oddie Odesláno 7. červen 2005 Odesláno 7. červen 2005 Celá tahle diskuze je velmi zářným příkladem, jak je lidská blbost opravdu věčná a neskutečná. A jak bylo, je a bude vždy velmi dobrým kšeftem na ní vydělávat... Pokud jde o samotné přísady, tak je naprosto samozřejmé, že všechny \"fungují\" a že jejich účinek je znatelný brzy po aplikaci. Všechny bez rozdílu znatelně ztiší motor, a všechny bez rozdílu zvýší kompresní tlaky. Pochopitelně - to je totiž jediná věc, kterou lze laicky tak nějak poznat - a kdyby to tenhle účinek nemělo, tak to přeci nikdo nekoupí! Takže otázka je, jak těchto účinků jednoduše dosáhnout, že. No prostě a jednoduše se olej zahustí, něčím se motor zablemcá - to zvýší kompresní tlaky zcela spolehlivě. Jestli ovšem někdo tvrdí, že takováto zcela nekontrolovatelná změna viskozitních vlastností je dobře, tak přinejmenším spadl z višně, slušně řečeno... Pokud jde o další obsah jednotlivých přísad, o tom už byly napsány tuny příspěvků, opakovat je nebudu. Cca by se daly rozdělit na ty, které neškodí, a na ty, které výrazně škodí. I ty, které škodí, ovšem \"fungují\", protože motor zabijí až po dlouhé době, v řádu desítek tisíc km. To je mj. důvod, proč jsou prezentované \"zkušenosti\" s přípravkem v řádu 5tis km naprosto ubohé nic nevypovídající slinty - i ta nejdrastičtější ****** bude totiž v té době fungovat! Pokud tomu nevěříte, zkuste jednoduchý test - stavte se v nejbližší strojní dílně, nechte si tam odlít dvě tři decky obyčejného řezného oleje, co se používá při obrábění kovů, a lupněte jej do oleje - krátkodobý výsledek strčí všechny tyhle přísady do kapsy, a za pár Kč. Dlouhodobý účinek ovšem ten motor postupně zabije. A buďte ujištěni, že některé \"přísady\" vznikly právě tímto způsobem... Takže pokud někdo chce uvádět zkušenosti na vlastním motoru, nech? je uvádí po 100tis km a více - pak se dá vůbec o něčem bavit. Abych vás ovšem uklidnil, přísada o které se tu bavíte, na 99% patří do té první kategorie, takže vám pravděpodovně nic nezničí - na rozdíl např. od těch chlorových přísad... Abych předešel případným \"argumentům\" o \"opravdových vlastních zkušenostech\", které se dají očekávat, uvedu, že s řadou přísad mám pochopitelně také určité zkušenosti. By? je to věc, kterou neschvaluji, řada různých a různě drastických přísad se používala při prodeji aut k oživení \"mrtvol\" - hlavně u dieselů. Kompresní tlaky dokázaly zvednout až neuvěřitelně - a polovička motorů se pak po výměně oleje po pár tis km zadřela... Znám ovšem i dlouhodobé a neškodící přísady, které tam majitelé lili, a byli velmi spokojeni - aniž by se jejich motory po nějaké době chovaly nějak jinak než jiné bez přísad. Můj názor na přísady už jste asi pochopili, poku ne, dá se shrnout do jedné věty - motor, ketrý je v pořádku, nic takového nepotřebuje, a motoru, který není v pořádku to nepomůže (vyjma uvedeného případu \"na prodej\", který osobně považuji za sviňárnu, by? se zřejmě používá často). Pokud tam ale chcete něco nalít - vaše peníze, váš motor, váš problém. Pokud tam nalijete zmiňovaného Bishopa, pravděpodobně tím nic nezničíte. Ostatní přísady komentovat nebudu. Jinak přeju hezkou zábavu v podobných diskuzích. Mně přijde k zblití, takže zde máte můj názor, a dál to již nehodlám komentovat. Prodejci či zastánci těch kterých přísad by to z pochopitelných důvodů plamennými slovy roztrhali... Než se ovšem necháte zlbnout \"argumenty\", doporučuju používat (aspoň občas) hlavu, a také občas zauvažovat nad důvěryhodností a praktickými znalostmi jednotlivých přispěvatelů (poslední věta platí zcela obecně, nejen tady...). Citovat
