koblih69 Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Práce na živnosťák \"pro někoho\" je většinou k ničemu. Pokud to má mít smysl tak musíš nést kůži na trh sám - prostě jít do rizika třeba jako řemeslník a pod. K té šuškandě - ano když někoho bereme tak z 90% se napřed řekne na poradě \"nezná někdo dobrýho šéfmontéra?\". protože není čas někoho učit. Tím chci jen říct, že být skladníkem ve firmě, kde to takhle funguje znamená, že pokud se snažíš a nejsi jelito tak si toho dřív nebo později někdo všimne. Za mě tedy doporučuju dělat ve slušné firmě i horší práci a výsledek se dostaví Citovat
Medvěd Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Koblihu - třeba jako obchodní zástupce/prodejce/dodavatel zboží do obchodů se snad jinak než na ŽL nedělá. Většinou máš směšný základ a k tomu podíl z obratu, slušná firma Ti ale i tak proplatí dovču (jen daně, sociálku a zdravotní si platíš sám). Citovat
koblih69 Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 No ale to je zrovna příklad práce, kterou bych já nevzal z několika důvodů - jednak bych musel prodávat věci, kterým věřím což je tady problém, jednak moc nemůžeš ovlivnit ani kvalitu toho co prodáváš ani sklatbu a v neposlední řadě si tím nebuduješ vůbec nic - místo tebe nasoupí zítra jinej a jede se dál. Je toho víc, ale tohle jsou ty hlavní... Citovat
ozzy56 Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Medvěd celý život dělám v autodopravě...,na různých pozicích,na dílně i za volantem, dělník i THP a můžu konstatovat, že od dob,kdy Zápotocký řekl,že šofér je placený turista to jde s tímto povoláním z kopce--co dneska musí udělat řidič tatry s vlekem za 8 hodin je k neuvěření, navíc je neustále sledován dispečinkem at už GPS nebo telefonem...,za kdejaké cipoviny se mu sráží ze mzdy, ten kdo jezdí jen kolem komína nemá v žádném případě 20 čistého (pořád skupina C plus E)--tady na ostravsku...,ti s dodávkama mají cca 9-10 na ruku:( [upravil dne 30/11/12 17:41 od ozzy56] Citovat
Pe.Tr Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 ted bez legrace v McDonaldu od uklízeče hajzlů až k zástupci vedoucího restaurace u OMV od prodejce k provoznímu ve skladu od skladníka k vedoucímu skladu vždy pomalu ale jistě během práce sbírání kontaktů a poznávání lidí (je to jen o přístupu a komunikaci) několikrát se mi stalo ato ve všech zaměstnáních , že za mnou přišli a nabízeli mi at jdu dělat k nim. Medvěde v roce 2008 jsem bral o 20tisic vic než v roce 2012 , aspon v automotive se toho u 90% firem mnoho změnilo... ...peru se dál, jsem skladník.... Citovat
Pe.Tr Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 ještě jen doplnim že v roce 2000 kdy jsem byl na pracaku me vsechny firmy rikali at prijdu az budu mit po vojne , sel jsem na vojnu a po vojně zas všichni říkali at přijdu až budu mít praxi. sbalil jsem se z Ostravy do Prahy. Díky mcdonaldu kde jsem brigadnicil pri skole a mel jsem v uvozovkach dvouletou praxi mi zaridili misto v praze, ubytko sem si zaridil sam(do prahy jsem přijel stopem s batohem, nokii 5110 a 5000,-) , tady na plny uvazek delal za 10000-12000cisteho ,ziskal praxi v oborech personalistiky, ekonomiky skladu a objednavani,vedeni lidi,komunikaci,... , které mi pomohli v mem rozvoji a naslednem prodeji se na trhu prace.Byste nevěřily jak se personalisti a jiní kdo nabiraj zaměstnance perou o lidi co maji za sebou dril a kurzy z mcdonalds. Jen at si to každy odsuzuje a smeje se tomu ja na ně nedám dopustit. připomínám že mé vzdělání je zakončeno vyučním listem jakožto automechanik(vyučen na škodě favorit,felicia a odnože 120citek ,k dieselum jsem vubec nečichl , max vymenit destičky a olej ) [upravil dne 30/11/12 16:54 od Pe.Tr] Citovat
