Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny Pežoťáky,

Před týdnem jsem si koupil Peugeota 306 1.9D a problém je v tom, že když jsem jel po okrskách, tak auto nejelo víc než 130-140km/h a otáčkoměr byl už skoro v červeném... V papírech je maximální rychlost 160km/h a udivující výkon 50koní. Přitom by tento motor měl mít 50 KW (68 koní)...

Když jsem auto kupoval, pán mi říkal, že nedávno měnil převodovku, ale už nezmínil, z jakého auta byla. Pak mi řekl, že když auto kupoval, tak bylo bourané na předek a musel dokoupit motor.

Když jsem se zeptal kamaráda, kterej rozumí autům, tak mi řekl, že ta převodovka může být z benzínového auta a proto to nemá takovou maximální rychost, která je v papírech. \'\'Benzíňák\'\' točí vyšší otáčky a má jinou převodovku než \'\'nafťák\'\'.

Tak se chci zeptat odborníků (vás), jakou převodovku bych měl zvolit, aby mi auto jelo víc než 160 km/h.

Odesláno

Tak, no, treba porovnať s niekým, kto má 1,9D...možnože ti len zle ukazuje tacho...lebo s benzínovou prevodovkou by si mal pri 140 km/h tak odhadom 4500 ot...otázka aj je, či benzínová prevodovka vôbec pasuje na 1,9D...

Inak, tých 160 km/h, hm, neviem, ja mám Megana 1,9D a v papieroch mám dokonca max. konštrukčnú rýchlosť 185 km/h :-)...podľa mňa je reálne maximum 10 a viac ročného 1,9D tak reálnych 140 km/h - viac som ani s Meganom nedal...v papieroch sú proste veľké bludy.

PS - no a akú by si tam mal dať prevodovku? Takú, ako tam patrí ;-)

[upravil dne 12.1.2013 11:45 od ferrari]

Odesláno

i když tady budou psát, že jim 1.9 D jede 200/hod.:D, tak nic neměň a jezdi--ta rychlost je normální

jestliže máš v papírech 50 koní, tak prostě někdo při zapisování neznal jednotky--ty ženské tam píšou nesmysly, já to vždy kontroluju, když jdu něco zařídit...

Odesláno

Nevím co od klasickýho ropáka čekáš, ale stíhačku z něj neuděláš :D

Já zkoušel po dalnici VW Caddy 1.9D 55kW a nad 165 jsem se nedostal nikde ve 3 lidech... takže jezdi jak to máš, nehrab se do toho a buď rád, že vůbec jezdíš ;)

A 130 na okreskách? O tom si myslím své, ale budu raději slušnej ;)

Odesláno
i když tady budou psát, že jim 1.9 D jede 200/hod...

hehe, takých aj ja mám rád, som sa na Megan fore dozvedel, že Megan 1,4 16V (70kW) ide v pohode 210 km/h a ešte by ťahal ;-) Dokonca Megan 1,6 55kW v pohode 190 km/h...a samozrejme, ešte by ťahal...

50kW ja naozaj tak na poctivých max. 150 km/h a predsa len, je to starší diesel, takže 140 ozaj môže byť reálne maximum...ak to fakt už netočí 4500 ot, tak žaidn aprevodovka tomu nepomôže.

Odesláno

Já když jednou pospíchal do Brna, tak po D1čce s 206 1.1i 44kW jsem dal 172Km/h (maximalka 158) ve 4 lidech... ale byl to extrém a zkopce... ;)

Odesláno
i když tady budou psát, že jim 1.9 D jede 200/hod...

hehe, takých aj ja mám rád, som sa na Megan fore dozvedel, že Megan 1,4 16V (70kW) ide v pohode 210 km/h a ešte by ťahal ;-) Dokonca Megan 1,6 55kW v pohode 190 km/h...a samozrejme, ešte by ťahal...

heh, sú tam takí ? :)

