dider Odesláno 1. červen 2005 Odesláno 1. červen 2005 Tady jsem řešil můj problém ohledně: vypadá to že možná mi to pojištovna nebude hradit a v tom případě potřebuji vyměnit motor na P406 1,8 16V.Hledám teď nejlevnejší a nejrychlejší možnost.Můžete mi poradit,za kolik se dá sehnat starší motor?,kolik stojí nový? jak náročná je výměna.Popřípadě přemýšlím nad prodejem bez motoru.Děkuji za každou radu.Fakt nevím co dělat. Citovat
Fusion Odesláno 1. červen 2005 Odesláno 1. červen 2005 To je blbá situace, kterou nezávidím, ale která se mě stala na mé 605 (já sem ale robil blok motoru). Tak se pokusím popsat pár postřehů. Kupovat starší motor je strašná věda. Já sem koupil jakejsi docela dobrej kousek. Prodejci mě tvrdili, že má za sebou 40tis. (tomu sem se musel tochu smát) ale kažopádně jede. Je dobrý kdyby k tomu dali záruku, takže bych zavolal třeba na vrakáč do plzně jestli nemají motor do 406 se zárukou, a kolik stojí. Nad novým motorem bych nepřemýšlel. Mě v peugeotu řekli něco kolem 100tis. Do 406, zvláš? 16v bych řekl +- dalších 50. Vyměnit ten motor je to nejjednoušší. Mě to udělali kluci v servisu v náměšti včetně výměn dílů (rozvoďák, klíňák, olej atd. + byla potřeba přehodit sání ze starýho) cena 5000, asi týden práce. Pokud zbyde starej motor - zjistil bych co je dobrý a to bych buď prodal aby se vrátili prašule, nebo (jako já) si nechat altík, startér a další věci... Zjistils co s tím vlastně je? Nedá se to opravit? Vím že to je strašný u potopených aut. To sou moje postřehy. Ostatní asi taky něco dodají. Už můžu jen džet palce a? to dopadne co nejlíp! Citovat
Rebik Odesláno 1. červen 2005 Odesláno 1. červen 2005 Pokud chceš tak to odtáhneme a následně zjistíme reálný stav a navrhneme řešení, možná bysme to i koupili, můžeš mi napsat či zavolat? Motor bude tak za 10Kč a výměna s rozvodama a náplněma cca taky tak, ale chce to vidět.... Citovat
dider Odesláno 1. červen 2005 Autor Odesláno 1. červen 2005 Diky,určitě se ozvu,ještě čekám na vyjádření pojištovny,totiž mám havarijní pojištěni ALL RISK a jeden likvidátor mi řekl že to nespadá pod pojíštění na lince mi řekli že není problém.Dnes mi řekli že to mam dát normalně do značkového servisu a pak mi tu fakturu(která bude určitě hodně vysoká) pojištovna proplatí, ale bojím se, aby se pak na mně nevykašlali. Zítra zavolám. Citovat
m2 Odesláno 2. červen 2005 Odesláno 2. červen 2005 Strašně by mě zajímalo u jaké jsi pojiš?ovny a jak dopadneš. Citovat
stembi Odesláno 2. červen 2005 Odesláno 2. červen 2005 Ahoj, neriskoval bych. Zajeď do autorizovanýho servisu a vysvětli problém. Oni ti navrhnou, že zařídí věci s pojiš?ovnou a nechají si vystavit tzv. krycí dopis. Tím pojiš?ovna přislíbí, že bude škodu hradit a úhrada půjde přímo z pojiš?ovny na účet servisu. To že to opravíš, zaplatíš ze svého a pak budeš horemdolem honit pojiš?ovnu k zaplacení bych fakt neriskoval. Takhle zatím fungovali v Autospolu i u Domanskýho. Rozhodně bych to zkusil. [Editován dne 2/6/05 stembi] Citovat
Petr605 Odesláno 2. červen 2005 Odesláno 2. červen 2005 A prosím, Tě, co s tím motorem je? Prasknul blok, jak jsi vjel do té louže? A to je teda vostrý, že vjedeš do hlubší kaluže a odepíšeš celej motor... Citovat
dider Odesláno 2. červen 2005 Autor Odesláno 2. červen 2005 No to prave jeste nevím co s tím je,někdo říka že to nasálo vodu a je ve válcích,někdo že je špatný starér,ale dnes jsem si všiml že hned jak zkusím nastartovat tak se mi vráti ručička palivoměru do výchozí polohy.Nevim,každopádně jdu volat k Vašendůum Citovat