-=Michal=- Odesláno 7. červen 2005 Odesláno 7. červen 2005 Napsán autorem oddie Celá tahle diskuze je velmi zářným příkladem, jak je lidská blbost opravdu věčná a neskutečná. A jak bylo, je a bude vždy velmi dobrým kšeftem na ní vydělávat... Pokud jde o samotné přísady, tak je naprosto samozřejmé, že všechny \"fungují\" a že jejich účinek je znatelný brzy po aplikaci. Všechny bez rozdílu znatelně ztiší motor, a všechny bez rozdílu zvýší kompresní tlaky. Pochopitelně - to je totiž jediná věc, kterou lze laicky tak nějak poznat - a kdyby to tenhle účinek nemělo, tak to přeci nikdo nekoupí! Takže otázka je, jak těchto účinků jednoduše dosáhnout, že. No prostě a jednoduše se olej zahustí, něčím se motor zablemcá - to zvýší kompresní tlaky zcela spolehlivě. Jestli ovšem někdo tvrdí, že takováto zcela nekontrolovatelná změna viskozitních vlastností je dobře, tak přinejmenším spadl z višně, slušně řečeno... Pokud jde o další obsah jednotlivých přísad, o tom už byly napsány tuny příspěvků, opakovat je nebudu. Cca by se daly rozdělit na ty, které neškodí, a na ty, které výrazně škodí. I ty, které škodí, ovšem \"fungují\", protože motor zabijí až po dlouhé době, v řádu desítek tisíc km. To je mj. důvod, proč jsou prezentované \"zkušenosti\" s přípravkem v řádu 5tis km naprosto ubohé nic nevypovídající slinty - i ta nejdrastičtější ****** bude totiž v té době fungovat! Pokud tomu nevěříte, zkuste jednoduchý test - stavte se v nejbližší strojní dílně, nechte si tam odlít dvě tři decky obyčejného řezného oleje, co se používá při obrábění kovů, a lupněte jej do oleje - krátkodobý výsledek strčí všechny tyhle přísady do kapsy, a za pár Kč. Dlouhodobý účinek ovšem ten motor postupně zabije. A buďte ujištěni, že některé \"přísady\" vznikly právě tímto způsobem... Takže pokud někdo chce uvádět zkušenosti na vlastním motoru, nech? je uvádí po 100tis km a více - pak se dá vůbec o něčem bavit. Abych vás ovšem uklidnil, přísada o které se tu bavíte, na 99% patří do té první kategorie, takže vám pravděpodovně nic nezničí - na rozdíl např. od těch chlorových přísad... Abych předešel případným \"argumentům\" o \"opravdových vlastních zkušenostech\", které se dají očekávat, uvedu, že s řadou přísad mám pochopitelně také určité zkušenosti. By? je to věc, kterou neschvaluji, řada různých a různě drastických přísad se používala při prodeji aut k oživení \"mrtvol\" - hlavně u dieselů. Kompresní tlaky dokázaly zvednout až neuvěřitelně - a polovička motorů se pak po výměně oleje po pár tis km zadřela... Znám ovšem i dlouhodobé a neškodící přísady, které tam majitelé lili, a byli velmi spokojeni - aniž by se jejich motory po nějaké době chovaly nějak jinak než jiné bez přísad. Můj názor na přísady už jste asi pochopili, poku ne, dá se shrnout do jedné věty - motor, ketrý je v pořádku, nic takového nepotřebuje, a motoru, který není v pořádku to nepomůže (vyjma uvedeného případu \"na prodej\", který osobně považuji za sviňárnu, by? se