Přejít na obsah

denoo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 424
  • Registrace

Vše od uživatele denoo

  1. Dufam ze s novym berlingom nebudu reklamacky. Ako som pisal na 407 hdi ked som pozeral sevisnu historiu za cca 2 roky od novoty kokos tam bolo asi 20 reklamacii a vymen. Taketo auto asi nikoho nepotesi.
  2. U kie zaruka zatial velka spokojnost so zarukou.. Iba sice drobnosti , ako zadne plato v kufri s navijakom uz nenavijal dobre. Vymena zo dna na den ,inak nove stalo 500 euro este pruziny na prednych tlmicoch a zadny parkovaci senzor vymenene takmer hned a dokonca ani s autom nebolo potrebne prist. Prisiel som az ked diel dorazil uz vymenit iba. Cez telefon som vybavil reklamaciu v podstate. S tym vti spravim videjko ked bude cas ze naozaj v poho jazdim do 6l. U citroenu som zvedavy ked sa daco pokazi ako servis pristupi k reklamacii lebo viem ze to dost zalezi prave na predajcovi a ochote riesit problem. Vela krat sa urcite clovek tazko prebojuje k vybaveniu reklamacie. Dufam nas citroen trencin bude v pohode. Inak vlastne aj na berlingu uz som mal chybovu hlasku Radar city brake nevidi dobre,ocistite celne sklo. Prsalo a mal som malo pustene stierace a asi nestihali. O 5 min hlaska zmizla.
  3. No neviem ci servis benzin diesel je to iste. Pokial jazdis 70% mesto ,skor ci neskor fap filter zacne zlobit. Keby servis fapu, aj turba nebol taky predrazeny. Ludia si fap davaju odstranovat ked zacne haprovat co sa mi moc nelubi. A emisnou neprejdu to je jasne. Mne na hdi doplnenie aditiva vyslo na 80 euro :(. A par krat som musel vybehnut na dialnicu len kvoli tomu aby zhasla chyba fap. Ale to bolo nad 100 000km. Dovtedy v poho. Ale ked som pozrel do mojho predchadzajuceho auta s hdi a potom stejne auto benzin verzia, no jemu ziarovku na prednom svetle islo na svetle islo vymenit , mne iba s vymontovanim svetla. Myslim ze to bolo lave svetlo. Ten motor bol snad polovicny a pritom kubatura skoro stejna. Diesel je podla mna o kus zlozitejsi a teda sa ma skor co pokazit. Ja mam este peugeot 3008 hdi 2.0 110kw. Ten motor teda ide. Silu ma neskutocnu. Zatial 70 000km a pohoda. Ale casto sa na nom ide mesto a zaruka uz neni no cakam kedy sa ozve turbo alebo fap , V zime som siel vybrat bateriu a nabit. Som sa na to vykaslal , tak zlozito aby sa bateria vyberala ale v pripade peugeota 3008 by som teda thp nechcel ani nahodou. Kamarat velky zastanca dieselu,ma passat cc tdi a po poslednom servise pri 120 000km kde odisiel fap (cenu ani neprezradil) uz prechadza na benzin a uz chvali benzinove motory zrazu Ja som mal 2x peugeot 206 1.1i 2.0gti nepamatam nejaky servis s motorom a prevodovkou. Vymena prehrdzaveneho vyfuku snad. Peugeot 407 2.0 hdi podla servisnej historie pri 30 000km vymena na zaruku turba a egr ventilu,servo cerpadlo nove. Auto som nemal od novoty mne sluzilo ok ale podla servisov zaznamov majitel predomnou mal vymeny na zaruku a dost zavazne. Peugeot 308 1.6 hdi 66kw pri 40 000km vymena egr , a na turbe dake cidlo ci senzor - bohuzial uz mimo zaruky vymena. Toto auto nemalo este fap filter co bolo