ChouLu Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Maticu a diskriminant ještě... ale zbytek nicmoc... to jsem k maturitě nepotřeboval Citovat
koblih69 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Maturitu už třetí neplánuju, chci jen přežít 2. semestr PS: upravovat zlomky po 20ti letech není zrovna legrace ... [upravil dne 29/4/13 13:09 od koblih69] Citovat
Neon Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Vvitty: když nezvládne zadání, tak prostě poletí - a je mi jedno, jestli ho v zaměstnání někde obšlehne, vymyslí, nebo si někoho najme, kdo to za něj vymyslí a udělá - pro mě je důležitej výsledek a ne jak se k němu dopracuje - proto tvrdim, že schopnej si poradí, neschopnej půjde, vyletí, nezařídí atp. a chytrej zaměstnavatel, nebo personalista si musí všimnout, že má v teamu tatara ... Milan_F1: narovinu to číslo nevím přesně, jestli je takovéhle, ale ten poměr takový cca byl - někdy rok 03 myslim - prostě se ani študáci nevešli do poslucháren ... lukaro: placené školství nemyslím to základní a povinné (tedy ZŠ a SŠ, nebo SOÚ) ale primárně VŠ - dneska se tam totiž nětšinou choděj lidi ulejt, že se jim nechce makat, nějak proljzaj, nebo i ne, tak se přihlási na další školu atd. atd. a tím placeným systémem by se tomu dalo trochu zamezit - nemáš peníze, jsi dobrý student? OK - zaplatíme Ti to (přispějeme), ale nemáš peníze, jsi blbej a mermomocí chceš studovat, nebo se prostě jen ulejvat před prací? Tak si to hezky uhraď sám ze svýho nebudeme přece takový lidi sponzorovat. Citovat
oddie Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Koblih: hm, dobrý výčet, to jsem v minulém století taky absolvoval. Dneska už bych si to musel zas všechno dohledat. Citovat
koblih69 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Mno je to jeden semestr takže to musím nějak upotit. Bohužel poslední dobou už začínám padat na hubu... z práce se vracím pozdě večer a o víkendech 8-20 ve škole. Pokud by na to byl čas tak to zvládnu, ale to je to co zrona nemám Citovat
.mycTD Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 ja souhlasim s neonem... taky si myslim, ze v praxi je vetsi problem se zoufalcem, kteremu nikdo nerekl, na ktere strance se ma nasrotit reseni ukolu. Citovat
oddie Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Já bych hlavně tak dlouho nedokázal udržet pozornost. 12 hod ve škole, i s polovičkou na jeden zátah bych měl dneska problém. Citovat
koblih69 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 No když to dáš 2 dny po sobě jako třeba tento víkend tak se vyloženě těšíš do práce Citovat
lukaro Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 CHLAPI omlouvám se, já myslel i SŠ a řeč byla jen o VŠ.. Tím pádem souhlasím. Moje přítelkyně je bedna a známky má výborné, v listopadu třeba dostala stipendium skoro 17 000kč, mazec Citovat
Vvitty Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Neonku, oni takoví vysokoškoláci naštěstí (alespoň u nás) vyletí už od přijímacího pohovoru, ale je smutné že za naše peníze vystudují a pak (opět) za naše peníze naplní úřady práce, protože tam kde chtějí znalosti je nevemou a tam kde je nechtějí jsou naopak s titulem \"překvalifikovaní\". Asi jsem holt příliš konzervativní a rozlišuju schopné a všeho schopné lidi, takže mě v práci zajímá i to jak k výsledkům dospěli - obšlehnout něco jen tak z netu nebo od konkurence je první krok k vyhazovu... Počkej, až Ti doktorka obšlehne diagnózu od kolegyně ;-) Citovat
MilanF1 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Milan_F1: narovinu to číslo nevím přesně, jestli je takovéhle, ale ten poměr takový cca byl - někdy rok 03 myslim - prostě se ani študáci nevešli do poslucháren ... Stačí ten poměr, proto jsem dával čísla i od nás. U nás se lidi do poslucháren musí vejít, systém neumožnuje zápis nad kapacitu místností Nicméně první dva, tři týdny, to se po chodbách chodit nedá, hlava na hlavě ... Doplním v jakých podmínkách na VŠE žijeme: Na staré budově jsou učebny, původně asi z kanceláří. Jsou na 25 lidí a velikost místnosti je 32,64 m2! Mezi první lavicí a tabulí je často max. 1 metr a kolikrát se tam nedá dýchat. [upravil dne 29/4/13 17:06 od MilanF1] Citovat
vix Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Docela zajímavý tohle za mne nebylo možný No nejsme si jistej ješte ale na 98% to pude, máme poslední pokus. Vždy nám to uteklo o bod dělá to pulka třídy. Každý shání nějaké fígle jak na to Teď budem pohormadě konečně a nemeli by nás tolik hlidat pravě Dohodnout se můžem na čemkoliv K Fíglům: - Naučit se upravovat algebraické výrazy (ne, to není fígl) - Fíglem je třeba přičíst a odečíst stejné číslo na jedné řádce Hele, držím Ti palce, nicméně rada - 3 dny před tímhle v tvém stavu bych už jen odpočíval. Citovat
