Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar. Mam stale kazdy 3 mesiac vypalenu lavu prednu stretavacku a ako by toho nebolo dost je to strana kde je zly pristup. Auto sme kupili nove v peugeote 308 1.6hdi 66kw rok 2009. Co by to mohlo robit? Zaruka padla takze uz to musim riesit za vlastne peniaze. Prava stretavacka v pohode aj rok vydrzi. Dik

Odesláno

mám 307,možno máte blbý kontakt ako som mal ja,kombinačkami som trochu zmáčkol kovovú čásť konektoru kam sa dáva žiarovka a zatial je to OK ťuk,ťuk :papa

EDIT: dúfam že sa zajtra nevypáli :roll

[upravil dne 1/9/12 14:57 od Gabriel 307]

Odesláno

Taky mi to dělá na 308,pořád měním žárovky,ale co jsem dal Philipsky,tak vydrží docela dlouho.U mě to přičítám automatickým světlům,je to jeden tunel za druhým,pořád se rozsvicí a zhasínaj světla,což jsou docela šlehy na vlákna v žárovkách.Tak jsem přemýšlel,že koupím jakési zpomalovače rozsvicení,dávali to lidi dost do Fobií,tam taky hoří žárovky jak blázen,akorát musím někde vypátrat,jak se ten bazmek jmenuje.

Odesláno
a ty si to vyriesil ako ?? tie kontakty skusim, to je najmenej co mozem spravit ..

Vyřešil jsem to tak, že jsem auto prodal. Na 308 mám xenony a denní ledky. Tak doufám, že ty na rozdíl od H7 vydrží.

Odesláno

Doporučujem zaradiť do serie s žiarovkou výkonový termistor napr. NTCS 3R3 , 5A5

Je k dostaniu viď ,, www.avelmak.sk ,, elektronické súčiastky / termistory.

Možno použiť hodnoty od 1 Ohma až po 4,7 Ohm , pre prúd 5A-11A. Cena je v rozsahu

0,3 - 1,33 € .

Vysvetlím princip ochrany : Odpor žiarovky v stave keď nebola pripojená na zdroj napätia sa pohybuje okolo 0,5 Ohma . Teda z ohmova zákona platí : Prúd rovná sa pomeru napätia k odporu // 25A rovná sa 12V / 0,5Ohm //. Tu vidíme,že v okamihu zapnutia žiarovky na zdroj prúd ktorý je veľký až 25 A čo zapričinuje prepálenie vlákna žiarovky. Tým že zaradíme do série so žiarovkou termistor napr. 2,2Ohma , prúd v okamihu zapnutia bude 4,5A čo neohrozuje vlákno žiarovky. Tým že obvodom prechádza prúd , termistor sa zahrieva a mení sa jeho hodnota smerom dole prúd cez žiarovku sa ustálí na menovitej hodnote. Termistor umiestniť mimo dosahu vodičov /pozor zahrieva sa /. Je možné použiť 1x termistor pre obe žiarovky ale na prúd 11A.

Odesláno
Tak očekávej, že už to brzo přijde :papa.

:D

Toho se nebojím, většinu km najede auto za světla a to svítí jen denní světla. No a i kdyby ta žárovka praskla, tak jedna žárovka za dva roky, to jsem ochoten překousnout:cool:

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak mě zatím ty Philipsky drží..Ale,ted jsem byla na garančce a byla mi nabídnuta možnost přepojení na denní svícení i na jiné žárovky..Že tolik nepraskají,ale jedna stojí 1200kč..Prý jsou u 308 tři možnosti svícení.

Odesláno

tak to by me zajimalo co tam za ty prachy chteji dat, protoze 308 ma pripravu pro denni sviceni, je tam dvouvlaknova \"obrysovka\" silnejsi vlakno muze slouzit pro denni sviceni

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...