zřejmě používá často). Pokud tam ale chcete něco nalít - vaše peníze, váš motor, váš problém. Pokud tam nalijete zmiňovaného Bishopa, pravděpodobně tím nic nezničíte. Ostatní přísady komentovat nebudu. Jinak přeju hezkou zábavu v podobných diskuzích. Mně přijde k zblití, takže zde máte můj názor, a dál to již nehodlám komentovat. Prodejci či zastánci těch kterých přísad by to z pochopitelných důvodů plamennými slovy roztrhali... Než se ovšem necháte zlbnout \"argumenty\", doporučuju používat (aspoň občas) hlavu, a také občas zauvažovat nad důvěryhodností a praktickými znalostmi jednotlivých přispěvatelů (poslední věta platí zcela obecně, nejen tady...). Trošku z té iracionální stránky : Nechápu, kde bereš čas na tyhle romány. A taky něco k věci : Tahle diskuse začala s tím, že byl poptáván názor uživatelů Bishopa jak jsou spokojeni . O filosofii tu nebyla žádná zmínka Nicméně bych se tě rád zeptal : Co když skutečně existuje přípravek (aditivum), který skutečně funguje ? Jsi ochoten si připustit tuto možnost ? Pokud ano, tak co by třeba Bishop musel uvést na svých stránkách nebo tobě přímo strčit pod nos, aby se zmírnila tvoje nedůvěra ? [Editován dne 7/6/05 -=Michal=-] Citovat
stanley.hl Odesláno 8. červen 2005 Odesláno 8. červen 2005 Cituji ze štítku přípravku PS 23 : vyroben z ropných derivátů ,působí penetračně , není aditivem , neobsahuje chlor , teflon,molyku. To pro odborníky z kraje diskuse. Jinak sy myslím , že kdo používá kvalitní olej , nemusí cpát peníze do těchto přípravků. Alespoň já po jeho přidání do plné syntetiky nepozoruji žádný rozdíl. Naopak myslím že opravdu kvalitní plně syntetický olej se takovými přípravky znehodnotí, nebo? jako ropná látka nemůže mít ty vlastnosti jako syntetický , chemicky vyrobený olej , který má veškerá aditiva pro dosažení co nejlepších kluzných, chladicích a dalších vlastností. P 206 16V 2.0 Citovat
Dave405 Odesláno 8. červen 2005 Odesláno 8. červen 2005 ..tady ale neni rec o PS23, ta nema s Bishopem nic spolecneho Citovat
bobo7 Odesláno 7. říjen 2005 Odesláno 7. říjen 2005 ja jasem dal do motoru PRO-LONG http://www.prolong.cz/ Citovat
DJJD Odesláno 11. říjen 2005 Odesláno 11. říjen 2005 Ja bych ohledne prisad do MOTOROVEHO oleje souhlasil s odiem, a jen aby bylo jasno : Jakekoliv aditivum pridavane do oleje (at uz penetrace nebo jine aditivum) by musel dodavat vyrobce oleje, protoze jen ten zna slozeni a mnozstvi aditiv ve svem oleji. Nepredvidatelne michani aditiv (v pripravku muze byt obsazeno stejne aditivum, ktere v oleji jiz je a dojde k presyceni, nebo muze jine pridane aditivum reagovat s puvodnim aditivem) muze mit za nasledek nejcasteji tvorbu srazeniny, nebo zvyseni viskozity pri vyssich teplotach (napr. u pistnich krouzku - to je to zaplacnuti), take se casto stava, ze se presycenim oleje aditivy prudce zvysi jeho agresivita k okolnimu prostredi (hadice, tesneni atd..) a to jsou jen ty nejcastejsi problemy.... (mereni mych znamych z VSCHT a Strojni CVUT) Trochu jina situace je u prevodovych oleju, kde i vyrobci oleju casto dodavaji pridavna aditiva. Pokud se vsak rozhodneme je pouzit, je nutne znat nejen viskozitu a tridu prevodoveho oleje doporucovaneho vyrobcem auta (GL4,GL5 atd.), ale take co presne od oleje chceme (zvyseni pevnosti olejoveho