Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

prosím o radu, v autě máme směs do odstrikovaču do -20 a i přesto že u nás bylo cca -16 max., tak mě to zamrzlo, co dál? příští týden jedeme na hory, tak koupím do -40, ale určitě dolít nestačí je to tak, jak to rozmrazit? nebo povolí to, když tam dalejo do - 40?

Odesláno

Odstavit někde, kde je nad 0°C (teplá garáž - podzemní parkoviště u obchoďáku apod) a až to roztaje, tak tam naprat nějakou kvalitní do -40 nebo -60°C a je to. Pokud to máš plný, tak něco odpustit - vytáhnout přes hadičku (používám velkou injekční stříkačku s nasazeznou hadičkou) a nebo jednoduše vystříkat na sklo, ale tam bacha na motůrek, aby se neodpálil :myslim

Jinak ty do -20°C zamrzají hlavně v hadičkách, co vedou k ostřikovačům. Já je dřív taky používal a byly s tím pořád starosti. Teď tam leju -40°C z A-K a je klid ;)

[upravil dne 9.12.12 15:00 od MJSytic]

Odesláno

Nejlepší je garáž nebo třeba parkoviště pod hypermarketem. Následně vyčerpat tu původní a nalít novou kapalinu. Já měl ted Shell do -20 a zamrznul při -11 dal jsem -20 z Lidlu a je to OK. Pokud nemas vůbec možnost tak odpoj hadičku od trysek ostřikovačů a vyzkoušej jestli to bez nich stříká. Pokud ano tak třeba fénem nahřej trysky a zase to připoj. Moc dlouho to nezkoušej, motůrek není moc rád.

Odesláno

Jj, do -40 úplně stačí, já dávám tu nebo aspoň -30 a nikdy žádnej problém. Jinak beru aspoň Sheron, nebo když už, tak nějakou známější v akci v Tescu nebo Globusu, když jsem vzal jednou Starline v Kelly, tak ta moc hezky na skle zamrzala a nebyl jsem jedinej.

Jinak dávám zimní i v létě, ať to pak nemusím řešit, letní jsem měl v autě snad jednou a tu pak stejně vystříkávál. :D

Odesláno

Tesco ... loni tu někdo psal to samé ... raději bych se Tescu vyhnul. Jak už tu psal Koblih, nebál bych se té do -20°C z Lidlu ... tu leju pořád a nikdy jsem neměl problém. I z AK by to mělo být OK. :papa

Odesláno

tak naštěstí to dopadlo dobře. v nádržce nebyla žádná směs, protože manžel tu letní vystříkal a nedolil ji celou zimní, ale jen část, protože jsme pak jeli pryč, tak se to nredolílo a pak se na to zapomělo a ono se to asi vše už vystříkalo, tak jsme dolíli a vše je ok

Odesláno

kdyz se zimni naleje do letni, tak se zredi a jak uz bylo psano vyse, zamrzne mnohem driv, nez je deklarovano, takze letni bud vystrikat ci jinym zpusobem vytahnout z nadrzky a nalit cistou nemrznouci, nezapomenout ale taky po doliti jeste nekolikrat poradne prostriknout, aby se dostala i do hadicek a nezustala tam letni, ktera zamrzne a pak je nemrzka v nadrzce k prdu i tak :D

ja vymenu delam pravidelne s prezutim na zimni gumy, odpojim konektor moturku steracu, na hadicku ostriku sundanou z listy kapoty nasadim nadobu a pomoci moturku ostriku vycerpam vsechnu letni, vratim hadicku a konektor steracu a doliju nemrznouci, nacerpam ji do hadicek a hotovo

[upravil dne 10/12/12 10:52 od Ferry]

Odesláno

Nj, ale já tam mám 10litrovou bandasku, to budu čerpat dlouho. Abych ten motůrek nespálil :) No nic, zkusím to vycucnout normálně systémem tlama - hadička - kyblík, sundavat podběh se mi teď fakt nechce ;)

Odesláno

ja mam taky 10litrovou ;) ten moturek ostriku se ochladi tou kapalinou a v tehle zime je chlazen i vzduchem, kdyz to vycerpas na nekolikrat s malyma prestavkama, tak to vyzdrzi, ja cerpam vetsinou jen zbytky, protoze uz dopredu pocitam s vymenou, tak vcas prestanu dolevat a zbyva mi tam vzdycky tak 3l

Odesláno

Nechci byt chytrej a verim ze ne kazdy ma auto na ceste den co den ale v prosinci resit nemrznousi smes :D

Uz koncem rijna s prvnima primrazkama je v nadobce.

Nestoji to majlant a usporim si kupu starosti. :mrk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...