Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Svítíte i v letním čase?

Svítíte i v letním čase?  

1. 1. Svítíte i v letním čase?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

pro me uz je to zvyk... otocim klickem, zapnu svetla... skoro jsem si rikal, ze by neskodila podobna \"uprava\" ridici jednotky jako v severskych statech, kde se svetla zapinaji automaticky s behem motoru...

Odesláno

Svitim v zimě, v létě, na jaře, i na podzim, a občas jsem s 309kou svítila i přes víkend v garáži, ale to není až tak nutné :D:D:D:D:D

Jinak jsem zastánce celoročního svícení - jsem ráda, že spousta řidičů už to vzala za své, o to horší je, že snáze se mezi nimi to jedno neosvětlené auto registruje, nezdá se vám? :(

Jsem alergická na kecy o žárovkách a neekonomickém provozu, když se nonstop svítí :(

Odesláno

To máš pravdu... ty žárovky je jen spotřební zboží. Já jak sednu, nastartuji a pravidelně otočím páčkou na světla. Snad za poslední dva roky se mi jednou stalo, že jsem nesvítil ;) Pro celoroční svícení.

Odesláno
Původně zaslal: Netopýrka

Svitim v zimě, v létě, na jaře, i na podzim, a občas jsem s 309kou svítila i přes víkend v garáži, ale to není až tak nutné :D:D:D:D:D

Jinak jsem zastánce celoročního svícení - jsem ráda, že spousta řidičů už to vzala za své, o to horší je, že snáze se mezi nimi to jedno neosvětlené auto registruje, nezdá se vám? :(

Jsem alergická na kecy o žárovkách a neekonomickém provozu, když se nonstop svítí :(

vidis, svitit pres vikend v garazi me nenapadlo :D

pokud je elektrika v poradku, tak zarovka vydrzi par let... na aute rodicu jsme menili jeden kus za posledni tri roky...

Odesláno

...svícení v garáži je záležitost bezpečnosti parkování...víš, že ti to auto nikdo nenabourá, až do ní bude chtít zajet, protože ho uvidí :D :D :D pak už jen záleží kdy parkuje...když v pátek odpo, tak pohoda...když v neděli, nastává problém, takhle dlouho ta líná baterka ještě nevydržela :D:D:D:D:D:D

Odesláno

Na cestách svítím furt jak v zimě tak v létě, aby mě bylo vidět. Co mám auto 2 a 1/2 roku tak jsem ještě žárovky neměnil kvůli tomu že by praskly. :aut:papa

Odesláno

Jednoznačně svítit celoročně, ale taky trhat kulky mlhovkářům, kteří svítí vším, co na autě svítit může kdykoli (a? to je potřeba, nebo ne). Ještě když jsem měl Š 105, tak se mi povedlo za jasného letního večera dojet v kopci z Mohelnice na Svitavy AVII, které vzadu šajnila mlhovka průměru mého předního světlometu, a po 3 km jízdy v závěsu za tímto embryem jsem byl nucen zastavit s očima rudýma jak králík - jak už jsem napsal, trhat kulky při plném vědomí takovým mamlasům

Odesláno

Já taky da se říct svítím porád. Dokonce jsem si automaticky pustil světla jen když jsem přeparkovával o 5 metrů vedle. Prostě zvyk. Ale taky se mi někdy stane, že na to zapomenu :aut

Odesláno

Svítím pořád a hlasuji pro celoroční svícení. Přesně, jak mnozí napsali - sednu do auta, nastartuji a otočím páčkou. Teprve potom pouštím rádio :D

Kdybych měl tu pravomoc změnit Zákon o provozu na pozemních komunikacích, tak bych okamžitě zavedl tři změny:

1. přikázal celoroční svícení

2. jako povinnou součást vozidla mít třetí brzdové světlo

3. zakázal zadní mlhovky (demontovat na všech autech), protože ty dementi, co s nima pořád svítí mě pěkně s....ou

Odesláno

Tak jsem na tom skoro jako vy všichni. Nasednu, start, pásy, světla, rádio, zařadit a jedééééééém. Dokonce, toto provádím, dyž nastupuju do auta abych 5 metrů zacouval do garáže (služební).

Odesláno

No, já to mám stejný jako Kvasky. Jen s tím rozdílem, že se při tom popojetí ještě připotám..:D

Teď jsem si zprovoznil kontrolku i na obrysovky, takže i kdybych neměl pípák na rozsvícený světla, tak to budu vědět..

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Svítím pořád a hlasuji pro celoroční svícení. Přesně, jak mnozí napsali - sednu do auta, nastartuji a otočím páčkou. Teprve potom pouštím rádio :D

Kdybych měl tu pravomoc změnit Zákon o provozu na pozemních komunikacích, tak bych okamžitě zavedl tři změny:

1. přikázal celoroční svícení

2. jako povinnou součást vozidla mít třetí brzdové světlo

3. zakázal zadní mlhovky (demontovat na všech autech), protože ty dementi, co s nima pořád svítí mě pěkně s....ou

4. povinnost přepravovat děti do 150 cm v autosedačkách a to vždy a všude, nikoli jen na dálnicích (jak je to dnes v zákoně o provozu na silnici), kde nehody jsou takového rázu, že je dětská autosedačka většinou k ničemu. Vidím - li po městě nebo silnici jedoucí auto s poskakujícím cverglem mezi sedačkama, mám sto chutí daného řidiče (povětšinou řidičku, chlapům asi z fyziky zůstalo v hlavě víc) předjet a ručně vysvětlit, co všechno se může stát (jakou energii vyvine 30 kg živé hmoty, když se dupne nečekaně na brzdu a to děcko prolítne mezi sedačkami jako neřízená střela). Nechápu, co naše hlavy pomazané vedlo k tomu, že povinnost používat autosedačky omezili pouze na dálnice.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

4. povinnost přepravovat děti do 150 cm v autosedačkách a to vždy a všude, nikoli jen na dálnicích (jak je to dnes v zákoně o provozu na silnici), kde nehody jsou takového rázu, že je dětská autosedačka většinou k ničemu. Vidím - li po městě nebo silnici jedoucí auto s poskakujícím cverglem mezi sedačkama, mám sto chutí daného řidiče (povětšinou řidičku, chlapům asi z fyziky zůstalo v hlavě víc) předjet a ručně vysvětlit, co všechno se může stát (jakou energii vyvine 30 kg živé hmoty, když se dupne nečekaně na brzdu a to děcko prolítne mezi sedačkami jako neřízená střela). Nechápu, co naše hlavy pomazané vedlo k tomu, že povinnost používat autosedačky omezili pouze na dálnice.

jj, už mám dvě připravené v obýváku :D:D

Odesláno

Já svítím většinou.

Rozhodně ale doporučuji těm, co rožínaj až po západu slunce, svítit ještě před západem slunce, hlavně pokud jede od západu na východ (popř. ráno od východu na západ při rozednění). Ta auta nejsou proti nízkému slunci skoro vůbec vidět. Už jsem takový bouračky viděl...:papa

Odesláno
4. povinnost přepravovat děti do 150 cm v autosedačkách a to vždy a všude

Přesně tak! Ještě je zajímavý sledovat ty dětičky, jak mají vystrčenou hlavu z okýnka za jízdy (někdy tak jezdí i psi).

Nechtěl bych být u toho, až bude nutný prudce zabrzdit, nebo nedej bože to auto do něčeho vlítne...:bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...