Ducatista Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 Při kompletním čištění interiéru Coupe a krémování kůže jsem zjistil, že to kopyto předchozí majitel nezatáhl pořádně víčko od litrové flašky oleje co měl hozenou v kufru a neznámé množsví mu vyteklo na to podlahové zadní plato. Hlavně zespodu je to docela mastné, zkoušel jsem to vyčistit ručním mopem a čisticím prostředkem, ale výsledek minimální, když na plato rukou přitlačím, tak na některých místech se mi na dlani objeví mastnota. Bohužel v platu je zašitá nějaká asi plastová výztuha, takže to nejde ohnout a smotat a celý strčit do vany. Dokážete poradit jak to z toho vyčistit, případně než se s tím mordovat a ve výsledku stejně zjistit že si třeba v kufru zamastím bundu, radši koupit z vrakáče nový plato? Citovat
Guest Scratch Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 zkousel jsi motul a jeho cistic na retezy? nezarucuju vysledek, ale sunda toho dost , bohuzel nevim, jestli nesunda i to plato, ale nemel by. Po kombinaci s technickym benzinem by to mohlo fungovat, ale zkus to na mene exponovanem miste.... edit: kecam, blbe jsem cetl, jestl to je v kuzi, tak s tim nemam ZADNOU zkusenost :/ [upravil dne 8/10/2012 23:42 od Scratch] Citovat
tarbo11 Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Vyzkoušej isopropylalkohol(isopropanol),já s tím doma odmašťuju všechno-i mastné fleky na prádle,co nezvládne pračka,ale jak radí můj předchůdce,napřed na místě,kde to není vidět. Citovat
Ducatista Odesláno 9. říjen 2012 Autor Odesláno 9. říjen 2012 zkousel jsi motul a jeho cistic na retezy? nezarucuju vysledek, ale sunda toho dost , bohuzel nevim, jestli nesunda i to plato, ale nemel by. Po kombinaci s technickym benzinem by to mohlo fungovat, ale zkus to na mene exponovanem miste.... edit: kecam, blbe jsem cetl, jestl to je v kuzi, tak s tim nemam ZADNOU zkusenost :/ [upravil dne 8/10/2012 23:42 od Scratch] nene, ta podlaha zadního plata na podlaze kufru je ze stejnýho materiálu jako koberečky na podlaze v autě. Jde ale o to, že bych musel toho odmaštovače mít tak 200 L v sudu, abych tam to plato z kufru ponořil celý, protože nějaký postříkání bude mít jen minimální povrchovej lokální účinek asi jako to moje čištění tím ručním mopem, ale plato bude místama nasáklý olejem dál Citovat
Guest Scratch Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 kartac a drbaz, jinak to nevidim.... Citovat
BV406 Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 technicky benzin ... a postupne haderkou vytirat ven, ale jestli to mas na vetsi nesouvisle plose, tak to zapal a shanej novy tapec Citovat
kaper Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Ja by som to nastriekal prípravkom na okná ktorý obsahuje alkohol (napr. clin, pozor nieje vhodne na piťie) A nastriekal by som to na tapec najprv bez peny potom na vrch s penou a kartáčom prekefoval ale len takým nie moc tvrdým kartáčom aby si ho nepoškodil a povysával vysavačom. opakovať podla potreby Citovat
rootsky Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Znám, koupil jsem celý díl z bouračky. Jak to bude dole, tak čištění už nebude asi problém - ani se to nemusí nijak extra odmašťovat (vše co brání přístupu vzduchu se počítá ). Myslím že se dělal jen šedý \"koberec\" pro oba modely stejný, stačí porovnat čísla v serviceboxu. Když tak se můžu podívat co se musí demontovat, ale nepamatuji si žádný zádrhel . Citovat
Dopiťák Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Stačí na to JAR nebo VANISH..kámoš takhle vyčistil komplet střechu na 306 cabrio (praskla hadice hydrauliky ) Citovat
go.play Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 a co takhle Arva? záleží ale co to udělá s kobercem, možná nic. Ten čistič na řetězy je dobrej, já s tim čistim mimo řetězu spoustu jinejch věcí, ale toho by bylo potřeba asi opravdu hodně sprejů Citovat
P607Olda Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Vyndej ven, plastovou výztuhu vypreparuj (pak ji zašiješ zpět) a vyper v pračce. Anebo: vyndej ven a mnoho horké vody (hadice s horkou vodou) a Jar a drhni. Potom vysuš v průvanu zavěšené pod střechou. Na nejnižší bod připni kolík, umožní lepší odkapání vody. Citovat
koblih69 Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Vzal bych vysavač na mokré vysávání s tepovačem a udělal to tím. Nebude to stačit, takže jen tak přejet a pak ještě do vandlíku vanish a kartáč. Pořádně vydrhnout a znovu vysavač. Bude to jako nové. Jen pozor - musíš to dělat od hrany k hraně jinak bude vidět kde je to čištěné. Citovat
Moral3z Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 ja sem tam vylil aditivum... vyndal sem to a propral sem to wapkou na rucnim myti... barvu to ma furt, ale uz to nesmrdi jinak predtim sem mel vylitej olej u ridice pod nohama... nechal sem si to vycistit presne jak popisuje koblih Citovat
Ducatista Odesláno 9. říjen 2012 Autor Odesláno 9. říjen 2012 zrovna tu byl kámoš a díval se na to se mnou a doporučil koupit novej koberec. Kdyby v tom nebyla ta plastová výztuha, tak jak říkáte to dám do pračky nebo do vany a vyperu v něčem na odmaštění, ale s tou plastovou výztuhou vevnitř to skoro nejde ohnout takže do vany to asi srolovat nepůjde. A vyřezávat tu plastovou výztuhu moc nechci, až tak to prasit nechci... Už se dívám po novým, jestli někde v inzerci není. Citovat
Parc Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 pred tym nez budes kupovat novy koberec kup si za 5€ velke balenie odmastovacu na brzdy (nieco ako isopropyl v spreji) a striekanim skus olej z plata vyplavit von... neviem ako na ten ale na oblecenie to funguje skvelo ... len nim netreba setrit, olej ti to roziedi do takeho stavu ze sa nim bude prirodzene vyplavovat, zaroven vdaka tomu ze je to sprej dostane sa hlbsie nez kefovanie a drhnutie a pod... za vysledok samozrejme nerucim Citovat
Ducatista Odesláno 14. říjen 2012 Autor Odesláno 14. říjen 2012 Takze vcera pouzito 7 Litru myciho prostredku na okna (obsahuje alkohol ale nesmrdi jako benzin), 1 Litr cisticiho prostredku Cleanchem (na odmasteni řetezu na motorky) a cca 0,3 litru nejakyho cistidla co mi pujcil soused. Plato jsem postavil do vany a mechanickym rozprasovacem jsem to cistil misto vedle mista, na konec jsem to cely jeste prolival seshora dolu tema cisticima prostredkama. Vysledek je, ze seshora to trochu lepsi je, ale zespodu kdyz jsem plato odnasel, tak mam ruce opet mastny :grr A to ve vane bylo videt kolik oleje se z toho vyplavilo, protoze jsem to jeste na konec prolival horkou vodou... Seru na to uz jsem se domluvil s EMIXem a kupuju novy plato... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.