super. Ale asi jedno s poslednych bez fapu. Auto som mal od novoty. Nadherna spotreba okolo 4l -4,5. Po spomenutych vymien jazdilo az do 120 000km v pohode. Predane potom. Mam: Peugeot 3008 2.0hdi zatim ok bez chyby 70 000km ma. Skor mama jazdi. Kia sportage 2.0cvvt benzin 2011. Nemam od novoty ale spotreba v tomto pripade je naozaj velka podla mna. Manzelka tam ide aj na 10l niekedy. Ale nekazi sa a len pravidelne prehliadky (daka reklamacia pruzin, park senzoru uz bola) sak 7 rocna zaruka sa hodi keby nieco. Citroen berlingo 1.6vti zatial 1500km teda zavady ziadne. Dufam ze nebude velka spotreba oleja ako pisete je pravda ze moj 1.1i peugeot 206 si liter oleja od vymeny po vymenu potiahol. Inak aj na berlingu si priplacam 7 rocnu zaruku..
  4. No tie rocniky mali spotrebu o liter viac a otacky motora tiez vyssie ako teraz nove 1.6vti 88kw ako som uz pisal. Mam uz 1500km a spotreba 5.7. Dnes som jazdil trosku na spotrebu a za 140km som spravil 5.0. Da sa jazdit s krasnou spotrebou ked sa chce. A na dialnici 10-11l no to bolo hodne. Tolko mi to urcite nejde. Pri tej 130 ke to bude okolo 8l pocitam mozno kusok viac. Ked to vyskusam dam vedet. Len dialnicnu budem kupovat asi az na buduci rok rocnu.
  5. Lebo este predtym nez som bol kupovat berlingo som bol vo fiate pozerat doblo a tam mi hovorili ze hmotnost je udavana vratane osadky plus potom uzitocna Mimochodom je zaujimave ze cesky citroen uvadza v cennikoch ze berlingo multispace vazi 1395kg a celkova 2000kg. Teda nosnost 605kg. Toto by mi prisli realnejsie cisla ako co uvadza nas citroen. Maju v tom ale troska hokej. Slovensky citroen 1550kg cesky 1395kg
  6. Neviete niekto ako sa uvadza hmotnost auta konkretne u berlingo multispace teda 5 miestne? Technicak udava hmotnost 1550kg a uzitocna 450kg a teda spolu 2000kg. Zda sa mi vela zeby vazilo berlingo 1550kg. Alebo je tato hmotnost uvadzana vratane sofera? Aka je cista hmotnost potom? Mal som peugeota 407 , teda ten vazil 1500kg ale jednak bol este dlhsi a vyzeral zospodu o kus masivnejsie ako berlingo. Tam ta hmotnost aj sedela ale zeby berlingo malo 1550kg :/
  7. Spotreba 1.6 vti. Od kupy zatial cca 260km najazdene vacsinou mesto. Trasa2 bola mesto a medzi mesto dnes, kedy bola stale rovinka cesta. Teda ziadrn kopec ani zjazd. Mesto dodrziavana rychlost 50kmh a mimo mesto medzi 70-80kmh. Samorejme ziadne zavodenie.
  8. Dalsie skusenosti. Dnes som skusal otacky motora pri vyssej rychlosti, pri 100km/h 2750 ot, pri 110km/h tocil motor presne 3000ot. Dalej som nesiel lebo som nebol na dialnici. Pride mi to prekvapujuco dobre,lebo recenzii na berlingo 1.6vti boli o dost vyssie otacky. Pri 90km/h uz 3000, pri dialnicnej 130ke az 4150ot/h. Na mojom to vychadza cca 3500ot pri 130 ke. Neviem zeby nova prevodovka?? Cakal som ze to bude teda horsie ked som cital recenziu na berlingo vti 88kw. A na moje prekvapenie nebude ani dialnica take utrpenie co do otacok motora to do spotreby. Aj tah to docela ma. Na krabicu vykon myslim ze celkom v poho :))
