denoo Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 Nazdar. Mam stale kazdy 3 mesiac vypalenu lavu prednu stretavacku a ako by toho nebolo dost je to strana kde je zly pristup. Auto sme kupili nove v peugeote 308 1.6hdi 66kw rok 2009. Co by to mohlo robit? Zaruka padla takze uz to musim riesit za vlastne peniaze. Prava stretavacka v pohode aj rok vydrzi. Dik Citovat
martinakyp Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 Mám ten samý problém:-( ted jsem koupila Philipsky,tak uvidím,jak si povedou.. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 mám 307,možno máte blbý kontakt ako som mal ja,kombinačkami som trochu zmáčkol kovovú čásť konektoru kam sa dáva žiarovka a zatial je to OK ťuk,ťuk EDIT: dúfam že sa zajtra nevypáli [upravil dne 1/9/12 14:57 od Gabriel 307] Citovat
Mishanthrope Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 Dělalo mi to na 207 a to podstatně častěji, než jednou za 3 měsíce. V zimě někdy i 3× do měsíce . Citovat
denoo Odesláno 1. září 2012 Autor Odesláno 1. září 2012 a ty si to vyriesil ako ?? tie kontakty skusim, to je najmenej co mozem spravit .. Citovat
olda Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 Taky mi to dělá na 308,pořád měním žárovky,ale co jsem dal Philipsky,tak vydrží docela dlouho.U mě to přičítám automatickým světlům,je to jeden tunel za druhým,pořád se rozsvicí a zhasínaj světla,což jsou docela šlehy na vlákna v žárovkách.Tak jsem přemýšlel,že koupím jakési zpomalovače rozsvicení,dávali to lidi dost do Fobií,tam taky hoří žárovky jak blázen,akorát musím někde vypátrat,jak se ten bazmek jmenuje. Citovat
koblih69 Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 Do fábie se dávaly normální odporový dráty. Pár stál v origo servisu do 100,- Citovat
LovisML308 Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 tak já musím zaklepat, \"ťuk\" \"ťuk\" \"ťuk\", ale mám svýho 2 roky a ještě žádná nepraskla... dělalo nám to na 307, kde žárovky praskaly furt... zkus ty kontakty Citovat
Mishanthrope Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 a ty si to vyriesil ako ?? tie kontakty skusim, to je najmenej co mozem spravit .. Vyřešil jsem to tak, že jsem auto prodal. Na 308 mám xenony a denní ledky. Tak doufám, že ty na rozdíl od H7 vydrží. Citovat
Ajap Odesláno 4. září 2012 Odesláno 4. září 2012 Já mám auto necelé dva roky a 34tkm a všechny žárovky jsou pořád původní. Citovat
Mishanthrope Odesláno 4. září 2012 Odesláno 4. září 2012 Tak očekávej, že už to brzo přijde . Citovat
fko Odesláno 8. září 2012 Odesláno 8. září 2012 Doporučujem zaradiť do serie s žiarovkou výkonový termistor napr. NTCS 3R3 , 5A5 Je k dostaniu viď ,, www.avelmak.sk ,, elektronické súčiastky / termistory. Možno použiť hodnoty od 1 Ohma až po 4,7 Ohm , pre prúd 5A-11A. Cena je v rozsahu 0,3 - 1,33 € . Vysvetlím princip ochrany : Odpor žiarovky v stave keď nebola pripojená na zdroj napätia sa pohybuje okolo 0,5 Ohma . Teda z ohmova zákona platí : Prúd rovná sa pomeru napätia k odporu // 25A rovná sa 12V / 0,5Ohm //. Tu vidíme,že v okamihu zapnutia žiarovky na zdroj prúd ktorý je veľký až 25 A čo zapričinuje prepálenie vlákna žiarovky. Tým že zaradíme do série so žiarovkou termistor napr. 2,2Ohma , prúd v okamihu zapnutia bude 4,5A čo neohrozuje vlákno žiarovky. Tým že obvodom prechádza prúd , termistor sa zahrieva a mení sa jeho hodnota smerom dole prúd cez žiarovku sa ustálí na menovitej hodnote. Termistor umiestniť mimo dosahu vodičov /pozor zahrieva sa /. Je možné použiť 1x termistor pre obe žiarovky ale na prúd 11A. Citovat
Ajap Odesláno 8. září 2012 Odesláno 8. září 2012 Tak očekávej, že už to brzo přijde . Toho se nebojím, většinu km najede auto za světla a to svítí jen denní světla. No a i kdyby ta žárovka praskla, tak jedna žárovka za dva roky, to jsem ochoten překousnout:cool: Citovat
martinakyp Odesláno 28. listopad 2012 Odesláno 28. listopad 2012 Tak mě zatím ty Philipsky drží..Ale,ted jsem byla na garančce a byla mi nabídnuta možnost přepojení na denní svícení i na jiné žárovky..Že tolik nepraskají,ale jedna stojí 1200kč..Prý jsou u 308 tři možnosti svícení. Citovat
Mojo2 Odesláno 28. listopad 2012 Odesláno 28. listopad 2012 tak to by me zajimalo co tam za ty prachy chteji dat, protoze 308 ma pripravu pro denni sviceni, je tam dvouvlaknova \"obrysovka\" silnejsi vlakno muze slouzit pro denni sviceni Citovat
MJSytic Odesláno 1. prosinec 2012 Odesláno 1. prosinec 2012 Tak já to dneska definitivně (doufejme) vyřešil instalací \"Soft startu\" http://mjsytic.rajce.idnes.cz/SoftStartH7 (je tam i video, jak to funguje) Citovat
matii Odesláno 1. prosinec 2012 Odesláno 1. prosinec 2012 Tak já to dneska definitivně (doufejme) vyřešil instalací \"Soft startu\" http://mjsytic.rajce.idnes.cz/SoftStartH7 (je tam i video, jak to funguje) áááá pán je energetik :D:D :super:super Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.