Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín v naftě - již podruhé

Recommended Posts

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Já tele dneska vzal ZASE za 500 benzínu... už se půjdu fakt střelit.... opět jsem vzal doplna nafty a dolil celý aditivum a ještě půlku dalšího... takže opět budu jezdit, ředit a nakonec výměna filtru... jestli to auto znovu přežije, tak mu dám metál :(

Odesláno

Nevím, nevím, chyba bude někde mezi autem a stojanem :roll co se třeba podívat kolik stojí to co máš tankovat???(A pak doufat, že nafta a benzín zrovna potvoru nestojí stejně)

Odesláno
stačí si pamatovat ,že benzín má zelenou rukojeť/pistoli/ ve většině případů.

No a právě Moral3z psal, že vzal do ruky černou s nápisem Verva v domnění že je to Verva Diesel a on to byl benzín.

Odesláno

Pro KingSpade:

.. na pistoli byl cerny napis verva... tak sem po ni sahl...

Jen pro upřesnění, kolega Moral3z to psal trošku jinak. Nebyla to ČERNÁ pistole, ale pistole s černým NÁPISEM Verva. Bohužel barvu pistole neuvedl. Takže to mohla být zelená pistole s černým nápisem Verva.

Odesláno

Jojo... to auto dostane věnec buřtů, jestli to přežije... holt za blbost se platí... ale jak jede tichounce teď na tu směs :roll:D

MilanF1: pristi auto jedine benzin.. a diky :-)

predpokladam, ze barva pistole asi byla zelena.. chyba byla fakt mezi pistoli a autem.. priste tankuje pritelkyne :-D

[upravil dne 12/6/13 07:28 od Moral3z]

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Co se stalo mámě mýho kámoše je pro mě neuvěřitelný. Vlastnil jsem 20 let auta na benzín a od té doby co jsem koupil nafťáka tak jsem nikdy nešáhl vedle. No třeba mě to teprve čeká. Ale k věci:

Cesta Peugeotem 807 2.2 HDi v délce 150 km. Zdálo by se, že nic neobvyklého. Po asi 15 km se rozsvítilo hladové oko (asi 8 litrů nafty v nádrži). Po dalších 25 km natankován benzín za 1000,- Kč, tedy nějakých 28 litrů. V té době mohlo být v nádrži nějakých 6 litrů nafty. Nastartovat a vesele pokračovat. Auto sice prý jelo nějak míň, ale paní si myslela, že to asi bylo nekvalitní naftou. Dojela do cíle své cesty nějakých 35 km, tam auto stálo půl dne. Start prý byl u studeného motoru trochu horší, ale chytlo to a hurá domů. Po 75 kilometrech dorazila domů a říká manželovi, že asi vzala nějakou divnou naftu, že to moc nejede. Po chvilce váhání vypustil trochu nafty z filtru a bylo mu to jasné. Je to opravdu benzín. Takže to co zbylo v nádrži jde ven, vyměnit filtr, vyčistit co jde, nafta do nádrže a jde se startovat. Chytlo to, jelo to, táhlo to, diagnostika nic nehlásila, korekce vstřiků OK, tlak nafty OK .... Prostě vše jak má být. No jsem zvědavý jak to dlouho ještě bude jezdit. Najeto to zatím má asi 180.000 km na naftu různých kvalit a 110 km na benzín s naftou v poměru 28:6 bohužel ve prospěch benzínu.

No a pak, že hádéíčka jsou citlivý na kvalitu nafty.

[upravil dne 28/2/14 11:29 od Bigbadjohn]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...