vix Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Hehe, taky se hlásím. Kdyby mě někdo chtěl doučit MAT_1 na VŠ tak mám zájem. Témata: vectory, matice, diskriminant, derivace, integrály, definiční obor ... mám na to cca 4 týdny, úspěsný výsledek = provize navíc... Hlásí se někdo? Tohle je docela trivka: Vectory a matice jsou na VŠ spíše tabulkové a pro zlost Diskriminant spočte i 8 letý kluk - když ví jak na to. Derivace a integrály - je to jedno a totéž, \"rešerše\" na A4 se základníma vzorečkama je uznatelná i zkoušejícím. Definiční obor - to je vtip, to se zná ze střední. Fígle: - znalost v úpravě základních algebraických výrazů - přičtení a odečtení čísla na řádce - vědět, že derivace a integrace ruku v ruce jdou a je tam ta prokletá nula (opět: úprava základních algebraických výrazů více než žádoucí) Citovat
maturantka Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Koblih: nepleteš si diskriminant a determinant? :-D (jenom rejpu) Neon: placené školství je dvojsečná zbraň. Může to vyřadit dost lidí, kteří to jdou jenom zkusit, ale už teď máme problém s \"klientským přístupem\". Dřív na VŠ fungovalo, že mohl vyučující vyhodit půl ročníku, když studenti neuměli. Teď platí čím blbější, tím drzejší a studenti jsou schopni si stěžovat, že je to vyučující nenaučil (rozuměj: nedal na zkoušku stejný příklad, jako se dělal ve cvičení), případně mu nedá zápočet, když student chyběl na 6 cvičeních z 10. Pokud takový \"student\" neuspěje u vedoucího ústavu, jde na děkanát a tam uspěje, protože student=peníze. To se placením školného ještě zhorší, protože si ten omezenější řekne, že si to platí a oni ho to nenaučili. Vvitty má pravdu v tom, že tihle slabší vysokoškoláci končí na úřadu práce nebo na pozicích, kde by bohatě stačila střední škola. Ale dokud budou školy dostávat peníze podle počtu přijatých studentů (ať už od státu nebo od studentů), tak to lepší nebude. Citovat
vix Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Neonku, oni takoví vysokoškoláci naštěstí (alespoň u nás) vyletí už od přijímacího pohovoru, ale je smutné že za naše peníze vystudují a pak (opět) za naše peníze naplní úřady práce, protože tam kde chtějí znalosti je nevemou a tam kde je nechtějí jsou naopak s titulem \"překvalifikovaní\". Asi jsem holt příliš konzervativní a rozlišuju schopné a všeho schopné lidi, takže mě v práci zajímá i to jak k výsledkům dospěli - obšlehnout něco jen tak z netu nebo od konkurence je první krok k vyhazovu... Počkej, až Ti doktorka obšlehne diagnózu od kolegyně ;-) Vážně-nevážně: \"Jestli doktoři fakt studovali, jako někteří inženýři, pak potěš koště\" \"Od ostatních je třeba se pouze inspirovat\" - existují nejen patenty, ale i užitné vzory - prostě respektovat duševní vlastnictví. - pokud se toto respektuje, netřeba \"znovu vynelézat kolo\". Třeba kamarádovo dětský lékař už zdálky na jeho ségru volal:\" Ani mi sem nelez, to je skřipka, má to tvůj brácha a já to nechci chytit\" (prima diagnóza, že?) [upravil dne 29/4/13 17:45 od vix] Citovat
ozzy56 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Čemu se divíte? Mladí to vidí nahoře, že se dá mít dobré koryto s obšlehnutým vysvědčením, právnickou vystudovanou za půl roku, jedou tak i někteří advokáti, exekutoři...,dál už nemá smysl psát Citovat
kocour17 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 prostě celý systém tohodle státu stojí za prd... nemyslím si, že opisování testů je nějak špatné jde hlavně o to na jaké je škole (obor) jestli to bude v životě potřebovat... Citovat
punkac Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Čemu se divíte? Mladí to vidí nahoře, že se dá mít dobré koryto s obšlehnutým vysvědčením, právnickou vystudovanou za půl roku, jedou tak i někteří advokáti, exekutoři...,dál už nemá smysl psát Ozzy, mluvíš mi z duše. Ještě mě zaráží ta nebetyčná drzost sem vůbec vložit takovýhle dotaz. Holt dnešní mládež, všechno hned a bez práce. Ty takymaturante, není lepší si přiznat, že na to nemáš a jít někam do učení? Nebo si se nedejbože po složení mat. zkoušky chtěl ubírat směrem vysokoškolského studia? Citovat
oddie Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Prostě a jednoduše, pokud budete chtít být zdraví, budete se muset naučit gůglovat líp než váš doktor horší je, že ta doba už je pomalu tady a leckde už to platí... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.