit přestupky či jinou činnost. Pokud máš peníze, tak se obrať na právníka. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.