Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čaute chalani, v aute mám autobatériu asi ešte od výroby ... je označená ako 12V L3 450/720A.

Nemôžem nájst nejakú podobnú. Myslíte si, že mi alternátor dokáže nabíjať baterku, ktorá by mala napr. 77Ah?

Lebo pod 720A štartovací prúd nepojdem, tam to znižovat nejdem. Ale keď chcem dodržať ten štartovací prúd 720A najmenej, tak sú samé autobatérie s kapacitou 70Ah a vyššie.

Myslíte si, že by mi to alternátor dokázal nabiť aj baterku nad 70Ah? A ak máte nejaký dobry e-shop na lacné autobatérie, prosím hodte mi sem link.

Diki kluci.

[upravil dne 15/10/12 10:04 od AnRy99]

Odesláno

Já bych se nebál, že by to alternátor nenabil. Zastávám pravidlo, že do auta dám co největší se tam vejde, proto jsem v 309ce jezdil se 100Ah :D

e-shop neporadím. :(

Odesláno

čím vyšší štartovací prúd, tým lepšie, 77Ah tam môžeš pokojne dať

ja som kupoval minulý rok EXIDE Premium, zatiaľ spokojnosť (bezproblémov prekonala minuloročné mrazy)

napr. kolega mal v Š 100 90Ah baterku ::mrk:D

Odesláno

No neviem, preto potrebujem radu. Ak je to jedno a alternátor s tým nebude mať problém tak už mám vybraté.

Len potrebujem vedieť, či je alternátor schopný si poradiť aj s batériou nad 70Ah, kedže som tam teraz mal 45Ah.

Odesláno
čím vyšší štartovací prúd, tým lepšie, 77Ah tam môžeš pokojne dať

ja som kupoval minulý rok EXIDE Premium, zatiaľ spokojnosť (bezproblémov prekonala minuloročné mrazy)

napr. kolega mal v Š 100 90Ah baterku ::mrk:D

EXIDE Premium a ako je to s Ah/A ?

No tak dúfam, že s tým teda nebude problém.

A šľahnem tam aj tú 77Ah. Lebo inak sa to ťažko vyberá. Našiel som ako hovoríš ty, EXIDE značku, 50Ah/740A ale za 165€ :D:D:D A ja chcem dat do baterky tak 110€ max.

Odesláno

v aute su nabijacie prudy tak vysoke, ze vramci mechanickych rozmerov tam mozes dat cokolvek... ako ti ostatni radia pozri podla rozmerov aka najvacsia vojde a taku tam daj, len pozor pretoze baterky sa delia podla urcenia na baterky pre benzinaky/diesel a pod - svojim max startovacim prudom, takze kapacita je jedna vec, druha je max startovaci prud, cim su obe cisla vacsie, tym lepsie.

zo skusenosti napriklad ja som kupoval pred 7 rokmi vartu blue dynamic 74(7) ah do svojej vtedy \"novej\" 406 a drzi tam do dnesneho dna, predminulococne mrazy okolo -20 preckalo auto negarazovane pred barakom ani raz nebol problem so startovanim (teda ak nepocitam odidene zhavicky takze som startoval pocitych 10 minut :D )

Odesláno

kazdu baterku nabije alternator, vsetko je otazkou casu za kolko... vobec to alternatoru nevadi,

jemu je to jedno ci tlaci do 40 alebo 70 baterky...

urcite ak mozes dat viac Ah baterku tak daj...

cca 110e by ta mohla vyjst bosch silver...

Odesláno
kedže som tam teraz mal 45Ah.

Tak malou? Starty v zimě nemohly být super, já na dvoulitru měl 55 Ah, ještě to utáhla, ale loni jsem dal 72Ah, 78 Ah se nevešla :(

Odesláno

No ja som auto kupoval v apríli tohto roku, tak neviem ako to bolo so štartovaním cez zimu.

Táto zima bude moja prvá s novým autom.

Diki chalani, tak tam šľahnem čo to pôjde.

A ešte dotaz, nepoznáte nejaký ten E-SHOP?

Diki

Odesláno

Ako pravé pozerám nejake baterky, tak sa uvádza aj spodné uchytenie, poväčšine nejaké B13.

Čo je to za uchytenie? Ja mám klasické na také pootočenie štorhranným kľučom.

Odesláno

Chlapi tak objednal som si tuto autobateriu:

http://www.autobaterie-centrum.sk/www-autobaterie-centrum-sk/eshop/24-1-AUTOBATERIE/38-2-Varta/5/952-Autobateria-VARTA-SILVER-dynamic-12V-77Ah-780A-E44

Na otočku mi hned volali že autobatériu už balia a že či nechcem radšej túto:

http://www.autobaterie-centrum.sk/www-autobaterie-centrum-sk/eshop/24-1-AUTOBATERIE/37-2-Bosch/5/293-Autobateria-BOSCH-S5-12V-77Ah-780A-0092S50080

Povedali mi, že BOSCHky sú kvalitnejšie. Ale ostal som pri VARTE. Už som to nemenil, čo je na tom pravda?

Vy by ste si kúpili radsej BOSCH?

Odesláno

dobra volba, bosch-ky sme mali v dvoch autach v oboch po 2r umreli takze lepsia urcite je, ale pre obchodnika :) ... neviem mozno niekto pripise iny nazor ale toto je moja skusenost..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...