rimmer Odesláno 3. červen 2005 Odesláno 3. červen 2005 No a zkusil si trebas nastartovat rucne prilozenim dratu na starter ? nemusis s tim tocit, staci jestli se vubec starter pohle, tak aspon budes vedet ze starter je ok a muze to byt trebas co ja vim ridici jednotkou, podle me z 30cm nemuzes nasat vodu ani za boha. Navic u auta je sani umisteno tak, ze ani kdybys strikal primo vodu do masky zepredu tak se ti to nemuze primo dostat, a pokud by uz to slo teda na filtr, tak to by musel byt sakra splouch aby se to pres filtr a to vcelku dlouhe vedeni dostalo do motoru. Muj nazor je, ze se to nekde dostalo na elektriku...ale se ti divim, ze si uz to davno neodtah do servisu, na co cekas Novy motor je dost predcasne, kdyz ani nevis co s tim je A jestli to to proste jen chciplo, aniz by to vydalo nejake zvuky z motoru, tak bych usoudil tim tuplem na elektriku. Nevim teda kolik je 30cm, jestli si to jen tak tipl, ale ja sem jednou projel o povodnich 405 SRi 16V lehce valici se vodou v delce cca 20-30metru po ceste ktera sla nizinou, a vodu sem mel az po podlahu, dal sem tam za jedna, pul plynu rozviril jsem vodu ze mi splouchal na kapotu a vubec nic se nestalo. Ja myslim, ze to nebude tak hrozne jak vykladas, muze to byt banalitka, jen ji najit... tak preju uspech a at to vyjde co nejlevneji [Editován dne 3/6/05 rimmer] Citovat
dider Odesláno 4. červen 2005 Autor Odesláno 4. červen 2005 No tak včera ráno mě odtáhli k Vašendům.Bohužel stalo se to nejhorší a v ve válcích byla voda.A jak jsme to zkoušeli startovat tak se poškodili písty,ojnice,ventily a pod. ,takže je to na výměnu.jinak ty vody bylo asi 45cm a vjel jsem do toho hodně pomalu.Ale jak jsem koukal na to sání je proklate nízko.Všechny ostatní auta projely v pohodě.Vypadá to na motor z vrakáče a výměnu,takže 20-25 tisíc.Ještě to možná pujde z havarijního a to by bylo za 10 litru.Tak snad.Jinak upřimně řečeno výměne motoru moc nevěřím,to může byt motor úplně na odpis. Teď ještě trochu přemýšlím jestli to neprodat na součástky,kdyby se na to pojiě?ovna vyprdla. Citovat
Rebik Odesláno 4. červen 2005 Odesláno 4. červen 2005 Pokud to pojiš?ovna opravdu uzná a máš to mít tak jako tak za 10tKč, je, pokud si to auto chceš nechat, výhodnější udělat generálku. A to oboustraně, my budeme mít více práce a ty nový motor, ale chce to znát přesné limity pojiš?ovny..... Citovat
dider Odesláno 4. červen 2005 Autor Odesláno 4. červen 2005 No ja nad tím přesně tak přěmejšlím.Uvidíme.Jinak kdyby to šlo přes pojištovnu tak určitě ta varianta s tím repasem za nové orig.díly. Citovat
Neon Odesláno 5. červenec 2005 Odesláno 5. červenec 2005 Tyjo - jak to tak pročítám, tak Ti přeju good luck!!! Citovat
Autoškolič Dodo Odesláno 2. srpen 2005 Odesláno 2. srpen 2005 Vím o motoru 406 1,8 16v, ale v Brně. Je jetý, z bouračky, ale motor je netknutý, a ze značkovýho servisu. Lze na něj domluvit i nějakou záruku. Pokud by jsi měl zájem, tak napiš. Citovat
Péťa Odesláno 3. srpen 2005 Odesláno 3. srpen 2005 Asi bych měl zájem já. Kolik taková sranda stojí? Citovat
Milhaus65 Odesláno 3. srpen 2005 Odesláno 3. srpen 2005 Další varianta a dost osvědčená je nechat si to spočítat (pozor aby jsi nepřestřelit technickou cenu vozidla, to je potom totál) a nehat si vyplatit opravu rozpočtem. Pojíštovna musí akceptovat ceny ND značkových servisů a lakování , u práce berou nižší szbu. Z takto vzpočítané ceny Ti vyplatí cca 80% na ruku a Ty si to spravuj kde chceš. Nelze to tak udělat pokud je událost řešena z havárijního pojištění a auto máš na leaing. Pokud má značkový servis kam jezdíš Audatex a udělají Ti oni s razítkem kalkulaci tak je to zajímavé. Citovat
oddie Odesláno 3. srpen 2005 Odesláno 3. srpen 2005 Myslím, že už je to trochu pasé, motor do toho auta původního poškozeného byl už asi před měsícem koupen u Davida Jestli to nakonec zaplatila pojiš?ovna ovšem netuším... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.