Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte

Uz dlhsiu dobu sledujem na svojom aute ze je problematicke dostat sa na maximalnu rychlost, aj pri dlhej jazde na plny plyn. zaujimalo by ma v com je problem. Auto sa dostane na cca 190tachometrovych a viac ani pohnut.

ide o 2.0 hdi 100kw

[upravil dne 16/12/12 12:00 od Frantic]

Odesláno

Skus si zapnut GPS a zisti si akou ides rychlostou. Rychlomer nemusi byt presny, a rozdiel 190 alebo 200 je mozny.

Na mojej 605 ked idem podla tachometra tak mam 55, vskutocnosti 51. teoreticky pri 150 mozes mat 140. a pri 190 len 175 alebo inu.

Neviem preco riesis maximalku. Policajti ta budu pokutovat ci mas 190 alebo 200 alebo 206.

Kedze rychlomer nie je legalne meradlo rychlosti nemusi byt zobrazovana rychlost taka aka je vskutocnosti. Jasne ze to nie je tak ze mas na tachaci 100 a ides 50. ale rozdiel 5 az 10 % je OK.

Odesláno

martinkovic to co popisujes ty je prirodzena vec, kedze tachometre su nastavene tak aby ukazovali o nejaky ten km/h viac v mojom priapde +7km/h... tu sa jedna o opacny problem :)

straki hej, hej je to bida...:)

ChouLu skusam vacsinou v meste pripadne na sidliskach :-P

Odesláno

to nie je starost... ide o normalnu otazku, ako napr preco ti bucha pri naprave?

cakal som rovnake odpovede, vzhladom k tomu ze asi malo ludi tu ma serioznu znalost o motoroch ale zato kecalkov sa tu najde neurekom....

Odesláno

... kousek před Deggendorfem, na německé dálnici, mezi Mnichovem a A3, mám podobné cukání. Ze své 2.0 HDI/66 kW tam krátkodobě dosahuji 190 km/h.

Je to jen krátkodobě, pak následuje relativně \"ostrá\" levá a kochání se Šumavou. (Šumava je pro mě magická).

... na Octě PDi-77 kW jsem tam jednou měl i 206 km/h. (Krátkodobě - tady končí kvalty VW-77 PDi-5 speed motorů.)

Pak přišla ta \"ostrá\" levá ... a nájezd na A3. (tady sranda končí - za to se před Vámi otevře celá Šumava:) )

P.S.: Mám o 33 kW/(asi 50 k) méně než Ty.

P.S.S.: Kde je Tvůj problém?

Odesláno

Oddie:

Já to zkusil - u P205D - kousek za Norimberkem na uzavřené dálnici pro kamiony.

Když má P205 1.9 D dosáhla nadkritické rychlosti 155 km/h (a já asi tak už 7-mý km míjel kamiony v pravém pruhu), jakési BMW řízené postarší slečnou (čti: babka nad padesát) se mě jalo tailovat - já jen jsem v té rychlosti rozhodil rukama ve stylu zmaru - fakt to více nepojede :) ... BMW se poté pragmaticky vzdálilo, a vyčkávalo, zdali nic od mého interceptoru nic neodletí.

P306 Break je jiná - je to moderní vozidlo, před kterým si všici ostatní sednou na zadek. :roker

P.S.: oddie - jasně, spíše nemáš na dané zkoušení vhodnou osádku.

Odesláno

No ono mu asi nejde o to, že mu to jede 190 místo 210. Spíše mu jde o to, že pozoruje úbytek výkonu, nemám pravdu?

Překontroluj ty nejjednodušší věci, filtr vzduchu, paliva, může to být i horší naftou. Možná poslední dobou tankuješ u jedné pumpy a nemusí to tam být zrovna v pořádku. Může to dělat i zanesený katík- filtr pevných částic. No a pak vstřiky, jestli je správná dávka paliva, tlak na liště ale to už je na tu oblíbenou diagnostiku.

Odesláno

ano o to mi presne ide bak. - co sa tyka diagnostiky, tak bez zavad samozrejme, vstreky vsetky 4 uplne nove, FAP je vonka, palivovy, vzduchovy filter uplne novy, netankujem u jednej pumpy + pridavam VIF, cize teoreticky cetanove cislo by malo byt o cosi vyssie. Tlak turba v poriadku 2,2 baru cize co hladat dalej?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...