longstarr Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Mám takový dotaz ohledně startéru. Několikrát se mi stalo, že při startování (vždy za studena a teplota byla pod nulou) netočil startér. Klíč jsem otočil do předposlední polohy, ozvalo se cvaknutí. Předpokládám, že to je sepnutí cívky a zasunutí pastorku na setrvačník. V poslední poloze by měl začít točit startér a nic. Akorát zhasnou všechny kontrolky. Zatím mi to vždy do minuty naskočilo, ale dneska ráno jsme tlačili a nakonec to začalo startovat až po cca. 10 min. Tak mě napadá, že by to mohla být cívka, která roztáčí startér? Kontakty na baterii jsem čistil. Startér byl loni rozebraný a vičištěný.Díky za rady. Je to Peugeot 405 GL+LPG Citovat
ozzy56 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 jestli slyšíš cvaknutí a nic, tak to může být cívkou (spinačem) starteru, zkus se podívat ještě na oba kabely od baterky a jejich připojení na starter (plus) a připojení na kostru auta a motoru (minus) Citovat
jofo Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Ja by som to videl na repas starteru. Bud uhliky alebo kontakt. Citovat
jofo Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Skuste po nom buchat ked mas otoceny klucik v polohe ako ked ides startovat. Citovat
tarbo11 Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 To vypadá na špatně dotažené kabely od baterie,zkontroluj kabely baterie a startéru,nebo vybitý (vadný)akumulátor(jeden z článků baterie se po pár minutách \"probere\" a chvíli startuje).Zkus jinou baterii. Citovat
longstarr Odesláno 6. únor 2013 Autor Odesláno 6. únor 2013 Kontaky na baterce jsou dotažené a očištěné. Startér jsem měl v létě rozebraný a čistil jsem ho. Zkusím o víkendu proměřit uzemění kabelů. Jen mě zaráží, že to vždy udělalo jen při mrazech. Kdyby byla špatná cívka startéru, tak na to mráz vliv snad nemá ??? Baterka je necelé tři roky stará Varta a když to po chvilce začne startovat, tak točí startér normálně. tak myslím, že by měla být ok:myslim Citovat
bak65 Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 Vzpomínám si, že jsem to jednou také řešil, při údržbě startéru jsem v dobré víře namazal a také přemazal jádro cívky blbou vazelínou. Nad bodem mrazu vše OK, při teplotě pod nulou špatný a se snižujicí se teplotou se to zhoršovalo. Tak jsem to vyčistil a bylo to OK. Ona ta vazelína totiž mrazem ztuhla a pořádně se to nevysunovalo. Až když se cívka průchodem proudu při podržení klíčku v poloze START ohřála, povolila vazelína a už to běželo. Můžeš to zkusit, až bude mrznout, vem si do petky horkou vodu, polej cívku a pak to zkus, jestli to bude OK, jsi doma:) Citovat
ozzy56 Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 Jojo, přemazání je v mrazech na houby, to samé když přemažete zámky ve dveřích, v mrazech se stávalo, že dveře nešly zavřít--západka nezapadla,protože ji zmrzlá vazelína ,,nepustila\'\':) Citovat
Dančák Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 Zkusil bych asi nejjednodušší a to půjčit si od někoho baterku a tou zo zkusit aby si ji mohl vyloučit, měl jsem baterku co nastartovala několikrát zasebou a najednou nic a nešla, třeba za 5s zase šla, blnul v ní článek..... Citovat
longstarr Odesláno 30. duben 2013 Autor Odesláno 30. duben 2013 Zdravím. Potřeboval bych poradit, jak proměřit cívku(viz. foto). Na internetu jsem si našel, jak se má proměřit, ale všechny cívky měli jen tři vstupy. Moje má 4. Svíčky jsem v autě zkoušel a jiskru nedávají. Tipuji to na na cívku nebo modul zapalování. Chci to vědět na jisto, než začnu kupovat náhradní díly. Jinak je to na plyn a když to přestalo startovat, krabička na přepínání mezi LPG a benzínem nesvítila a nefungovala. Děkuji moc za rady. Citovat
