Ferry Odesláno 4. listopad 2012 Odesláno 4. listopad 2012 no to jsem myslel, najit nekoho, treba z klubu, kdo by mel diag, ne abys kupoval jinej kabel Citovat
koblih69 Odesláno 5. listopad 2012 Odesláno 5. listopad 2012 U starších aut byly problémy s verzí SW, některé se třeba nechtěly komunikovat s jednotkou motoru, ale celkový test šel a pod..., dalším problémem byl kulatý konektor, resp. špatný kontakt na něm... Citovat
oddie Odesláno 5. listopad 2012 Odesláno 5. listopad 2012 Ono s významným poklesem cen těch čínských diagnostických kabelů stejně tak významně poklesla i jejich kvalita, takže problém skutečně může být i zde... Citovat
bobo7 Odesláno 5. listopad 2012 Odesláno 5. listopad 2012 Zkus diagnostikovat přímo RJ motoru ,mě se stalo u některých aut,že při kompletní diag. to nekomunikovalo třeba s BSI ,ale při diag. jen BSI to normálně komunikovalo. Citovat
marmoucz Odesláno 5. listopad 2012 Autor Odesláno 5. listopad 2012 Jojo, díky za rady. Kouknu rozhodně na ten kabel. Mohlo by to být slabé místo. Zkoušel jsem kompletní test i test pouze RJ motoru, kde se volí i přesně typ RJ. Čekal jsem, že tam to půjde, ale nic. Všiml jsem si, že v Actii při kompletním testu tak jak zkouší jednotlivé RJ cvaká jako by se přepínal na různé vodiče. Možná je jeden špatný. Citovat
koblih69 Odesláno 5. listopad 2012 Odesláno 5. listopad 2012 Ano jednotka motoru komunikuje po jiném kabelu. Citovat
marmoucz Odesláno 6. listopad 2012 Autor Odesláno 6. listopad 2012 Dnes jsem také komunikoval s prodejcem a velmi ochotně radí. Jelikož je zařízení přímo z Jing-Ťang, myslel jsem, že prodají a tím vše skončí, ale jsem jeho přístupem příjemně překvapený. Když jsem mu sdělil skutečnosti, řekl mi přesně to, co to opravdu dělá. Potvrdil moje doměnky a ujasnil mi některé věci kolem. To jen tak mimochodem. A teď novinka. Dal jsem se do prověřování kabelů a zjistil jsem jednu zajímavou věc. Když jsem měřil kabel \"kulatý konec -> trapéz\", každý kromě jediného pólu na trapézu (jeden delší uprostřed) byly s odporem kolem 1-2 Ohm-ů. Když jsem pak zvlášť měřil Redukci na 30-pin, také vše bez problémů. Když jsem ale spojil oba kabely dohromady a proměřil je, na dvou pólech na 30-pinu bylo kolem 70 Ohm-ů. Zajímavé že ? Citovat
marmoucz Odesláno 6. listopad 2012 Autor Odesláno 6. listopad 2012 Ty dva, které mají vyšší odpor jsou navíc spojené dohromady. Vypadá to na přechodový odpor v konektoru. Zítra odmastím a obrousím jemným smirkem kontakty a uvidím. Citovat
koblih69 Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Smirkem? To snad ne ... konektory napruž a vystříkej kontoxem. Ten kulatý konektor má přechodový odpor docela často.... Citovat
oddie Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 A pravděpodobně to nic neudělá... Taky jsem měl takovou, co tohle dělala, rozebíral jsem dvě komplet. V drátech to nebylo ani u jedné. Taky už jsem tu dával odkaz na anglické fórum, kde řeší opravy a jednotlivé zmetky. Dost síla. Citovat
koblih69 Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Ono než se s tím trápit raději poslat někomu kdo má funkční kousek aby vyzkoušel tuhle se svým SW a je to jasné hned. Citovat
oddie Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Já jsem nakonec ze dvou dal dohromady jednu funkční a jednu totál nekomunikující, aspoň nějaký výsledek. Citovat
oddie Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Kdo by si chtěl počíst - je tam ale potřeba registrace: http://www.digital-kaos.co.uk/forums/f155/lexia-pp2000-repair-170952/ Citovat
marmoucz Odesláno 28. říjen 2013 Autor Odesláno 28. říjen 2013 Tak pánové, po dlouhé odmlce konečně novinka. Diagnostika konečně funguje. Musím přiznat, že kousky z číny jsou fakt super a hodí se je kupovat rovnou ve velkém. Výčet závad: Chybný kontakt v první redukci Zvýšený přechodový odpor v druhé redukci Vadné SMD relé pro čtení právě motorové jednotky - místo odporu na spínací cíve 145 Ohm 480 Ohm. Kontakt ohnut do správné pozice Všechny kontakty očištěny 2000 smirkem, následně konzervovány kontaktorlem SMD relé NEC k nesehnání, nahrazeno jiným, FTR-B4GA4.5Z-B05 - Fujitsu. Vše konečně funguje. Takže pokud někdo potřebuje diagnostiku na Peugeota ve Znojmě a okolí, je k dispozici. Díky všem za rady a náměty. Citovat
starostacz Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 Vše konečně funguje. Takže pokud někdo potřebuje diagnostiku na Peugeota ve Znojmě a okolí, je k dispozici. Díky všem za rady a náměty. Ahoj, psal jsem ti SZ ohledně diagnostiky, ale nevím jestli se k tobě dostala, v odeslaných se mi neobjevila. Zkouším to tedy touto cestou. Potřeboval bych vymazat hlášení ohledně aditiva do FAPu. Díky. Citovat
marmou Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 Nic tam nemám. No není problém. Sice na mě mluvíš cizí řečí, ale pokud to diag a soft dokáže, není problém. Odkud jsi přesně ? Citovat
starostacz Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 Zkusil jsem znovu SZ, koukám, že máš jiný nick, než kam jsem to posílal předtím. Citovat
marmou Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 Jojo, byly nějaké problémy s přihlašováním. Citovat
HonzaZ Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 Nic ve zlém, marmou, ale jsi docela kaskadér, když se bez zkušeností dáš do dia na cizích autech. Mohlo by se ti to prodražit;) [upravil dne 6/12/13 00:47 od HonzaZ] Citovat
oddie Odesláno 6. prosinec 2013 Odesláno 6. prosinec 2013 To mi připomnělo, že tu mám pořád ještě tu jednu nefunkční diag, co zbyla z toho skládání ze dvou - na jedné straně nekomunikující s PC, a na straně auta byl také nefunkční jeden kanál, mám dojem, že taky zrovna pro motor... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.