Přejít na obsah

Bhellion

Uživatel
  • Počet příspěvků

    44
  • Registrace

O uživateli Bhellion

  • Datum narození 25.1.1979

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 405
  • Rok výroby
    1991

Profilové informace

  • Město
    Nové Zámky
  • Stát
    Slovenská republika

Kontakty

  • Webová stránka
    www.hyrva.sk

Bhellion's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Keby sa daly uvolnit tie odvzdusnovaky, bolo by po probleme ale takto asi skusim niekde zohnat druhe brzdice lucas za schopnu cenu a dat ich do kopy. Neviete náhodou o nejakom figly ako by sa daly tie odvzdusnovsky vybrat bez toho, aby som zlikvidoval cele brzdy?
  2. To je možné. Ale auto pouzivam bud po meste, alebo na cestu do prace a to len mimo diaľnice. Je to starucke auto, tak ho setrim a neprehanam ho. Spotrebu mám pod 5 litrov :-). Ovsem tie brzdy mi robia vrasky, kedze beznou metodou sa odvzdusnit nedaju. A odvzdusnovaky su tam uz podla priemeru uz druhe narezane, takze ďalšie navrtanie a narezanie som uz neriskoval. Preto sa mi podarilo zohnat druhe brzdice ale Bendix ktore tam chcem dat uz plne zreparovane. Teraz som pozeral a hrubka takmer vsetkych brzdovych doštičiek je cca 18mm len pri 2-3 sadach Lucas je uvedena hrubka 15mm.
  3. Takze musim hladat oblozenie ns vetrane kotúče? Alebo existuju dva rozdielne typy brzd na plne a na vetrane kotuce? Aka je specifikacia pre rozostup celusti, aby som vedel identifikovat tie bendixi co chcem zreparovat. Lucasy na aute sú aj podla mechanika uz vhodne do srotu.
  4. Caute. Mam 405 r.v. 92 sedan 1.8td. Na prednej naprave mam brzdy Lucas, ale odzvdusnovaky su zalomene. Zohnal som si brzdy Bendix (teraz na nich budem robit generalku). Problem je, ze chcem hned vymeniť aj kotúče. Tu som sa ale zasekol, pretože v katalogoch sa nachádzajú nevetrane kotúče šírky 10mm a vetrane kotúče šírky 20mm. Momentalne tam mam vetrane. Vie mi to niekto vysvetliť /poradiť ? Diky
  5. Bhellion

    Spinacia skrinka

    P. S. Auto startuje tak ako pred tym s pomocnym relé
  6. Nazdar chalani. Potrebujem radu. Mam peugeota 405 1,8TD r.v 1991. Uz nejaku dobu mam problemy zo štartovanim. Musel som nahodiť rele na zvlášť spínač. Teraz sa mi podarilo zohnat druhú spinaciu skrinku a keď som ju išiel zapajat, narazil som na problem. Biely a cierny konektor som nasiel, ale hnedy som v aute nenasiel. Rozobral som co sa dalo, ale po hnedom kobektore ani stopy. Podla meraka uzatvara okruh pri polohe 2. Ďakujem za rady
  7. Bhellion

    1,8TD Padá nafta

    A tých je koľko? 8,12,16 ? Nie som mechanik, tak to teraz neviem. Už som si zistil :-) 8ks
  8. Bhellion

    1,8TD Padá nafta

    A koľko tých podložiek je treba?
  9. Bhellion

    1,8TD Padá nafta

    Rozvodovú sadu (kladky+remeň) viem zohnať za 45€, tesnenie pod veko ventilov 4€. Koľko si môže vypýtať za prácu taký priemerný mechanik?? Vôbec sa v tom neorientujem. Ako som hladal niečo ohľadom nastavenia ventilov, tak dosť často spomínali nejaké podložky, ale tu o tom nikto nič nevravel, takže predpokladám, že tu je systém nastavenia ventilov odlišný.
  10. Bhellion

    1,8TD Padá nafta

    Tak to si ma nepotešil.... :-( O jednom viem, skúsim sa u neho informovať.
  11. Bhellion

    1,8TD Padá nafta

    To som aj predpokladal, že to bez uvolnenia kladiek nepojde. V inom vlákne som riešil práve tú výmenu remeňa kvôli veku a tam mi radili keď už, tak komplet aj z kladkami, pretože sú už "sadnuté" . Tou aretáciou som si nebol istý, preto som písal označenie. Asi budem musieť nájsť spoľahlivého mechanika čo mi to vymení a nastaví tie ventily. Koľko tak normálne zvyknú pýtať za výmenu rozvodov (prácu). Netrúfam si na to z jednoduchého dôvodu. Pri mojich 2m výšky a 110kg sa nezmestím tam kde je prístup k tým rozvodom a robiť to na slepo sa neodvažujem..
  12. Bhellion

    1,8TD Padá nafta

    V inom vlákne som rozoberal práve interval výmeny rozvodov (keďže ročne najazdím 5-7000 km), ohľadom len výmeny remeňa, a tam my radili do toho nezasahovať, alebo meniť všetky kladky a napináky. Keď uvolním vačku (pred tým označím kontru pre remeň), a po nastavení vôlí ju dám naspäť, nebudem musieť dostavovať napínacie kladky?
  13. Bhellion

    1,8TD Padá nafta

    Takže bez zásahu do rozvodou sa to nedá spraviť? To už potom rovno vymeniť rozvody (majú 6 rokov) a to je pálka ktorú si teraz nemôžem dovoliť.
  14. Bhellion

    1,8TD Padá nafta

    Takže cez Vianoce som vymenil hadičku od filtra za priehladnú aby som videl či padá nafta a tam problem neni, takže to bude ako vravel Oddie tými vôlami na ventiloch. Nemá niekto obrazový návod ako to spaviť? Mechanika mi nie je cudzia, ale ešte som hlavu motora nemal zhodenú.
  15. Bhellion

    1,8TD Padá nafta

    Díky za info. Skúsim si niekde pozháňať tie štrbinovky. P.S. za posledné 4 týždne bola u nás nočná teplota na úrovni max -4C len asi dvakrát..... Sme hodne na juhu, takže je tu dosť teplo... Aká teplota má vplyv na tie ventily? P.S.S. Teraz som bol doma na obed (auto stálo 4 hodiny) a naštartovalo na 4-5 pretočenie. Vonku je teplota +5C. Cestou do práce naskočilo na prvý krát...
×
×
  • Vytvořit...