Odesláno

chlapi ja ked sadnem do peugeota 306 1.9D 51kw a presadnem do Berlinga tiez 1.9D oboje maju priblizne stejne najazdene ako beriem aj to ze berlingo je troska robustnejsie auto ale to je riadny slimak oproti peugeotu ci pri rozbiehani alebo pri dosiahnuti vyssej rychlosti to ze ti auto nejde viac ako 140 km za hod by som skusil aj hladat niekde chybu v motore ide ako ma kolko zerie a tak skus presadnut do druheho ja teraz riesim kamaratov peugeot tiez je tu clenom a tam nieje ziaden vyskon a vyskoa spotreba a problem robi vaha vzduchu. Skus nejako otestovat motor :blablabla

Odesláno

Teda lidi, nečekal jsem takovou hordu odpovědí :D. Za vaše odpovědi děkuju.

Jak to tak vypadá, tak asi pojedu na vrakáč a koupím přesně konkrétní typ převodovky co tam má být :).

Odesláno

Převodovky z benzínu ti tam budou pasovat ale jenom z motorů typu XU to 1.8 až 2.0. Samozřejmě při 140 je blbost alby byl otáčkoměr v červeném mám taky 1.9 a 130 to točí na 3700 a to myslím že by mohl ještě pokračovat dál ale nezkouším. Jinak na okreskách se dá ledacos.

Odesláno

typ převodovky ti tu někdo zjistí podle VINka,nicméně bych se v tom zas tak neštoural pokud to jede a není znát že by to bylo zle odstupňované,nač jezdit víc jak 140, to je jen o průser. Jinak si myslím že u jiné převodovky by ti nepasovaly poloosy

Odesláno

Tak ono asi nepude jen o maximálku, ale projet se po dálnici a být pořád skoro v omezovači taky neni zrovna nejlepší.

Ale at tam dáš cokoli, tak ti to s timhle motorem stejně přez 160 nepojede, neutáhne to. ;)

Odesláno

a) typ převodovky nemá nic společného s převody jednotlivých kvaltů pro různé motory. BE3 může být klidně jak pro 1.9 GTi, 1.6 GTi, 1.9 D nebo 1.9 TD. Furt máte 4 rozdílné převodovky BE3

b) 1.9 D má maximálku cca 150-160 km/h

c) hodně v tomto případě dělá rozměr pneu.

... jinak, P205 D, 155 km/h max. (kousek za Norimberkem)

To F.I.K.: Motor by to utáhl, převodovka je záměrně krátká.

Po dálnici se s tím, díky tomu, jezdí naopak skvěle.

Odesláno

No nevim teda co je skvělýho na tom držet to celou cestu někde v červenym (ať už pro motor nebo moje uši).

Jinak jednu 306 1,9D 55kW sem dva roky vlastnil. Na dálnici podle navigace myslím lehce přez 150, ještě sem nebyl v červenym, jen už to motor prostě neutáhne. Už od 140 se tomu nechce. Tyhle auta prostě nejsou k tomu abys s tim trhal rychlostní rekordy, je sice hezký že z toho ten a ten dostal takovouz rychlost, ale tak aby k tomu měl k dispozici volnej pruh z Prahy do Brna. V půlce dosáhne maxima a druhou půlku brzdí. :D

Jinak to žžeje typ převodovky BE3 a dávala se k více motorům už je několikrát napsaný nad tebou, tak je to tu asi každýmu jasný. :-)

[upravil dne 15/1/13 10:11 od F.I.K]

Odesláno

Generelně, a i pro FÍKA: Výhoda a kouzlo 1.9 D je v tom, jaký je.

Ve městě superiozní, na okreskách king a na dálnici ostudu neudělá.

Dlouhodobě 120-130 km/h to auto zvládne ještě hravě. Sice, spotřeba se blíží k 5,5 lt/100 km, ale krok v pohodě udrží.

... do 140 km je agilní (co více potřebujete na dálnice - a to díky převodovce), pak umírá.

... prostě, 150+ z něj vymámíte se zapřením, nicméně do 140 tahá fakt suprově. (srovnejte si ho s Faforitem 136L)

Proto také píši, že je na dálnicích skvělý.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...