Medvěd Odesláno 12. leden 2013 Odesláno 12. leden 2013 Rosničkáři už několik dní slibovali, že o víkendu napadne sníh a v okolí Prahy jim to nějak nevyšlo. Prcek ale od Ježury dostal boby a já mu slíbil, že je o víkendu provětrá. Tak jsem se ráno rozhodl, že pojedeme na nejbližší uměle zasněžovaný kopec u Prahy, tedy na Monínec. Až do Prčic cesta probíhala úplně normálně (na náměstí v Prčicích jsme i dobře poobědvali) a pak už zbývalo jen pár km na Monínec. Jeli jsme za nějakým autem a to u velké cedule parking odbočilo vpravo. Nás navigace hnala dál - rovně a já se jí rozhodl poslechnout. Po nějakých cca 2 km jízdy jsme dojeli k ceduli oznamující, že se silnice mezi nějakými vesnicemi v zimě neudržuje - nu co, mám zimní gumy, tak se nemám čeho bát. Po pár stovkách metrů najednou byl asfalt pokryt uježděnou vrstvou sněhu - mám zimní gumy, jedu dál. Pak se silnice začala zvedat a v druhé vracečce najednou zimní gumy k prdu - kola se protáčí - já brzdím - auto klouže - já se potím - prcek křičí \"Táto, bacha, tam je sníh, ...\" No - nakonec jsme to ustáli a kopec jsme krokem sklouzali až do míst, kde se dalo otočit - dojeli jsme na křižovatku, kde odbočovalo ono auto a PARKOVIŠTĚ SE JMENUJE SKI AREÁL MONÍNEC a je cca 200 m od oné křižovatky. Objevili jsme místečko, kde prcek mohl opravdu vyzkoušet boby (dokonce bez toho, abychom nějak překáželi lyžníkům) a po nějakých 3 hodinách jsme spokojení zamířili k domovu. V Prčicích nás stavěli cajti na běžnou kontrolu (vše O.K.) a tak jsem je upozornil, že by možná nebylo od věci inkriminovanou silnici za Moníncem nejen osadit značkami o neúdržbě, ale přímo tam napsat, že je silnice uzavřena - přijet na ten kopec z druhé strany asi by to dopadlo mnohem hůř. Na to mi příslušníci PČR sdělili, že je to přece označené, že tam je průser každý rok a často tam taky někdo vjede. Jsem blbé já a Vám by stávající úprava stačila k tomu, abyste po silnici za tabulí \"Silnice mezi vesnicemi X a Y se v zimě neudržuje\" nepokračovali nebo by bylo lépe použít klasický kulatý zákaz vjezdu v období od - do? Ještě podotýkám, že v celém okolí Prčice je maximálně sněhový poprašek do 5 cm, jen na Monínci je vrstva umělého sněhu. Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. leden 2013 Odesláno 12. leden 2013 v Houslicích signální zařízení přes žel. přejezd funguje obráceně a taky to každý místní ví... Citovat
Péťa Odesláno 12. leden 2013 Odesláno 12. leden 2013 Možná nepočítají s pražáky :D :D :D (všimni si smajlíků, jen jsem si chtěl rejpnout, když sis o to řekl) Citovat
Pepito Odesláno 12. leden 2013 Odesláno 12. leden 2013 v Houslicích signální zařízení přes žel. přejezd funguje obráceně a taky to každý místní ví... To jako že když vlak jede tak bliká bílá a když nejede tak bliká červená Citovat
Medvěd Odesláno 12. leden 2013 Autor Odesláno 12. leden 2013 Radši ani netuším kde jsou Houslice - ale pokud tomu je opravdu tak jak píšeš, měl by někdo zodpovědný viset za péro v průvanu Citovat
.mycTD Odesláno 12. leden 2013 Odesláno 12. leden 2013 mozna bych napred zkusil zjistit, kde jsou ty houslice Citovat
