Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak Vám měří tacho?  

1. 1. Jak Vám měří tacho?

• Víceméně přesně (+/- 2km/h)
      6
    • Podměřuje (ukazuje méně než jedu)
      1
    • Přeměřuje (ukazuje více než jedu)
      17

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Mám 406 týden a koukám, že dle navi mi tachometr podměřuje cca o 5km/h (na předepsané velikosti kol), je to u Vás normál, nebo Vám auto přeměřuje. Většinou se myslím uvádí, že by měl o cca 4km/h přeměřovat, ne?

Pokud máte možnost, uveďte odpověd ve vztahu k předepsané velikosti kol, pokud ji nemáte, bude fajn, když napíšete velikost disků a pneu, které používáte.

Předem všem díky za účast:papa

Odesláno

jo me cca o 4-5 km/h ukazuje vic, standartne jezdim po meste s rucickou lehce pod 60 a jsem v toleranci 53km/h

Guest servisman
Odesláno

Tachometr ukazuje o 5 km více než skutečnost ,dá se to poupravit když máš budíky rozebrané .

Odesláno

Borec co to měl předemnou měnil budíky za verzi s chromovanýma rámečkama a teplotou oleje, tak asi chyba nastala tam někde:myslim možná to někdy poladím, ale jelikož jezdím dle navi, tak ani moc na rychloměr nekoukám, proto sem na to došel až později:D

Odesláno

pneu mam spravne a v obci mam na tachomeru 60km/h a na svetelnych tabulich v obcich mam 49 az 50km/h ... dle navigace mam rozdil cca 8km/h

posunovat rucicku nebudu ... uz jsem si nak zvykl na tu 60ku na budikach :-D

Odesláno

Mám to stejně jako stajgrpavel. V obci na tabulích mi to ukazuje 50km/h ale na tachometru už mám 60km/h. Už jsem si na to zvykla takže to měnit nebudu.. 60 je dobrá :D

Odesláno

rychloměr MUSI vždy ukazovat více, než skutečně jedete--je na to nějaká norma, která přesně určuje v jaké rychlosti o kolik KM, jinak auto nedostane svolení úřadů k provozu

Odesláno

To Ozzy56: souhlas, myslím, že u mě problém vzniknul, když předělávali budíky bze rámečků za budíky s rámečkama, je otázka, jestli se vyplatí do toho nějak vrtat...stejně, co se rychlosti týká, tak jezdím podle navigace, takže mě ta \"přesnost\" tachometru nějak neobtěžuje, jen sem si toho náhodou všiml, tak sem chtěl vědět, jestli je to opravdu ojedinělý případ.

Odesláno
rychloměr MUSI vždy ukazovat více, než skutečně jedete--je na to nějaká norma, která přesně určuje v jaké rychlosti o kolik KM, jinak auto nedostane svolení úřadů k provozu

Tak to poznám aj ja.Skôr je to odchylka v %.Jazdím podľa navi,ktorá ale asi tiež mierne nadmeruje,rovnako ako info tabule pred obcami.Tie nadmerujú zhruba o +2 až 3km/h.Najviac ma iritujú vodiči,ktorí jazdia v obci tak,aby sa vliezli pod tachometrových 50km/h.Navi mi hlási cca 38km/h a idem vyskočiť z kože.

Odesláno

Ved tolerancia 10 % je v pohode.

Nikde v zakone nie je napisane, ze rychlomer meria skutocnu rychlost, je to orientacne. Aj vyrobca to tak udava.

To by si musel mat tachograf.

Ja mam na 605 pri 60 na tacho , v skutocnosti 55, takze nic neriesim.

Akurat pri policajtoch to treba ukecat, a ten rozdiel je dobre vediet.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...