Přejít na obsah

marmoucz

Uživatel
  • Počet příspěvků

    35
  • Registrace

O uživateli marmoucz

  • Datum narození 30.9.1976

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    1998

Profilové informace

  • Město
    Znojmo
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

marmoucz's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. To HonzaZ Kouknout se by nemělo snad vadit a vše samozřejmě na vlastní nebezpečí. Kolega má návod a ruce, já jen dodám hardware. Možná jak tak koukám dělá na své diagnostice. Hazardér rozhodně nejsem.
  2. Tak pánové, po dlouhé odmlce konečně novinka. Diagnostika konečně funguje. Musím přiznat, že kousky z číny jsou fakt super a hodí se je kupovat rovnou ve velkém. Výčet závad: Chybný kontakt v první redukci Zvýšený přechodový odpor v druhé redukci Vadné SMD relé pro čtení právě motorové jednotky - místo odporu na spínací cíve 145 Ohm 480 Ohm. Kontakt ohnut do správné pozice Všechny kontakty očištěny 2000 smirkem, následně konzervovány kontaktorlem SMD relé NEC k nesehnání, nahrazeno jiným, FTR-B4GA4.5Z-B05 - Fujitsu. Vše konečně funguje. Takže pokud někdo potřebuje diagnostiku na Peugeota ve Znojmě a okolí, je k dispozici. Díky všem za rady a náměty.
  3. Ty dva, které mají vyšší odpor jsou navíc spojené dohromady. Vypadá to na přechodový odpor v konektoru. Zítra odmastím a obrousím jemným smirkem kontakty a uvidím.
  4. Dnes jsem také komunikoval s prodejcem a velmi ochotně radí. Jelikož je zařízení přímo z Jing-Ťang, myslel jsem, že prodají a tím vše skončí, ale jsem jeho přístupem příjemně překvapený. Když jsem mu sdělil skutečnosti, řekl mi přesně to, co to opravdu dělá. Potvrdil moje doměnky a ujasnil mi některé věci kolem. To jen tak mimochodem. A teď novinka. Dal jsem se do prověřování kabelů a zjistil jsem jednu zajímavou věc. Když jsem měřil kabel \"kulatý konec -> trapéz\", každý kromě jediného pólu na trapézu (jeden delší uprostřed) byly s odporem kolem 1-2 Ohm-ů. Když jsem pak zvlášť měřil Redukci na 30-pin, také vše bez problémů. Když jsem ale spojil oba kabely dohromady a proměřil je, na dvou pólech na 30-pinu bylo kolem 70 Ohm-ů. Zajímavé že ?
  5. Jojo, díky za rady. Kouknu rozhodně na ten kabel. Mohlo by to být slabé místo. Zkoušel jsem kompletní test i test pouze RJ motoru, kde se volí i přesně typ RJ. Čekal jsem, že tam to půjde, ale nic. Všiml jsem si, že v Actii při kompletním testu tak jak zkouší jednotlivé RJ cvaká jako by se přepínal na různé vodiče. Možná je jeden špatný.
  6. Počkej.... jinej kabel.... Tady je ! Byl schovaný pod chlebníkem No rada rozumná, leč aplikace těžko proveditelná. Asi zkusím resetovat počítač a zkusím to znovu. Připadá mi to zatím schůdnější a mrknu se po někom v okolí Znojma, kdo je v klubu a měl by diag. Nejsem tady na Webu moc sběhlý, tak se musím porozhlédnout co všechno umí.
  7. marmoucz

    Diagnostika lexia

    Už chápu proč jsi byl na mě v jiném vlákně tak hrubý. Z těch opakovaných dotazů při čtení tohoto vlákna mi naskakovala husí kůže i tam, kde při nehlubších mrazech nebývá...
  8. Díky za rady. Diagnostiku mi dělali před cca rokem a zjistili vadné čidlo teploty motoru, což je určitě v oddílu řídící jednotky motoru. Podle toho tedy soudím, že se tam dostali. Nevšiml jsem si bohužel jakou diagnostikou to dělal.
  9. Jo, všiml jsem si. PP2000 -> Actia -> Mazlik Vše funguje bez problémů kromě diagnostiky řídící jednotky motoru. Mám SAGEM SL 96. Může někdo pomoci ? Máte zkušenosti ? Má někdo tento vůz a dělal na něm diagnostiku s Actií / Lexií a PP2000 ?
  10. Tak jsem pročetl to vaše vlákno celé a kdyby se vymazaly nesmysly, osobní rozepře a rady-nerady, opakované dotazy a pod. byly by z toho tak tři, čtyři stránky slušných informací. Je to škoda. Diagnostiku jsem si rozchodil sám. A přečtení vlákna mi bohužel nic nepřineslo, protože dotaz, který tam byl a chtěl bych znát odpověď nebyl zodpovězen. A co tam bylo jsem buďto nepotřeboval nebo věděl. Jestli se tedy nebudete zlobit... mohu napsat dotaz sem ?
  11. marmoucz

    Diagnostika lexia

    !!! JSEM HRDINA !!! Přečetl jsem celé vlákno !!! No po pravdě, kdyby se tam tak netlachalo a neřešily osobní spory, kdyby tam každý dával celistvé odpovědi a ne kusé mnohdy nepodložené informace, bylo by to opravdu přínosné.
  12. A-ha, Ferry ví, o čem mluví. Tak to je. Tedy další informace: Imobilizér je odpojený - vyblokovaný. Auto ale přesto bylo 2x na diagnostice a vše fungovalo. Pravda, nevšiml jsem si co používal za hardware a Software. Napadá Vás něco ? V jednom vlákně jsem se dočetl o nutné aktualizaci nějakého ovladače. Myslíte, že mám pustit DiagBox na NET ? Nemyslím tím na localhost. To je jasné, že musím. Ale přímo DiagBox ?
  13. Myslíš v tomto vlákně ?
  14. marmoucz

    OBD zapojení

    Prosím prosím objasni jaký pajc ? Jaký update ? Řeším zrovna stejný problém.
  15. Jojo, díky. Dostal jsem se na 8 stránku a pochopil, že tudy asi cesta nevede. Kdyby jsi věděl, na které stránce z těch 68 bych se přesně toto dozvěděl, byl bych ti vděčný. Děkuju.
×
×
  • Vytvořit...