  9. Zatial sa s priemernou spotrebou nedostavam nad 6l. Tak cca 5.5 a beham 90% mesto ale s lahkou nohou a 50ku neprekracujem. Pokial to nenahanate tak sa da velmi slusne jazdit s benzinom s hodnotami, ktore ma skor diesel na l/100km. Inak sa mi zda docela tichucke , ani ho nepocut pokial nevytacate. Otacky na 5 ke mi pridu tak akurat na taku 90-100ku. Neviem kolko bude tocit na 130 ke , ale asi ziadna slava , skoda tej 6ky ze absentuje.
  10. Keby idem po dialnici 130 a nalozeny na tom berlingu islo byt to hodne vysoko podla mna. Na dialnici a ludia co stale behaju dialnicu sa oplati jasne hdi. Skoda ze tam nedali 6 rychlost na vti 1.6 ke. By sa tam hodila a spotreba by hned na dialnici mohla byt inde. . Neviem ako teraz hdi nove motory v berlingu, ale kamaratom sme isli minuly rok do chorvatska 4 ludia plus batozina, on ma 1.6hdi 68kw rok 2013 od novoty ju ma , tasal to stale 130km/h a v chorvatsku nam ukazalo priemernu spotrebu 7.1 co sa mi zdalo dost na hdi. Teraz tupisete ine spotreby ine, mozno lepsie spravene motory neviem. A mozno sme mali smolu vtedy ze bol casto protivietor. Pri takejto skatulke vysokej protivietor spravi liter na 100km/h barz ako naviac
  11. Inak ked tu citam o peugeot benzin motoroch ze nekupovat. Nechapem preco. Viem ze 1.6 thp s turbom mali problemy. Ja som teda mal 1.1 ku benzin 206 ku a potom 2.0 gti 206 ku a nemozem krive slovo povedat. 1.1 ka tu som mal od novoty a predaval pri cxa 180 000km. Ziaden problem. Od vymeny po vymenu asi 0,5l oleja dolial. Na 2.0gti som nedolieval vobec. Kamarat mal tu 1.6 ku vti v 206 ke a nedolieval vobec olej. Dodnes o nej hovori ako o najlepsom motore aky mal. Mal som vela rokov benzinovy motor od peugeotu a ako 20 rocny som mu docela casto nakladal. A isiel ako hodinky.
  12. Dik za ochotu. Ma to tam byt ako pises. Pojdem za predajcom. Mozno pri vysavani to kdesi vylozili. Ja som za 1.6 vti. Dynamiku ma hdi lepsiu to je jasne, a samozrejme otacky motora ma nizsie a po dialnici urcite je lepsie. Ale vsetko ostatne je podla mna vti vyhodnejsie. Napr cena, nema turbo, nema fap, tichy chod , kamaratovi napr na hdi peugeot partner uz dva krat primrzla nafta , musel prist servis za nim resp odtahovka. Ako pisem. Na dialnici co sa tyka otacok a spotreby vti nie to prave. Ale v ostatnom je lepsie. Ja som dnes po meste jazdil v pohode aj za 5l na 100km. Mesto medzi mesto dnes za prvych 100km ukazuje palubak 5.7l na 100km. Mesto som jazdil cca 50 km/h, mimo mesto 70-80 km/h. Nejazdil som rychlo. Ale spotreba pokial jazdite normalne vychadza docela ok. Urcite ale na dialnici to pojde dost hore. Vyskusam a napisem casom
  13. Zdravim. Nechcem zakladat nove tema. Len sa chcem spytat,mam novu berlingo 5 miestnu 1.6 vti, a pri vysavani auta som zistil ze mi tam chyba pod spolujazdcovou sedackou krytka ukladacieho priestoru. Pod sedackou vodica ju mam, je tam pod nou inak zdvihak a oko na tahanie. Ale pod spolujazdcom neni a tak by som chcel vedet ci ju tam mate alebo tam neni od vyroby aby som vedel ba predajni povedat ze mi to chyba . Posielam foto, ak sa niekomu chce pozrite ci to mate pod oboma sedadlami. dik za pomoc Inak ja som za 1.6vti jednoznacne
  14. denoo

