Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tak jsem dneska s prckem v autě skoro následoval Pepitova autobusáka

Recommended Posts

Odesláno

Rosničkáři už několik dní slibovali, že o víkendu napadne sníh a v okolí Prahy jim to nějak nevyšlo. Prcek ale od Ježury dostal boby a já mu slíbil, že je o víkendu provětrá. Tak jsem se ráno rozhodl, že pojedeme na nejbližší uměle zasněžovaný kopec u Prahy, tedy na Monínec.

Až do Prčic cesta probíhala úplně normálně (na náměstí v Prčicích jsme i dobře poobědvali) a pak už zbývalo jen pár km na Monínec. Jeli jsme za nějakým autem a to u velké cedule parking odbočilo vpravo. Nás navigace hnala dál - rovně a já se jí rozhodl poslechnout. Po nějakých cca 2 km jízdy jsme dojeli k ceduli oznamující, že se silnice mezi nějakými vesnicemi v zimě neudržuje - nu co, mám zimní gumy, tak se nemám čeho bát. Po pár stovkách metrů najednou byl asfalt pokryt uježděnou vrstvou sněhu - mám zimní gumy, jedu dál. Pak se silnice začala zvedat a v druhé vracečce najednou zimní gumy k prdu - kola se protáčí - já brzdím - auto klouže - já se potím - prcek křičí \"Táto, bacha, tam je sníh, ...\" :bojim

No - nakonec jsme to ustáli a kopec jsme krokem sklouzali až do míst, kde se dalo otočit - dojeli jsme na křižovatku, kde odbočovalo ono auto a PARKOVIŠTĚ SE JMENUJE SKI AREÁL MONÍNEC a je cca 200 m od oné křižovatky.

Objevili jsme místečko, kde prcek mohl opravdu vyzkoušet boby (dokonce bez toho, abychom nějak překáželi lyžníkům) a po nějakých 3 hodinách jsme spokojení zamířili k domovu.

V Prčicích nás stavěli cajti na běžnou kontrolu (vše O.K.) a tak jsem je upozornil, že by možná nebylo od věci inkriminovanou silnici za Moníncem nejen osadit značkami o neúdržbě, ale přímo tam napsat, že je silnice uzavřena - přijet na ten kopec z druhé strany asi by to dopadlo mnohem hůř. Na to mi příslušníci PČR sdělili, že je to přece označené, že tam je průser každý rok a často tam taky někdo vjede.

Jsem blbé já a Vám by stávající úprava stačila k tomu, abyste po silnici za tabulí \"Silnice mezi vesnicemi X a Y se v zimě neudržuje\" nepokračovali nebo by bylo lépe použít klasický kulatý zákaz vjezdu v období od - do? Ještě podotýkám, že v celém okolí Prčice je maximálně sněhový poprašek do 5 cm, jen na Monínci je vrstva umělého sněhu.

Odesláno
v Houslicích signální zařízení přes žel. přejezd funguje obráceně a taky to každý místní ví... :D

To jako že když vlak jede tak bliká bílá a když nejede tak bliká červená :roll:myslim:bojim:papa

Odesláno

Radši ani netuším kde jsou Houslice - ale pokud tomu je opravdu tak jak píšeš, měl by někdo zodpovědný viset za péro v průvanu

Odesláno

Tak jediný Houslice, který mi net našel, jsou nějaký fiktivní z Okresního přeboru. Film jsem neviděl a tak nevím, jestli Pe.Tr myslí ty nebo nějaké jiné - každopádně ale věřím, že ve skutečnosti by se podobná hovadina fakt stát nemohla.

Odesláno

Tak se zkusím vyjádřit k věci. Jo mně by značka \"Silnice se v zimě neudržuje\" stačila, bydlím totiž v místech kde se občas používá a tuším, co za ní můžu čekat. Chápu ovšem, že někdo kdo ji vidí poprvé v životě může nabýt dojmu, že mu zimní pneumatiky stačí.

Edit:

Jo Medvěde, jsou to ty fiktivní Houslice v \"Okresním přeboru\", nedávno tu někdo dával odkaz na video právě o tom přejezdu :)

[upravil dne 12/1/13 22:01 od Bigbadjohn]

Odesláno

Právě že stejně jako Gabriel jsem už spoustu takhle značených silnic v zimě bez problému projel (a to i na horách) a zimní gumy mi k tomu vždycky stačily - tenhle kopec mně ale fakt překvapil (a nejen mně, těch stop po klouzání tam bylo víc).

[upravil dne 12/1/2013 22:20 od Medvěd]

Odesláno

Jo Medvěde, situace se mění každým okamžikem a ta značka je tam vcelku logicky celou zimu, ne-li celý rok. Tedy někdy projedeš, někdy ne. Jak píše Gabriel307 tak každý na vlastní riziko.

Neboj, taky jsem si naběhl, naposledy letos, ale nedivím se tomu, já to tam předpokládám a když je to lepší, tak jsem mile překvapen. To je možná ten rozdíl mezi námi :P

Odesláno

.mycTD - ne, nepletu. Opravdu myslím dodatkovou tabuli obdélníkového tvaru s textem: \"Silnice se v zimním období neudržuje\" - bývá ještě varianta \"Silnice se v zimním období udržuje pouze pluhováním\".

Odesláno

Osobně : Radši celoročně značku \"Silnice se v zimě neudržuje\" než značku \"Zákaz vjezdu\" (třeba by se tam jednou dala a pak by tam byla také celoročně).

Medvěde, chápu, že máš předpisově zimní gumy a pro jistotu ještě navigaci, ovšem co sem tam použít i vlastní úsudek?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...