Medvěd Odesláno 12. leden 2013 Autor Odesláno 12. leden 2013 Tak jediný Houslice, který mi net našel, jsou nějaký fiktivní z Okresního přeboru. Film jsem neviděl a tak nevím, jestli Pe.Tr myslí ty nebo nějaké jiné - každopádně ale věřím, že ve skutečnosti by se podobná hovadina fakt stát nemohla. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 12. leden 2013 Odesláno 12. leden 2013 Tak se zkusím vyjádřit k věci. Jo mně by značka \"Silnice se v zimě neudržuje\" stačila, bydlím totiž v místech kde se občas používá a tuším, co za ní můžu čekat. Chápu ovšem, že někdo kdo ji vidí poprvé v životě může nabýt dojmu, že mu zimní pneumatiky stačí. Edit: Jo Medvěde, jsou to ty fiktivní Houslice v \"Okresním přeboru\", nedávno tu někdo dával odkaz na video právě o tom přejezdu [upravil dne 12/1/13 22:01 od Bigbadjohn] Citovat
punkac Odesláno 12. leden 2013 Odesláno 12. leden 2013 JJ, pražské všemocné zimní pneu :D:D. 2mm sněhu a u muzea čtyři Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. leden 2013 Odesláno 12. leden 2013 jjj Punkac to vystihl , a pak se prahakum furt nekdo smeje a oni se divi:D Citovat
Gabriel 307 Odesláno 12. leden 2013 Odesláno 12. leden 2013 \"Silnice se v zimě neudržuje\" jezdím/e po takový silnici do práce ale záleží kde se jezdí-jaká oblast a všichni jezdíme na vlastní riziko Citovat
Pepito Odesláno 12. leden 2013 Odesláno 12. leden 2013 přesně tak Pepito:D To je teda na zabití Citovat
Medvěd Odesláno 12. leden 2013 Autor Odesláno 12. leden 2013 Právě že stejně jako Gabriel jsem už spoustu takhle značených silnic v zimě bez problému projel (a to i na horách) a zimní gumy mi k tomu vždycky stačily - tenhle kopec mně ale fakt překvapil (a nejen mně, těch stop po klouzání tam bylo víc). [upravil dne 12/1/2013 22:20 od Medvěd] Citovat
.mycTD Odesláno 12. leden 2013 Odesláno 12. leden 2013 Pepito to mas tezky... mistni uz si na to zvykli a kdyby to prehodili zase spravne, tak se muze stat nestesti:myslim Medved: jen jestli si to nepletes s jinou znackou Citovat
Bigbadjohn Odesláno 12. leden 2013 Odesláno 12. leden 2013 Jo Medvěde, situace se mění každým okamžikem a ta značka je tam vcelku logicky celou zimu, ne-li celý rok. Tedy někdy projedeš, někdy ne. Jak píše Gabriel307 tak každý na vlastní riziko. Neboj, taky jsem si naběhl, naposledy letos, ale nedivím se tomu, já to tam předpokládám a když je to lepší, tak jsem mile překvapen. To je možná ten rozdíl mezi námi Citovat
Medvěd Odesláno 12. leden 2013 Autor Odesláno 12. leden 2013 .mycTD - ne, nepletu. Opravdu myslím dodatkovou tabuli obdélníkového tvaru s textem: \"Silnice se v zimním období neudržuje\" - bývá ještě varianta \"Silnice se v zimním období udržuje pouze pluhováním\". Citovat
davidekcz Odesláno 13. leden 2013 Odesláno 13. leden 2013 JO tohle nás na Vysočině nemůže rozhodit :D:D:D:D:D Citovat
vix Odesláno 13. leden 2013 Odesláno 13. leden 2013 Osobně : Radši celoročně značku \"Silnice se v zimě neudržuje\" než značku \"Zákaz vjezdu\" (třeba by se tam jednou dala a pak by tam byla také celoročně). Medvěde, chápu, že máš předpisově zimní gumy a pro jistotu ještě navigaci, ovšem co sem tam použít i vlastní úsudek? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.