    Tpms berlingo partner tepee

    Aha to som nevedel. Tieto tlacitka som videl na inych autach napr passat cc co ma znamy to ma vedla riadiacej paky. Ja mam velku 7" navi. Tak tam to bude asi niekde v menu.
  15. denoo

    Tpms berlingo partner tepee

    Reset prevadzas cez menu niekde?ci?
  16. denoo

    Tpms berlingo partner tepee

    Inak ked pri nepriamom merani hlasi makke kolo, dofukam vsetky, potom to samo zmizne hlasenie ci treba ist do menu a resetovat chybove hlasenie defektu?
  17. denoo

    Tpms berlingo partner tepee

    Takze sa bude stavat castejsie ze bude hlasit makke kolo a pritom bude ok? Pri nepriamej.. to neni bohviie co. Inak nepriama nerozozna makke kolo 1.5 baru napr a defekt ked bude pod 1 ze?
  18. denoo

    Tpms berlingo partner tepee

    Priame je lepsie ze je presnejsie a meria aj teplotu pneu a hlavne ukaze ktore kolo je makke. Ale inak nepriame radsej, ziadne dokupovanie ventilov na zimne alebo rezervu, je to lacnejsia varianta. Len naozaj skoda ze ked zahlasi makke kolo neviete ktore a musite prejst vsetky 4 kola, teda ked nie je moc makke a neni vidiet na pohlad ktore pusta. Ja som mal 407 peugeota a priamu detekciu,a dva ventilky som menil len preto ze zaoxidoval koniec ventilku a zlomil sa casom a potom prepustal.
  19. denoo

    Tpms berlingo partner tepee

    No tak mi dobre hovorili. Len cital som na fore teraz jeden co kupil nove berlingo xtr 2015 rok v cechach tak menil uz dva ventilky na tpms na kolesach. On tam mal priamu. Asi bolo viac verzii lebo ako pisem v manuale co som nasiel na nete na nove berlingo s 7"palc navi pisali taktiez len o priamej kontrole. Davaju to asi barz ako do aut alebo neviem. Tiez by som ale tipol ze skor budem mat nepriamu detekciu. V piatok idem pre auto uz je na predajni
  20. Zdravim. Kupujem nove citroen berlingo 2016 xtr 1.6 16v full vybava plus 7"navigacia. Zaujima ma ci tam davaju senzory poklesu tlaku v pneumatikach . Kontrola tam je urcite ale zaujima ma ci priama teda ventilky v kolach alebo iba nepriama? Vpredajni moc nevedeli a povedali ze asi nepriama co sa mi nezda ked som cital manual skor by som to tipol na priamu. Musim teda na zimne kupit plus 4 ventilky ak je priama ak chcem aby to bolo funkcne a to je docela palka. Ukazuje vam kazde koleso zvlast a zistite presne na displeyi ze ktore kolo je makke alebo iba kontrolka zasvieti a musite kazde kolo skontrolovat aby ste zistili ktore je podhustene teda toto je system nepriamej kontroly. Dik.
  21. denoo

    Kluc Peugeot

    tak vyriesene, dal som novu bateriu do ovladaca a uz ide aj zamykanie, sranda ze odomykat islo z hoci akej dialky vzdy na prve zmacknutie, ale zamknut sa jednoducho nedalo a to bolo bateriou v ovladaci, inak ani som nerobil parovanie ked som dal novu bateriu, jednoducho to hned slo.
  22. denoo

    Kluc Peugeot

    nazdar. Mam taky problem, v zime auto stalo, teda bateria vonka z auta, dialkove doma v sufliku, vsetko zamykalo vzdy ok, ziaden problem, dnes som nahodil bateriu, auto vytiahol, odomkol, ale dialkovym mi nejde auto , jednoducho nereaguje na zmacknutie tlacitka,, ked ho zmacknem tak 5 krat potom zamkne, teda chyti tak raz za cas, a odomknut ide vzdy ok, klucom zamknem v poho. Len tym sa nepusti alarm vlastne. Ten ide len ked klucom zmacknem, ale nechapem , po zime toto, a vobec som kluc nepouzival, bateriu som dobil po zime, a zrazu nejde zamknut alebo len velmi tazko teda na viac zmacknuti,, napadla ma bateria v ovladaci, ale sak zase odomknut ide normalne klucom na dialku, nemate s tym niekto skusenost? dik
  23. denoo

    Guľové čapy - výmena

    No ja som zatial menil len cap riadenia. S tym hornym som dako nepocital. Je vhodne rovno vymenit uz aj ten rovno so spodnym? Aby teda nebola praca navyse potom a je aj pomerne lacny
  24. denoo

    Guľové čapy - výmena

    Takze kazda 407 ma ich ma. Neviem preco mu ukazuje aj iny typ. Divne. Inak nasiel som ich za 40 euro kus. Kupit radsej drahsie? Tie lacne asi moc nevydrzia.. Co [upravil dne 17.11.2012 14:19 od denoo]
  25. denoo

    Guľové čapy - výmena

    Nazdar. Chcem sa uistit pri vymene spodnych capov. V servise mi povedal ze jemu ukazuje dva typy spodnych capov. Jeden taky maly lacnejsi bez tych 3 prstov. A ten druhy s tymi troma prstami co tu na foto vifim casto. Je mozne ze tam mam nieco ine ako ten s tymi 3 prstami alebo kazda 407 ma rovnake teda 3 ramena ns sroby. Ten maly cap mohla mat 406 ka peugeot nie? Nemam doma auto nemozem to pozriet. Mam hdi 100kw rok 2004. Dik
×
×
  • Vytvořit...