Vvitty Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Medvede, maloktera firma ti dnes nabidne nastupni plat stejny jako nabizela na tutez praci v roce 2008... vetsinou je to spise mene. Nekdy o dost mene. A proc taky ne, kdyz v roce 2008 nam na vypsanou pozici reagovalo 5 lidi za mesic a v roce 2012 jich reaguje 50 prvni den po zverejneni. A to nejde zrovna o uklid ulic... Citovat
oddie Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Medvěde, zcela zásadní problém je v tom, že ty si se svou nulovou kvalifikací postoj typu \"opravdu nejsem ochoten ve svých 44 letech makat 12 hodin denně, abych si za to odnesl 11670,- Kč na IČO\" absolutně nemůžeš dovolit. Na to by sis musel vybudovat sakra jiné zázemí a kariérní postup, aby sis něco takového mohl říct. Nic takového jsi neudělal. Přidanou hodnotu coby zaměstnanec pouze kroutící volantem nepřinášíš vůbec žádnou. Přidanou hodnotou je třeba práce na sebe s rizikem neúspěchu obchodu atd., přidanou hodnotou je třeba montážní činnost vyžadující nějakou kvalifikaci. Spolehlivost NENÍ přidanou hodnotou, už vůbec ne pro někoho, kdo tě nezná. Že ses za dobu konjunktury a divokého růstu úspěšně živil coby FIRMA dnes neznamená nic a na zaměstnanecké pozici tuplem nic. Že má firma pořád dostatek troubů ochotných kroutit volantem za málo? Ano, to je přesně ten důvod, proč se na kroucení volantem nespoléhat, říkal jsem ti to už v době, když jsi odcházel od Marka. Přesně z tohoto důvodu - může to dělat absolutně každý. Že sis zvykl na určitý životní standard? Ano, to je přesně ten velký problém - mimochodem přesně připomínající Řecko. Ty si žiješ zatraceně nad poměry, sorry, ale tvé kvalifikaci a příjmové skupině opravdu těžce neodpovídá 120m byt na Letné, 15 tisíc měsíčně vyházených za žrádlo (jak jsi zmiňoval jinde) a pr*el vezená v autě střední třídy, byť starším. Velmi těžce neodpovídá. Ne že 20 tis čistého není přehnaně mnoho - už jsem psal, je to plat ani ne třetiny lidí v republice! - ale ty jsi ve svých relacích mimo realitu. A bohužel ve svých postojích také na možná cestě k tomu, aby ti tu realitu časem velice draze vysvětlil exekutor. Zdá se ti to tvrdé? Věř tomu, že ten příměr k Řecku je v tomhle případě naprosto trefný. A jestli si chceš zachovat tenhle standard, určitě ne způsobem \"nic neumím, nic se učit nebudu a nepřetrhnu se\". Citovat
Neon Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Ještě mimo mísu vaší debaty, ale ne mimo mísu pro dadadavida. Bejt tebou, ještě bych zkusil do místní inzerce, třeba i na zastávky, do obchoďáků, prostě, kde lze inzerovat nabídl, že vypomůžeš třeba s domácími prácemi, nebo i přítulka, třeba žehlení, práce na zahradě, předvánoční úklid ... Nebo na něco, co umíš (doučování jazyků, kompů ...) Uvidíš, třeba se někdo chytne. ŽL bys samozřejmě potřeboval, kdyby to bylo dlouhodobý, ale za pokus bych to zkusil a když to klapne, tak si na to můžeš i třeba potom udělat ŽL ikdyž budeš zaměstannej na \"melouchy\" Citovat