tomik1987 Odesláno 30. duben 2013 Odesláno 30. duben 2013 pred 2 týždňami som riešil problém so štartérom. začalo to najskôr tak že sem tam štartovalo sem tam nie. niekedy začalo točiť až po chvíli. štartér sa vybral rozhodil, prečistil, skontrolovali uhlíky. všetko ok. založilo sa to. a nič. na začiatku síce chvíľu potočilo ale potom nič. len cvakalo vysunutie pastorka. následne sa merala cievka. obvod na vysunutie pastorku išiel ale prúd potrebný na roztočenie rotora bol len 0,16V. vymenil som cievku štartéra. a už to štartuje:papa Citovat
Tantor-BN Odesláno 30. duben 2013 Odesláno 30. duben 2013 dnes som menil štartér na mojej 306. dam klučik do 2 polohy a nič iba cvakne a držim asi 10 sekund a potom začalo štartovať... :/ tak dnes šiel nový štartér ...a už pohodička Citovat
tomik1987 Odesláno 30. duben 2013 Odesláno 30. duben 2013 a hoď foto ako vyzerá tvoja cievka. ja ti v skicare dokreslím kde aké majú byť hodnoty. alebo aj niekto iný ti poradi. Citovat
longstarr Odesláno 1. květen 2013 Autor Odesláno 1. květen 2013 No, každopádně nevím, proč jsou témata spojené. Ten původní problém se startérem teď v létě nemám. Pastorek v pohodě zaskakuje a startér točí. Mám problém nejspíš cívkou zapalování nebo modulem zapalování, protože svíčka nedává jiskru. Přikládám tu fotku Citovat
Ferry Odesláno 1. květen 2013 Odesláno 1. květen 2013 temata jsou spojena proto, protoze se v obou resilo startovani u jednoho a toho sameho auta, je jedno, co to dela v zime nebo v lete, ale je zbytecny mit dve stejny vlakna o nestartovani. Navic se zachova kontinuita problemu a znalost predchozich zkusenosti muze byt dulezita. Citovat
longstarr Odesláno 4. květen 2013 Autor Odesláno 4. květen 2013 No, tak jsem sehnal na vrakáči starší cívku s modulem zapalování. Obojí jsem vyměnil a problém trvá, na svíčce nedává jiskru. Navíc jsem si dnes všiml, že mi nesvítí denní svícení, plus krabička od plynu je bez šťávy. Tak jsem pátral a zjistil jsem, že je vše napojeno na stejný kabelový svazek. V elektrice dvakrát zběhlý nejsem, takže prosím o radu, jak to proměřit. Pojistky jsou samozřejmě ok:mrk Citovat
Ferry Odesláno 4. květen 2013 Odesláno 4. květen 2013 a odkud kam ten svazek vede ? nebo v jakem miste to je vsechno napojene ? Svicky jsou mokry od benzinu nebo ne ? Co je tam za system LPG ? je mozny, ze kdyz to LPG neni napajeny, tak blokuje nektery signaly pro benzinovou ridici jednotku motoru a proto to nechce chytnout Citovat
longstarr Odesláno 5. květen 2013 Autor Odesláno 5. květen 2013 Svazek vede od motoru do pojistkové skříně v kabině. Dva dráty jsou napojené přímo na motor, další kabely jdou na cívku a modul zapalování, pak ještě jeden drát na alternátor. Svazek je propojený přes patici, do které mám zapojené denní svícení. Má se rožnout po otočením klíče a nic, tak myslím, že je ten svazek kabelů bez proudu. Přepínač plynu je napojený na kabel mezi cívkou a zapalovacím modulem. Typ plynu je to BRC. Známý říkal, že přepínač dostává nějaké impulsy z motor:myslimu. Svíčky jsem vymontované něměl, protože jsem jiskru zkoušel s náhradní svíčkou. Jen mi nejde do hlavy, kdyby to byl problém plynu, proč tam nefunguje i to denní svícení Citovat
longstarr Odesláno 6. květen 2013 Autor Odesláno 6. květen 2013 Tak jsem ještě projížděl autokelly a jediné co tam je za součástku ohledně zapalování je nějaké čidlo: snímač impulzů zapalování. Nevíte prosím, jestli by to mohlo být ono?? Vůbec totiž nevím, co je to za součástku:D nebo jestli se dá nějak zjistit, zda je to špatné ?? Citovat
Bhellion Odesláno 10. květen 2013 Odesláno 10. květen 2013 Nazdar. Chalani. Mám podobný problém zo 405 1.8TD. Keď sa v lete prehreje motor, tak niekedy nechce naskočiť. Počujem len to cvaknutie. Štartér som mal pred rokom rozobratý a všetko OK. V zime je všetko v poriadku, ale jak začne pripekať, tak to začína blbnúť. Nie je tam niekde nejaké ovládacie relé v kabíne, ktoré by sa mohlo tiež prehrievať? Cievka je priamo napojená na spínaciu skrinku? Díky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.