Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Jak připravit auto na delší cestu

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

chtěli bychom vyrazit autem na delší cestu...konkrétně do francie.

Jak bych měl auto připravit, aby vše proběhlo z hlediska technické bezproblémovosti?

Nechat u někoho zkontrolovat podvozek, čepy atd?

Díky za rady.

Odesláno

Moc si nepomozes. skontroluj, olej, vodu, ostrekovace, stierace, vsetky ziarovky.

Ostatne ako brzdy a podvozok by si mal vediet sam v akom to je stave. Mozes to dat pozriet tiez, ale tam zaruka nie je ze ti nieco neprdne po ceste.

Vobec sa nad tym nestresuj. Ak auto jazdi bez problemov tak tu cestu zvladne ok tiez. Ja jazdim sk a Irsko par krat a nejaku extra kontrolu nerobym. Len to co som pozeral. Akurat pozriem na pocitaci ci nie su nejake prechodne zavady, ale inac nic. Pomodlim sa pred tym nez sadnem do auta nech to vsetko vydrzi a je.

A zabudol som este . Kukni si ako je postavena tvoja poistka co ti pokryva.

Vela stastia.

Odesláno

jj, natankuj plnou, zkontroluj olej, vodu, ostrik a jed :D

a bud dojedes nebo ne :D, ale jistotu, ze se po ceste neco nevysere s autem nemas zadnou ... ja si koupil karticku uamk pro EU, ale nakonec jsem jejich sluzeb nemusel pouzit ...

aspon ja osobne jeste pocitam s penezi bokem, prave pro pripad, ze se neco nekde vymrvi ... a do francie nezapomen aktualne alkoholtester a hodne euro na mytne :D, ale dalnice maji luxusni

[upravil dne 19/11/12 10:02 od BV406]

Odesláno

Taky bych to moc neřešil, jenom zkontrolovat stav všech kapalin, věci na podvozku by měly být měněny běžně, takže pokud nic neklepe, nehrabat se v tom. :myslim

Jenom určitě zkontrolovat tlak v pneumatikách, včetně rezervy - člověk nikdy neví, kdy ji bude potřebovat, navíc někde v tramtárii.

Ale určitě bych si zjistil a zkontroloval ve voze povinnou výbavu všech zemí, kde se budeš s vozem nacházet. Není nic příjemného, kdyby ve voze chyběla třeba obyčejná reflexní vesta ...:papa

Odesláno

V Rakousku vesty na dosah a pro každého, někdy i řetězy (nevím přesně).

Vesty zavádějí v určité barvě, aby se odlišili profi (policie) od veřejnosti.

[upravil dne 19.11.2012 10:01 od P607Olda]

Odesláno

Což o to...auto jede a brzdí :-) Dokonce i ruční brzda po opravě brzdí....ale zadní kotouče a destičky to budou mít asi brzy za sebou...tak ty nechám ještě vyměnit...a nechám to projít běžnou servisní prohlídkou...

Na pojistku se podívám, to je dobrá věcná:-)

No a alkoholtestr budu muset pořídit.

Odesláno

Vesty mám oranžové, na každé sedadlo jednu...rezervu mám v kufru, naviják se mi totálně rozpadnul...to mě čeká ještě pořídit...na sadu na opravu pneu spoléhat nebudu...

jinak si teda zkontroluju ještě lékarničku, abych tam neměl prošlý obvazy...nerad bych narazil na nějakýho blbce hned za hranicema....

no řetězy přibalím, to ení problém :-) lepčí je mít a nepotřebovat...než nemít a potřebovat...

jinak v autě nic necvaká, jen při přejezdu nerovností je auto takový tvrdý...ale když to zvládne tankotrom v čr...tak to zvládne silnici ve francii:-)

Odesláno

paříž...a pak kdo ví :-) mělo by to bejt cca 1000 km tam a 1000 zpět...

ale jak říkám vědu s tím dělat nebudu :-) když to zvládne auto tankdromy v čr

Odesláno

Plnou natankuj až za čárou (německo), bude ti to míň žrát a líp to pojede.

Poud jedeš lyžovat, dávej aditivum, nikdy nevíš jak bude do rána.

Servisů co umí PSA je ve Francii habakuk :aut. A jinak fakt nemá smysl se stresovat, čím víc to budeš řešit a hledat chybu, tím je pravděpodobnější, že se něco stane. Svý auto znáš, takže v klidu :-)

Odesláno

Ne lyžovat nejedem...chceme do Paříže...

takže zkontroluju kapaliny, do kufříku si přibalím na připadné dolití, a budu se kochat :) + předletová kontrola, zda je ve vozidle opravdu vše co tam má být :-)

Stresovat se stejně tak či tak trochu budu...přeci jen to bude poprvé :)

Odesláno

Já se nehádám ani s českejma :-) Dodržuju předpisy a nemusím se s nima dohadovat :) tedy zatím tuk tuk na dřevo

Odesláno

Ber to tak, žes vzal autíčko podívat se domů, ono se ti za to odvděčí:). Já jen doporučuju takovat mimo čr. Možná to nebude levnější (ale když pojedeš na čumendu a sjedeš z dálnice a natakuješ někde v obci, tak to nebude takovej rozdíl). A hned to uslyšíš na zvuku motoru. Nebo spíš \"neuslyšíš\". Hlavně u nafty je to neskutečný rozdíl.

Odesláno
Jo a s francouzskejma policajtama se nehádej, pokud neumíš francousky :).

Ani pokud umis ... :)

[upravil dne 19/11/12 10:33 od StibTo]

Odesláno

Vitek1: no podle našich pravidel - vestu v dosahu na každém sedadle. To co píšeš je hezký, ale už tě vidím, jak vysvětluješ francouzskýmu poldovi, že nemáš alkoholtester...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...