zanulinek Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 prosím o radu, v autě máme směs do odstrikovaču do -20 a i přesto že u nás bylo cca -16 max., tak mě to zamrzlo, co dál? příští týden jedeme na hory, tak koupím do -40, ale určitě dolít nestačí je to tak, jak to rozmrazit? nebo povolí to, když tam dalejo do - 40? Citovat
MJSytic Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Odstavit někde, kde je nad 0°C (teplá garáž - podzemní parkoviště u obchoďáku apod) a až to roztaje, tak tam naprat nějakou kvalitní do -40 nebo -60°C a je to. Pokud to máš plný, tak něco odpustit - vytáhnout přes hadičku (používám velkou injekční stříkačku s nasazeznou hadičkou) a nebo jednoduše vystříkat na sklo, ale tam bacha na motůrek, aby se neodpálil Jinak ty do -20°C zamrzají hlavně v hadičkách, co vedou k ostřikovačům. Já je dřív taky používal a byly s tím pořád starosti. Teď tam leju -40°C z A-K a je klid [upravil dne 9.12.12 15:00 od MJSytic] Citovat
zanulinek Odesláno 9. prosinec 2012 Autor Odesláno 9. prosinec 2012 no mě to právěže nejde na sklo, ale pod kapotu jsem se ještě nedívala zda je to zamrzlé jen v hadičkách a nebo i v nádobě. na to teprve kouknu Citovat
zanulinek Odesláno 9. prosinec 2012 Autor Odesláno 9. prosinec 2012 my koupili do - 20 protože jak začaly ty mrazy a my byli v obchodě tak už vše tam měli vyprodané Citovat
koblih69 Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Nejlepší je garáž nebo třeba parkoviště pod hypermarketem. Následně vyčerpat tu původní a nalít novou kapalinu. Já měl ted Shell do -20 a zamrznul při -11 dal jsem -20 z Lidlu a je to OK. Pokud nemas vůbec možnost tak odpoj hadičku od trysek ostřikovačů a vyzkoušej jestli to bez nich stříká. Pokud ano tak třeba fénem nahřej trysky a zase to připoj. Moc dlouho to nezkoušej, motůrek není moc rád. Citovat
zanulinek Odesláno 9. prosinec 2012 Autor Odesláno 9. prosinec 2012 já ji tam má už asi od konce října jak začalo být jeden týden pod nulou, takže od té doby Citovat
MilanF1 Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Jenom pro zajímavost, odkud byla ta voda do ostřiků, aneb, které se raději vyhnout? Citovat
zanulinek Odesláno 9. prosinec 2012 Autor Odesláno 9. prosinec 2012 značku nevím, musela bych kuknout, ale kupovala jsem jí v tesku jako vždy, ale ted už si ji rezervuji v auto kelly Citovat
zanulinek Odesláno 9. prosinec 2012 Autor Odesláno 9. prosinec 2012 koukám že mají až do -80, ale to je myslím zbytečne ne? do - 40 bude stačit ne? Citovat
enikybeniky Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Jj, do -40 úplně stačí, já dávám tu nebo aspoň -30 a nikdy žádnej problém. Jinak beru aspoň Sheron, nebo když už, tak nějakou známější v akci v Tescu nebo Globusu, když jsem vzal jednou Starline v Kelly, tak ta moc hezky na skle zamrzala a nebyl jsem jedinej. Jinak dávám zimní i v létě, ať to pak nemusím řešit, letní jsem měl v autě snad jednou a tu pak stejně vystříkávál. Citovat
MilanF1 Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Tesco ... loni tu někdo psal to samé ... raději bych se Tescu vyhnul. Jak už tu psal Koblih, nebál bych se té do -20°C z Lidlu ... tu leju pořád a nikdy jsem neměl problém. I z AK by to mělo být OK. Citovat
janik6163 Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Súhlasim s tou do -20 z Lídlu.Lejem ju 3 roky a žiadny problém.Doporučujem!!! Citovat
Lihous Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Ja ten modrej \"bordel\" kupuju v Penny a zatim take spokojenost. Pri -22°C minulou zimu to nebylo uz jako pri 0°C ale teklo to a dalo se okno setrit. Citovat
OK406 Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Mám z AK do -40 st. Celsia a zatím spokojenost. Kupuji 25 litrový kanystr. Citovat
zanulinek Odesláno 10. prosinec 2012 Autor Odesláno 10. prosinec 2012 tak naštěstí to dopadlo dobře. v nádržce nebyla žádná směs, protože manžel tu letní vystříkal a nedolil ji celou zimní, ale jen část, protože jsme pak jeli pryč, tak se to nredolílo a pak se na to zapomělo a ono se to asi vše už vystříkalo, tak jsme dolíli a vše je ok Citovat
Stejsn Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 Může se zimní dolít do letní, nebo se musí letní odčerpat? Citovat
Ferry Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 kdyz se zimni naleje do letni, tak se zredi a jak uz bylo psano vyse, zamrzne mnohem driv, nez je deklarovano, takze letni bud vystrikat ci jinym zpusobem vytahnout z nadrzky a nalit cistou nemrznouci, nezapomenout ale taky po doliti jeste nekolikrat poradne prostriknout, aby se dostala i do hadicek a nezustala tam letni, ktera zamrzne a pak je nemrzka v nadrzce k prdu i tak ja vymenu delam pravidelne s prezutim na zimni gumy, odpojim konektor moturku steracu, na hadicku ostriku sundanou z listy kapoty nasadim nadobu a pomoci moturku ostriku vycerpam vsechnu letni, vratim hadicku a konektor steracu a doliju nemrznouci, nacerpam ji do hadicek a hotovo [upravil dne 10/12/12 10:52 od Ferry] Citovat
Stejsn Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 Nj, ale já tam mám 10litrovou bandasku, to budu čerpat dlouho. Abych ten motůrek nespálil No nic, zkusím to vycucnout normálně systémem tlama - hadička - kyblík, sundavat podběh se mi teď fakt nechce Citovat
Ferry Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 ja mam taky 10litrovou ten moturek ostriku se ochladi tou kapalinou a v tehle zime je chlazen i vzduchem, kdyz to vycerpas na nekolikrat s malyma prestavkama, tak to vyzdrzi, ja cerpam vetsinou jen zbytky, protoze uz dopredu pocitam s vymenou, tak vcas prestanu dolevat a zbyva mi tam vzdycky tak 3l Citovat
Lihous Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 Nechci byt chytrej a verim ze ne kazdy ma auto na ceste den co den ale v prosinci resit nemrznousi smes Uz koncem rijna s prvnima primrazkama je v nadobce. Nestoji to majlant a usporim si kupu starosti. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.