Přejít na obsah

toomovich

Uživatel
  • Počet příspěvků

    113
  • Registrace

Vše od uživatele toomovich

  1. toomovich

    poruchy 5008

    Mně bylo v autorizovaném servisu měněno vysokotlaké čerpadlo - projev podobný - za studena neklidný start motoru - zřejmě vynechával zážeh, následně nouzový režim a běh ventilátoru na plno. Po zahřátí motoru se nouzový režim zrušil a auto jelo normálně. Výměna čerpadla pomohla. Naštěstí to proběhlo ještě v rámci prodloužené pětileté záruky.
  2. Tuto zimu se mi objevila stejná závada - hned po startu cukání motoru, jako když jde jen na 3 válce - hláška Engine fault. Nakonec to vyřešila výměna vstřikovacího čerpadla - naštěstí bylo auto v prodloužené pětileté záruce.
  3. toomovich

    1.6 THP strata výkonu/p.3008/

    Stalo se mi to jednou na mojí 308SW 1.6THP r.v. 2012. Podle mě nešlo turbo. Bylo to v zimě, docela mrzlo. Zastavil jsem po chvíli jízdy, kdy to auto jelo normálně. Po dalším nastartování jelo bez výkonu a samo se to opravilo asi po cca 1 hodině jízdy. Je to už docela dávno a závada se nikdy neopakovala.
  4. toomovich

    šklabanie motora 1.6 thp 115kw

    Trhání může být zakarbonovanými ventily apod. S rachocením za studena doporučuju dojet do servisu - my měli prasklý napínák řetězu a posunuté rozvody.
  5. planner, taky se mi někdy stává, že stírají víc než je nutné, ale jen občas.
  6. A jak brzdí oproti původním?
  7. toomovich

    Alu kola poraďte

    Mám 7Jx16 ET 27 Borbet BS4 Schwarz poliert a bez problémů.
  8. toomovich

    Pneu

    A ještě něco - někde jsem četl, že zimní pneumatiky s nižším rychlostním indexem (T, H) jsou měkčí, a proto na ledě a sněhu lepší, než ty s indexem vyšším (V, W).
  9. toomovich

    Pneu

    Když je index nosnosti 91 u letních, stačí i u zimních.
  10. Já mám s automatikou jen ten problém, že někdy je snímač příliš citlivý a stírá, i když je sklo téměř suché. Stěrače pak zbytečně vržou po suchém skle. Takže když jen opravdu lehce mrholí, občas musím automatiku vypínat.
  11. Dala by se ta korekční barva objednat někde na dobírku? Nechce se mi kvůli tomu chodit do Peugeotu.
  12. toomovich

    "Brblanie" motoru

    Problém zakarbonování sacích ventilů u THP motorů bohužel jiný benzín nevyřeší, protože motor má přímé vstřikování. Mohl by snad pomoct jiný olej, který to zakarbonování tvoří, problém je v tom, že nikdo neví jaký.
  13. toomovich

    5008 - zkušenosti

    No jestli benzín hnusně smrdí, tak nafta dvojnásob:roll, ale konec flame.
  14. toomovich

    5008 - zkušenosti

    Z 90% město, to by chtělo asi benzín, jenže VTi je na 5008 slabé a THP se neodvážím doporučit, ač ho sám mám a zatím bez problémů.
  15. toomovich

    svetlo pro couvani

    Hmm, tak mě napadá, jak jsou ta zadní světla na P308 celá červená, tak to má určitě měnit barvu světla žárovky tak, aby nebylo do červena po průchodu krytem světla. Je v té barvě světla nějaký rozdíl? Přece jen má být zpátečka bílá - není to jen kvůli svícení si dozadu na cestu při couvání, ale i signalizace pro ostatní řidiče.
  16. petr308, nejsou špatné, ale mně se líbí víc paprsků než jen 5.
  17. JJ, 308SW je jediný kombík z nižší střední, kam se celkem bez problémů vejdou 3 dětské sedačky do druhé řady. To byl taky hlavní důvod, proč jsem ji koupil. Plnohodnotné MPV jsem nechtěl.
  18. Marceli, moc pěkné. Asi dám zimní gumy na stávající Santiaguito a na léto pořídím před příští letní sezonou tyhle Osorno.
  19. toomovich

    Peugeot 508

    Přesně tak, nechávat interval 30tis. je nesmysl, pokud ten motor má něco vydržet. Polovina je tak akorát.
  20. toomovich

    Nejste v tom sami s THP

    Snižování objemů v principu problém není, naopak by to \"mohlo fungovat\". Problém je v to, že současně poddimenzovávají součástky, na kterých by se šetřit nemělo.
  21. toomovich

    Spojkový pedál

    No, jak píšu, asi to bude zvykem z předchozího auta, kde se mi to nikdy nestalo - zřejmě tam byl spojkový pedál trochu jinde a teď si prostě musím zvyknout. Za normální jízdy se mi to nestává, jen při parkování.
  22. Problém bude asi mezi volantem a sedačkou ale čistě pro zajímavost, také se vám ze začátku ježdění s P308 stávalo, že vám noha po pedálu spojky sklouzla příliš nahoru, takže se pedál dostal až k podpatku a špatně se vám pedál sešlápl? Tohle se mi u předchozích aut nikdy nestalo, tak nevím jestli mám nějak blbě seřízenou sedačku, nebo jestli frantíci mají jiné boty.
  23. toomovich

    Poruchovost 308

    Zalezi na tom, co potrebujes za auto. Ne kazdy ma rad pocit v aute jako v autobuse, coz jsem tedy pri predvadeci jizde s 5008 mel na rozdil od 308SW. Taky je o dost drazsi a ne kazdy potrebuje ten prostor, ktery 5008 ma navic zejmena v kufru. Ale tim te nechci zrazovat od 5008, obe ta auta maji sva pro a proti.
  24. toomovich

    5008 - zkušenosti

    Mně se zdálo při první jízdě s novými Micheliny po koupi auta, že to od kol divně hučí. Ale teď už si to sedlo a už to nepozoruju.
  25. toomovich

    5008 - zkušenosti

    Nízká spotřeba se při nutnosti předčasné výměny dvouhmoty jistě vyplatí.
×
×
  • Vytvořit...