Dadadavid Odesláno 30. listopad 2012 Autor Odesláno 30. listopad 2012 To jo,doučování by mohlo být dobré,pač bych mohl doučovat na bicí,klávesy a třeba i kytaru ta výpomoc je taky dobrý nápad,dík za typ Citovat
Guest Scratch Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Já když se prodírám vašimi příspěvky tady, neskutečně kroutím hlavou. Mladí lidé a takové názory. Mě když ve 23-dvaceti řekl zaměstnavatel, že pokud se mi nelíbí, můžu jít, tak jsem šel a druhý den jsem odjel z Moravy do Prahy dělat a byl jsem tam 6let. Ted když mě nechtěl zaměstnavatel přidat víc jak 500Kč se seberu ze Zlína a pojedu dělat do Rakous. Život se s nikým nemazlí, sami si určujeme, jak budeme žít. Tak si nikdo tady nestěžujte, že není práce a blabla.. ted jsi me pobavil, tak jo, sel jsi delat do praglu, takze jsi sel za venkovskou mzdu, zkurvil jsi tim trh a prazakovi sanci na lepsi vydelek..................................... a kdyz ti zamestnavatel rekne, sundam ti z platu 20 000 cisteho, a budes pro me makat jako doted, nebo jdi jinam, tak co, jsi taky takovy hrdina........................ ale, kde dostanes z fleku 45000 cistyho?????????????????? Citovat
Guest Scratch Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Medvěde, zcela zásadní problém je v tom, že ty si se svou nulovou kvalifikací postoj typu \"opravdu nejsem ochoten ve svých 44 letech makat 12 hodin denně, abych si za to odnesl 11670,- Kč na IČO\" absolutně nemůžeš dovolit. Na to by sis musel vybudovat sakra jiné zázemí a kariérní postup, aby sis něco takového mohl říct. Nic takového jsi neudělal. Přidanou hodnotu coby zaměstnanec pouze kroutící volantem nepřinášíš vůbec žádnou. Přidanou hodnotou je třeba práce na sebe s rizikem neúspěchu obchodu atd., přidanou hodnotou je třeba montážní činnost vyžadující nějakou kvalifikaci. Spolehlivost NENÍ přidanou hodnotou, už vůbec ne pro někoho, kdo tě nezná. Že ses za dobu konjunktury a divokého růstu úspěšně živil coby FIRMA dnes neznamená nic a na zaměstnanecké pozici tuplem nic. Že má firma pořád dostatek troubů ochotných kroutit volantem za málo? Ano, to je přesně ten důvod, proč se na kroucení volantem nespoléhat, říkal jsem ti to už v době, když jsi odcházel od Marka. Přesně z tohoto důvodu - může to dělat absolutně každý. Že sis zvykl na určitý životní standard? Ano, to je přesně ten velký problém - mimochodem přesně připomínající Řecko. Ty si žiješ zatraceně nad poměry, sorry, ale tvé kvalifikaci a příjmové skupině opravdu těžce neodpovídá 120m byt na Letné, 15 tisíc měsíčně vyházených za žrádlo (jak jsi zmiňoval jinde) a pr*el vezená v autě střední třídy, byť starším. Velmi těžce neodpovídá. Ne že 20 tis čistého není přehnaně mnoho - už jsem psal, je to plat ani ne třetiny lidí v republice! - ale ty jsi ve svých relacích mimo realitu. A bohužel ve svých postojích také na možná cestě k tomu, aby ti tu realitu časem velice draze vysvětlil exekutor. Zdá se ti to tvrdé? Věř tomu, že ten příměr k Řecku je v tomhle případě naprosto trefný. A jestli si chceš zachovat tenhle standard, určitě ne způsobem \"nic neumím, nic se učit nebudu a nepřetrhnu se\". no, to jsi napsal hodne moc tvrde, ale v podstate mas pravdu. Je to hnusny, ale je to tak. Ja ted prestal vydelavat prachy a ridil jsem taxi, ridil jsem smluvni odvoz, ridil dodavku, abych aspon neco nasel, protoze tocit volantem umi kazdej blb................i s vysokou sklolou............ a jdu vedle za manzelkou Citovat
