Péťa Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 Zdravím instalatéry. Mám na fasádě takový kohout na vodu: Problém je, že poměrně hodně protéká. Zatím se s ním dá zavrklat a tím kapání omezit na únosné minimum. Ale na jak dlouho Jde ho nějak rozebrat bez sundání ze stěny a vyměnit těsnění (nebo co je v něm špatně)? Ne že bych chtěl šetřit a nekoupit nový, ale trochu se obávám, jestli nepoškodím fasádu, když ho budu oddělávat. A taky abych neukroutil plastovou trubku, ke které je připojený. Přeci jen pod fasádou je ještě polystyren. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 Tam je koule v silonovém pouzdře, takže asi jen výměna. Jinak ze zkušenosti vím že se často stává že se ohne doraz a páku stačí při uzavření vrátit o pár mm zpět a už nekape, ale nevim jestli je to tak i u tebe. Zkus a uvidiš Citovat
Guest servisman Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 Takové kohouty se nevyplatí opravovat, v práci se často měnily , Já bych to zkusil ,zda to pujde povolit a vyměnil bych za nový. nejsem si jist,zda se vyplatí rozebrat a vnitřek dát z novýho mrkni na obr [upravil dne 28/7/13 13:30 od servisman] Citovat
ChouLu Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 Kus za kus.. povolit by měl jít pokud ho někdo nerval fest a používali teflonovej provázek Citovat
ozzy1 Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 zásadně výměna ,je to otázka 40 kaček.Plastovou trubku by jsi ukroutit neměl, ale opatrnost je na místě. Citovat
ChouLu Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 Plastovou trubku by jsi z principu urvat neměl.. pokud je na zdi ten výčnělek s vnitřním závitem a je to dobře zasádrovany tak to neurveš.. přes polystiren by jsi už měl mít železné prodloužení.. max vyšroubuješ to... Citovat
Péťa Odesláno 28. červenec 2013 Autor Odesláno 28. červenec 2013 Zatím jsem připiloval doraz (Radku dík). Koupím nový a uvidím. Jednou to přijít muselo, i když ne zrovna po 10 letech Dělají se nějaké kvalitnější? [upravil dne 28.7.2013 13:48 od Peta] Citovat
ozzy1 Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 do vnitřku kohoutu nevidíš, je to jedna provinience-kvalita. Citovat
Edison Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 Dělaj kvalitnější. Je to ovšem o cenách... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 Hele a tak nemáš ještě navíc vymačkanou tu díru v tý páce?? Možná by stačila páka opravit nebo vyměnit. Citovat
Péťa Odesláno 28. červenec 2013 Autor Odesláno 28. červenec 2013 Edisone, na ceně mi u jednoho kusu nezáleží (pokud bude do tisícovky). Víš o nějaké? 3/4\" Citovat
Hafity Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 Po 10ti letech bych tak nějak řekl, že má i nárok.... Citovat
Guest servisman Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 přesně tak po 10 letech bych dal nový,my jsme měnili v práci po roce normálně, byly na odpis Citovat
Marcel00 Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 ty brdo, sory peta, ale opravovat kohut co nestoji ani 3 eura snad nemyslis vazne... :D:D:D:D:D ne to este vlakno kvoli tomu zakladat... mat takyto problem, za 20 minut ho vyriesim aj s cestou do a z nejakeho instalaterskeho obchodu prvy link cez google http://www.kajo.sk/zahradne-naradie/ventil-zahradny-3-4-extol/ aj keby som ho mal kazde 3 roky menit za novy tak to nema cenu za tie peniaze... kup novy a mas pokoj... chapem obavy z fasady, ale dnes sa uz fermez ani konope moc nepouziva, vacsinou teflon... verim ze sa ti to podari v pohode vykrutit... neboj sa toho. mas predsa cit [upravil dne 28/7/13 19:56 od Marcel00] Citovat
Péťa Odesláno 28. červenec 2013 Autor Odesláno 28. červenec 2013 Marceli, vůbec mi nevadí koupit nový, dokonce bych raději kvalitnější, na ceně opravdu nezáleží. Já se prostě jen obávám poškození té fasády. Kohout je zbytečně moc zapuštěný. Třeba to vyfotím Citovat
ozzy1 Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 tak si kup převlečnou PVC krytku na trubky co se dává na vstupu do zdi a je to vyřešené. Citovat
baffy Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 Ak kvalitnejší tak ventil so žltou pákou na uzáver plynu.Takto mi to bolo doporučené inštalatérom a predajcom na otázku kvality a výdrže gulových ventilov, ale 10 rokov je slušná výdrž. Citovat
ozzy1 Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 pravda,je lepší vzít ten na plyn. Jinak já to mám takto,z téhož důvodu. Cenu ventilu neřeším,nakupuji za 25,-/za těch 40,- prodávám/ a už 5 let drží. [upravil dne 28/7/13 20:58 od ozzy1] Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 tehle ti vydržel 10let ,nový tak 1-2 roky jsou to šmejdy z mašiny zkušenost tchána ,dej na plyn nebo klasický kohout ,který je věčný a v případě ,když netěsní vyměníš gumičky a jede dál a jev podstatně věčný,když ho neroztrhne mráz... Citovat
Dano406 Odesláno 28. červenec 2013 Odesláno 28. červenec 2013 No nechci vám do toho kecat,ale na firmě sem teď demontoval jenom šroubení z kuláčku,protože kuláč musel zůstat na místě a světe div se kuláč netěsnil.Musel sem ho zaslepit zátkou. Jen podotknu,že měl žlutou páčku(protože sem ji urval ) tudíž byl určen na plyn a byl použit na rozvodu tlakováho vzduchu v kterém je docela čistý vzduch(který používáme pro pneu přístroje) v rozvodu o tlaku 650kPA.Byl tam asi 5 let s minimem odstavení.Takže taky ňáka china. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.