Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim vas, chcel by som sa spyt ake vstrekovace mam v type z roku 2003 (VF38B4HXF81621037) a ci sa ich oplati dat precistit, popripade po kolkych km sa menia, prekrocil som 200.000.. (viem ze zalezi na kvalite nafty atd :) ale statisticky dajme tomu)

dalej ci je normalna abnormalna spotreba ziaroviek v svetlometoch a ci s tym nemam nieco tiez robit..

a cital som v prirucke ze doliat olej pocas intervalu je normalne, ale ci je ok aj 1-1,3 litra na 2,2 objem.

dakujem za odpovede.

Odesláno

slovy klasika - čo si tak predstavujetě pod pojmom abnormálná?

a to množství oleje? podle toho kdy dolíváš? a nebo toho 1 - 1,3 litru není myšleno na jedno dolití, třeba v půlce intervalu, ale celkem za x dolití?

a co se týče vstřikovačů, tak zkus

public.servicebox.peugeot.com

registruješ, zadáš vin a kolikrát se dozvíš věci, který jsi ani netušil. a je to zadara:)

[upravil dne 16/5/13 13:12 od chanchez]

Odesláno

No ono je otázka kolik to auto má najeto doporavy... těch 200 tis. je celkem málo... vstřikovače nejlíp poslat do diesel servisu na test a případnou repasi. U 2.2 ale bude asi problém s vyndáním ...

Žárovky většinou hoří pokud používáš buď nějaké s větší svítivostí a nebo neznačkové levné šmejdy. Det tam kavlitní Osram nebo Philips a budeš mít asi klid.

Jaký máš interval? 20 tis? A za tu dobu doleješ 1,3? To je vcelku snesitelný...

Odesláno

dik, servicebox poznam no nenapadlo ma hlupaka pozret.. pozrel som je to bosch..

no mohol som rovno napisat ze v jednom svetlomente vymienam ziarovku tak raz za 3-4 mesiace.. ale pri dvoch je to kazdy druhy mesiac co normalne nieje..

olej ako kedy, minuly interval som tam ten liter nalial asi v tristvrtine intervalu (zhruba po 8 mesiacoch od vymeny) a teraz zas dolievam ked vidim pred startom ze chyba viac dielikov.. ale za ten rok (15.000km) to vyse litra zozere..

Odesláno

Změř napětí při zvýšených otáčkách, ale spíš bych tipoval na ty nekvalitní žárovky... Ta spotřeba oleje není nic dramatického co by stálo za to jakkoliv řešit.

Odesláno

koblih: interval vymeny sa snazim mat do 15.000/rok mozno trochu viac..

so ziarovkami je to tak ze som po kupe dal vsetky 4 vpredu osram a za 2-3mes stretavacky skoncili (dialky su tam doteraz sram) tak som uz daval lacne.. takze nieje to tak ze by som tam pchal len najlacnejsie, ale dost to mrzi nechat tam \"spalovat\" znackove ziarovky..

s tymi kilometrami je to takzko.. myslel som ze budu stocene ale fap odisiel presne podla zivotnosti (niekedy okolo 175tis.) tak som sa potesil ze nemusia byt.. ale co ak je to druhy fap a auto malo vtedy dvojnasobok km cez 300tis.. tazko povedat.. ale podla interieru chodu by tolko mohlo mat ale niesom odbornik tak nic na nahodu nenecham.. preto sa aj pytam na tie vstreky.. plus by ma zaujmalo ako spoznam ze odchadzaju (kedze km stav je vo hviezdach) a toto iste riesim z rozvodmi. dakujem

Odesláno

ja len v predne ziarovky.. pockajte ludia, 21.9.2011 som ho kupil uz ja z Popradu, kedy stihlo byt v cechacah? cize celý cas jazdilo vo FR? tu historiu mi tu nasli ale posledny udaj tam bol tych 120tis. za 3 roky, co su najskor dialnice nie? potom ale historia v roku 2006 konci vo francuzku a hovoril som si ze nieje nerealne aby niekto robil potom na slovensku 10.000 rocne niekolko rokov a potom sa dostalo ku mne v takom dobrom stave v akom je.. jasne ze nikdy som si tym nemohol byt isty ale za ten rok a pol co ho mam ma skor presvecilo o skutocnom stave kilometrov. neda sa to nejak zistit salamunsky kolko naozaj nabehalo? stve ma to len koli udrzbe.. dolezite mechanicke suciastky chcem vymienat s bezpecnym predstihom ale takto musim cakat zacne kedy kde odchadzat.. :myslim

Odesláno

Kludne to tak môže byť mali sme novú 206-ku za 4 roky 150 tis Km teraz ho má nová majitelka a nabehá 6 tis ročne :D

Aj ja som kúpil HDi -čko a nikto neveril že má 170 tis Km . a má 13 rokov ale ked si zobereš to je 13 tis ročne a na dochádzanie do práce spravím ja ročne možno tak 15 tis . Takže to tak nereálny údaj nieje . A mám serisnú knižku + protokoly z Rakúskej STK od roku 2003 a kilometre sedia . Ale ani keby malo HDi 300 tis tak sa toho netreba báť ked má auto čo potrebuje tak vydrží bez večších investícií . Aj ked ja osobne som kupoval 66kw chcel som čo najviac klasický diesel aby nemalo FAP a dvojhmotu :papa

Odesláno

u 406 se velice rady vypalujou patice na zarovkach ten plast povoli a vznika tam prechodovy odpor tim teplo a zarovka casto odchazi. Tak bud to co daval koblih nebo obyc keramicka za 20 a je pokoj.

Jinak ta 2.2 HDI jestli ma najeto jen 200000km tak je to rarita ale taky o tom dost pochybuju

Odesláno

pochybuju vsetci, pochubujem aj ja ale ako zistim aspon zhruba realny stav mi este nikto neporadil.. :)) ale pre poriadok, dnes som si vsimol ze uz mam 210.000 bez par km, strasne to ubieha! :)

[Edited on 17/5/13 15:43 by Dendy 406 2,2 HDi]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...