Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chování na dálnici  

1. 1. Chování na dálnici

• Jedu do levého pruhu a snižuji rychlost
      11
    • Jedu do levého ale rychlost nesnižuji
      48
    • Jedu stále stejně klidně v pravým pruhu
      20
    • Přejedu do pravého pruhu
      1
    • Snažím se projet co nejblíže u odst. auta
      0

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Pokud nezasahuje do mého pruhu jedu v pravém se zvýšenou opatrností, max. se šoupnu blíž k čáře.

V podstatě nejvíc se mému chování blíží Milan - když je dálnice úplně volná a vidím klem auta nějaký pinožení, tak třeba i do toho levého na moment vlítnu, ale abych tam a priori vlítnul ve 100% případů a ještě začal brzdit, sorry, ale na to se mám fakt asi moc rád.

Odesláno

Dal sem Cčko, protože to mi připadalo tak nejblíž. V popsané situaci se zachovám dle aktuálních možností, jak zde už někteří psali, pokud je vyloženě prázdno a vidím okolo auta nějakej frmol, zkouknu zrcátko a přejedu do levýho, pokud je provoz, tak, že bych přejetím někoho omezil/ohrozil, tak projedu okolo odstaveného auta se zvýšenou opatrností a případně přibrzdím. Není nic lepšího, když jedeš po dálnici vklidu 130km/h předjedeš do levýho, abys předjel pomalejší auto, který Ti tam z ničeho nic vjede 90, protože na boku stojí odstavený auto:bojim Protože dnes a denně vidíme všichni kdekoli, že mezi náma jezdí pořád dost trotlů, kteří přejíždějí z pruhu do pruhu naprosto bez blinkru a i z těch co blinkr dají je jich zase slušná porce takových, co bliknou jednou a to ve chvíli, kdy už sou půlkou auta ve vedlejším pruhu a až teprve když si vzpomenou mrknou do zrcátka, jestli náhodou někdo kvůli nim nemusel dupnout na brzdy:bojim

Odesláno

gronholmme, nechtel jsem reagovat ale ted na parkovisti na dalnici tezce rozdejchavam takovy hovado ktery se zachovalo tak jak ty popisujes.......... odstaveny auto v odstavnym pruhu..... idiot sup do leveho a pribrzdit si..... vysledek? muj manevr z leveho do praveho protoze brzdit nebyl cas asi ve 140 a malem jsem tam smetl oba....... nekteri lidi fakt za volantem nemysli a myslim ze z prehnane opatrnosti stejne tak z prehnane agrese tyto situace vznikaji. pritom jsou absolutne zbytecne......

Odesláno
davidekcz: ale . . . a jak by jsi to řešil třeba tady?? Poldiss to vložil před nedávnem do nehod:

Ťažko povedať či to platí všade v SR, ale na D1 tke som raz defekt dostal ... Odstavil som na odstavnom ostrovčeku, a keďže som pred tým čítal na inom auto fore, o možnosti bezplatného odťahu z dialnice na prvý výjazd, tak som volal 158 čku (nakoľko defekt bol na strane vodiča, tj k ceste) ...

A naozaj to tak bolo, oni to oznamili dialničnej spoločnosti, zachviľku prišlo auto \"dopravné nehody\" s tou oranžovou šípkou na streche, po nich chvíľu odťahovka, a pekne auto naložili, a odviezli mi s autom po najbližší výjazd na prvú pumpu ...

Tam som si koleso krásne vymenil ...

Je to bezplatná služba ... V najhoršom, aj keby \"odťahovka\" nebola, myslím, že polícia môže byť natoľko ústretová, že by tam dotiahla aspoň to auto dopravných nehôod, ktoré z dialky označuje \"prekážku\" v ceste.

Ale teda neviem, ako to je v ČR, a aj či to platí na celej SR, lebo toto sa stalo na 3 pruhovej D1, kde nie je odstavný pruh všade.

Odesláno

V ČR o ničem podobným nevím, ale zase je tu fakt, kdy ke spoustě platebních karet nabízí banky i asistenci v případě poruchy a to včetně odtahu do 20ti (50ti?) km nebo do hodiny práce mechanika (matroš a díly si samozřejmě platíš, ale já to sám několikrát využil třeba na firemní auto (mou kartu!!!), když se mu v zimě nechtělo startovat).

Odesláno

Ty moznosti nejak nezohlednuji situaci okolo :)

Kdyz je v levem volno, tak do leveho a prizpusobim rychlost ostatnim (klidne pridat, kdyz by me dojizdeli), kdyz neni bezpecne do leveho, tak ubrat a ke stredove care.

Koblih: Odůvodnění proč takové chování není přestupkem najdeš hned v úvodu zákona (\"každý účastník je povinen se chovat ohleduplně a tak aby neohrožoval život ostatních účastníků\"). Pochopitelně za předpokladu že svým chováním nevytvoříš nebezpečnou situaci pro ostatní účastníky.

Odesláno
davidekcz: ale . . . a jak by jsi to řešil třeba tady?? Poldiss to vložil před nedávnem do nehod:

No úplně jak napsal Lubko : v první řadě bych vyhnal posádku ven z auta,(samozřejmě dveřmi u spolujezdce) poté bych se snažil nějak bezpečně dostat trojúhelník aspoň 100m za auto a volal jednoznačně 112,158. A ani za zlatý prase bych se nepokoušel něco dělat v pravým pruhu nebo jakkoliv opravovat auto.

