Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

netreba nic menit len ich vymenit ;)

keramicke \"za studena\" nic nebrzdia, musia sa zahriat...ale ked sa zahreju si rozbijes hlavu o volant :D

no kolko krat tak jazdis aby si ich stihol zahriat a potom s nimi brzdil? ;)

Odesláno
netreba nic menit len ich vymenit ;)

keramicke \"za studena\" nic nebrzdia, musia sa zahriat...ale ked sa zahreju si rozbijes hlavu o volant :D

no kolko krat tak jazdis aby si ich stihol zahriat a potom s nimi brzdil? ;)

Nesouhlasím ... mám keramické ATE zatím na předku a nic takového nepozoruji. Fungují zhruba stejně jako předchozí obyčejné BOSCH.

Zapomněli jste na dvě věci. Keramické mají delší životnost a především pokud máte litá kola, tak nevytvářejí tu mastnou černou hmotu (otěr), která se usazuje na kolech. Za mě doporučuji kvalitní keramické.

Jinak v montáži není rozdíl.

[upravil dne 20/11/12 19:38 od matii]

Odesláno

Ano pokud srovnáváš s Bosch věřím, že se ti to zdá obdobné. Delší životnost je vyvážená opotřebením kotoučů... ale to je na delší povídání.

[upravil dne 20/11/12 20:38 od koblih69]

Odesláno
Ano pokud srovnáváš s Bosch věřím, že se ti to zdá obdobné. Delší životnost je vyvážená opotřebením kotoučů... ale to je na delší povídání.

[upravil dne 20/11/12 20:38 od koblih69]

Teď nechápu jak si to myslel. Podle mne jsou Bosch i ATE dost kvalitní desky.

Odesláno

ja som mal keramicke EBC tak hovorim podla nich ;)

ano, nie je z nich ten bordel, ale na \"normalne\" brzdenie to nebolo...mal som vsetky dosticky

Odesláno

Uvidím, zhruba na jaře tam půjdou i zadní. Co se týká opotřebení kotoučů ... uvidíme, zatím nějaké tragické vybrušování nepozoruji. Rozhodl jsem se pro ně především z důvodu jen o 300Kč vyšší ceny a hlavně toho otěru. Po dvou dnech s těmi klasickými byla kola černá jak bota(y).

[upravil dne 20/11/12 19:44 od matii]

Odesláno

Neco o deskach ode me tady a tady .. jestli brzdi za studena zalezi vzdy na grafu koeficientu treni ktery ne vzdy je k sehnani.. takze to neni jen o keramice.. chce to znat konkretni typ desek z praxe.. i obyc EBC green brzdily jinak za studena a za tepla..

Odesláno
můžeš prosím napsat přímo jaké jsi kupoval? díky

Týý brďo krabice už je pryč, takže bohužel nějaké typové číslo nemám.

Byl to tento tvar, akorát že v keramice (1698Kč):

PREDEK

[upravil dne 26/11/12 20:34 od matii]

• O 2 týdny později...
Odesláno

OK, tak hoď jak brzdí a jak kotouče a opotřebování, díky, než mi přední odejdou, bude ještě chvíli tvrat, do té doby počkám na další reakce :D

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ja by som povedal ze keramika je dobra pre pretekarske auta kde su brzdy zerave.

Na nase jazdenie co sa prdkame aj tak vacsinou po meste nam stacia aj obycajne platne.

Odesláno
Ja by som povedal ze keramika je dobra pre pretekarske auta kde su brzdy zerave.

Na nase jazdenie co sa prdkame aj tak vacsinou po meste nam stacia aj obycajne platne.

To samozřejmě stačí, spíš jde o životnost, když údajně vydrží až o 100% déle než obyčejné. Navíc jak už jsem psal někde nahoře, nemusíš stále mýt ten nechutný černý mastný otěr z hliníkových kol.

Uvidíme, co na to kotouče, ale zatím žádný extrémní výbrus nepozoruji.

Odesláno

To se mi docela líbí, aby nebyla černá kola, není to moc příjemné, ač to jde setřít ... hlavně to musí brzdit za studena a přílišně nežrat kotouče. Já na deskách vpředu udělal 50 tkm, a to jsem je tam nedával já a ještě něco dají - tudíž moc nebrzdím, šlo by mi o tu čistotu a dobrý brzdný efekt za studena.

Odesláno

Nic ve zlém ale ani tady Perpetum Mobile nexistuje. Je to vždycky jen kompromis. Pokud jsou desky tvrdší vždycky žerou víc kotouče a naopak. Samozřejmě, že to že jsou desky tvrdé nebo měkké zdaleka neznamená jak brzdí, ale se zázraky nedějí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...