petgall81 Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 ted jsi me pobavil, tak jo, sel jsi delat do praglu, takze jsi sel za venkovskou mzdu, zkurvil jsi tim trh a prazakovi sanci na lepsi vydelek..................................... a kdyz ti zamestnavatel rekne, sundam ti z platu 20 000 cisteho, a budes pro me makat jako doted, nebo jdi jinam, tak co, jsi taky takovy hrdina........................ ale, kde dostanes z fleku 45000 cistyho?????? Scrashi co to tady meleš, mě kdyby někdo sundal jakoukoliv částku z výplaty, tak už bych tam nepracoval. A za druhé, trh ti zkurvují Ukrajinci a jiní východní cizinci, víš o čem mluvím. Pražák nemá šanci, pokud nemá lepší kvalifikaci. 45tisíc nevyděláš, pokud něco hodně dobře neumíš. Když přijedou do Prahy moraváci, to jsou pořád Češi, ty jsou zvyklí na určitý standart, co se týká platu. Ale v Praglu máte jiný problém, že si tam lenivý a vychcaní pražáci přitáhnou ukrajince a jiné a ti jsou ochotni dělat za daleko menší mzdu. Tam je ten problém, tak tu nemel hovna. Citovat
Péťa Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 petgall81: prosím, naše fórum je obvykle slušné, tak nám to tady neměň. Děkuji! Citovat
dyno Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Jeeee tady to taky prihoriva jen aby nezacalo horet nesel jsem na pivko a bavim se docela dobre Citovat
petgall81 Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Omlouvám sen nechal jsem se unést. Odpovídal jsem jen pražáčkovi, který si myslí, že Morava jsou jen vinohrady a že tu žijeme ještě v jeskyních. Zpátky k tématu, každý má šanci změnit svůj život, jenom musí chtít. Já sem nedávno vydělat přes 60tisíc měsíčně. Z 10tisíc jsem vyskočil na 60 a to jen díky tomu, že sem chtěl. Zkusil jsem si různé práce od ochranky v obchodě, pokladníka, přes ochranku Svobodné Evropy až po úspěšného manažera. Všechno jde, jen člověk musí chtít. Citovat
Aluška Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Jsem PŘESVĚDČEN, že kdo pracovat chce, tak si práci najde--práce je habaděj, jen dotyčný MUSI\' zkousnout počáteční obtíže (nižší plat, nováčkovství v kolektivu), začátky jsou všude těžké (osobní zkušenost) Tak seš přesvěčenej špatně, protože já budu klidně dělat za minimální mzdu, klidně budu v reálných mezích dojíždět, samozřejmě tak, aby mi z toho platu taky něco zbylo, že. Nemám potřebu dělat někde vedoucí, prostě budu dělat cokoliv, co mi umožní můj zdravotní stav a víceméně za jakýkoliv peníze, ale i tak práce pro mě NENÍ. Citovat
Péťa Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Na internet se toho nechá napsat... Citovat
lukaro Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Musím tady do toho taky skočit... Souhlasím s Aluškou, protože já mám teď taky problém si najít práci a to jsem konstruktér - strojař. Citovat
Mišak Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 O svojí robotě jsem se někde už zmiňoval vyvolala rozpačité názory, po přečtení vlákna jsem rád že sem se teď rozhodl kupovat věci jako kompresor a zbytek pro pneuservis dokud jsem na tom finančně lépe.Mam nějakou představu že nemůžu jezdit celý život v takovém tempu co dělám.Chtěl bych si udělat doma malou dílnu a u toho dělat \'\'normální\'\' 8 nebo 12 hodinovou práci a doma mít bočáček.Uvidíme jak to dopadne žijem ze dne na den nikdo neví co bude. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.