Odesláno

Jako řidič z povolání se s tím setkávám denně a vždy přejíždím do levého pruhu pokud mi to situace nedovolí tak i se směrovkou co nejblíže ke středové čáře. Zrovna minulý týden jsem musel měnit na D1 kolo u velký plachtový dodávky jako naschvál kolo do silnice a ty hovada který nedokázaly ani přibrzdit mne opravdu netesili nic příjemného když vám za zadkem každou třetí sekundu prolitne osobak ve 130km/hod a o kamionech ani nemluvím.

Odesláno

NutT - konečně snad někdo kdo mě chápe :D

Jinak Scratch a ostatní: špatně jsem to napsal za to se omlouvám - není to tak že bych za každou cenu to střelil do levýho a ani se nepodíval do zrcátka. Vždy se podívám zda je tam dost místa a ještě se mi nestalo že by někdo kvůli mě musel hamtnout na brzdy tak že by to pak na benzínce musel rozdejchávat. To fakt ne.

Odesláno

Tady me jeste napada ceska specialita na dalnicich ikdyz je prazdna

Dojet predjizdene auto az za prdel pak do leveho a hned pred predjete auto zase do praveho.

Tyto \"ridici\" to je lahudka.

Pak vznika to o cem se bavime.

Pritom staci \"zase jen\" vcas se zaradit prejet samozrejme se smerovkou a 100% predem pohled do zrcatek.

Odesláno

gronholmm, pak je to ok....

Lihous: vzdy pedjizdim ve chvili kdy jsem autu prede mnou blizko treba 5 az 10 metru ale fakt me stvou ridici kteri prejedou do leveho 50 n za predjizdenym autem a pak jedou o 10 km rychlejo nez predjizdeny......

Odesláno

... vzdy pedjizdim ve chvili kdy jsem autu prede mnou blizko treba 5 az 10 metru ale fakt me stvou ridici kteri prejedou do leveho 50 n za predjizdenym autem a pak jedou o 10 km rychlejo nez predjizdeny......

A už jsi někdy v Německu viděl na dálnici ceduli \"Mindestens halbes tacho\"?

Aby ses tam pak třeba nedivil, že přesně za tohle přiblížení na 5 až 10 metrů dostaneš flastr zhruba v ceně té tvé 406...

Odesláno
V ČR o ničem podobným nevím, ale zase je tu fakt, kdy ke spoustě platebních karet nabízí banky i asistenci v případě poruchy a to včetně odtahu do 20ti (50ti?) km nebo do hodiny práce mechanika (matroš a díly si samozřejmě platíš, ale já to sám několikrát využil třeba na firemní auto (mou kartu!!!), když se mu v zimě nechtělo startovat).

Asistenčka je dobrá vec ... Na druhej strane, aj keď si o tom v ČR nepočul, tak neverím tomu, že keby si zavolal 158 a povedal, že máš defekt na dialnici, na kolese smerom k jazdným pruhom, a ze sa bojíš ho meniť lebo sa ti to zdá nebezpečné, že by ti neposlali auto ktoré ty urobí asistenciu ...

Ono najhoršie je, že v pravom pruhu to väčšinou jazdia kamióny. Cez neho, nie je vidieť nič, čo sa deje pred ním, a stačí, aby si kamioňák takto odstaveného auta všimol prekážku na poslednú chvíľu a uhol doľava ...

Takto som mal raz veľmi namále, išiel som cca 90 tkou na tempomat za kamionem ... Dostatočný odstup ... Zrazu to kamion strhol celkom prudko do lavého pruhu, celkom obmedzil auto, idúce v tom lavom pruhu. A ja som pozeral, čo sa deje, a zrazu, ked mu zmizol z môjho pruhu aj náves, zbadal som 2 buchnuté autá s blikačkami. Nalavo odomna bolo auto, ktoré ten kamion obmedzil, a ja som nemohol hned uhnúť, a tak som stupil max na brzdy a naštastie som sa nejako stihol preradiť ...

A to som sa pritom venoval riadeniu, mal som odostup, a išiel som pokašlaných 90 km/h na dialnici ...

Takže ma ani nahodou nenapadne, meniť si koleso v odstavnom pruhu bez asistencie. To si radšej pol hodinu - hodinu počkám na policiu, odtahovku, asistenčnú službu, proste čokolvek ...

Odesláno

Asistenčka je dobrá vec ... Na druhej strane, aj keď si o tom v ČR nepočul, tak neverím tomu, že keby si zavolal 158 a povedal, že máš defekt na dialnici, na kolese smerom k jazdným pruhom, a ze sa bojíš ho meniť lebo sa ti to zdá nebezpečné, že by ti neposlali auto ktoré ty urobí asistenciu ...

Když máš defekt a zavoláš na 158 tak ti pošlou šipku (takovej ten vlek s blikajícím upozorněním a šipkou) a dají kolem tebe kůžely ale málokdo tam zavolá si myslím tedy.

Odesláno

Ony se ty odstavný pruhy totiž zdají poměrně široký, ale jen do doby, než tam má člověk zastavit a vystoupit;) Když sem byl majel, jezdili sme na kolech na zahrádku po silnici, co spojuje Vídeňskou (R52) s D2 u Modřic. Je to tuším silnice 2 třídy, ale provoz silnej a sou tam na bocích pruhy víc než metr široký, takže jedou cyklisti až za čarou, ale bobky mám ještě dneska, když tama mám jet na kole.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...