filmu, snizeni tloustky olejoveho filmu, zvetseni teplotniho rozsahu atd..), pote vybrat vhodnou sadu pridavnych aditiv a pouzit ji s doporucenym olejem... Po aplikaci takovehoto postupu muzete dosahnout zlepseni chovani prevodovky (pokud odhadnete dobre typ aditiva). Ja jsem napriklad pouzil do sveho P405 1,9D / 1988 prevodovy olej od Texaca (75W80 GL5 typ jsem uz zapomnel) a do nej jsem zakoupil aditiva pro zvyseni pevnosti olejoveho filmu, zvyseni teplotniho rozsahu viskozity a zlepseni penetrace (tusim, ze na te tube bylo napsano SLII, mam to schovany ale nevim kde, stalo to cca 500kc). Po aplikaci a ujeti cca 500km se snizila hlucnost razeni i chodu a zlepsilo se ranni zimni razeni (hlavne 2ka). Na predchozim oleji jsem najel jen 3tis km (od noveho oleje jsem si sliboval zlepseni razeni v zime a nicmoc..) takze muzu srovnavat. Od aplikace oleje a aditiva od Texaca jsem najel asi 40tis km a jsem spokojen. Takze, kdyz aditivum, tak od vyrobce oleje nebo prinejhorsim pro doporuceny olej a jen do PREVODOVKY !!!!! No a s Vami, co do MOTOROVEHO oleje bezhlave lejete ta aditiva si popovidam tak po 50 - 200tis km (podle stavu motoru). Jen tak pro zajimavost muj 1,9D / 88 mel pred generalkou najeto pres 1mil km a predchozi majitel jen kupoval olej 10W40 B4 a nakonec 15W50 B3 (drive API-SG a pozdeji API-CF4) a menil ho kazdych 8-10tis km, ja v tom pokracuju 10W40 (ACEA-B4, API-CH4) a jedu vstric dalsimu milionu :D . Tak si udelejte nazor sami..... :papa:papa [upravil dne 11.10.05 DJJD] Citovat
Dave405 Odesláno 12. říjen 2005 Odesláno 12. říjen 2005 .. jj, presne jak pises - snizeni hlucnosti, zlepseni chodu, atd. Ale totez ti udela i aditivum do oleje ty chytraku! Jen musis vedet, co tam nalit My aditivujem motorovy i prevodovy olej ve vsech nasich autech a jde to znat.. Citovat
Dave405 Odesláno 12. říjen 2005 Odesláno 12. říjen 2005 ..teda aditivum do motoroveho oleje.. Citovat
oddie Odesláno 12. říjen 2005 Odesláno 12. říjen 2005 Jak u blbejch na dvorečku. Kdejakej jouda se nechá zblbnout reklamou, koupí si flaštičku sajrajtu, a rázem je z něj \"odborník\" na oleje a ostatní hnedka tituluje \"chytráku\", aniž by o dané problematice věděl by? jen zbla - viď Dave, když se člověk podívá na tvé dotazy, hned si o úrovni znalostí udělá obrázek... Už sem ten odkaz dávám asi po milionté - v AutoExpertu vychází docela hezký seriál \"Mazivářské mýty\", takže než začnete blemcat nesmysly o mazaání obecně, doporučuju si to aspoň zběžně přečíst, vyšlo to i na www.oleje.cz. Poslední článeček, týkající se právě sraček (pardon, \"přísad\") do motorového oleje, je zde: http://www.oleje.cz/index.php?left=main&page=clanky_mytus10 Závěr z něj je cca, že do motoru prostě nic jiného než odpovídající olej nepatří. Napsal to člověk, který je alespoň podle mě docela kapacitou v oboru, a já osobně nemám sebemenší důvod mu v tomto nevěřit. Jasně, že Franta vod vás z kravýna toho woe vý vo motorech výc neš ňákej profésor, co akorát sedí v kanclu né.... nicméně já stejně dám raději na něm, a všem rozumným, co chtějí aby jim ten motor především co nejdéle vydržel a ne se jen na chvilku ztišil, doporučuju totéž. Citovat
Vvitty Odesláno 12. říjen 2005 Odesláno 12. říjen 2005 na udelani si obrazku o techto prisadach staci zdravy rozum...vazne si nekdo mysli, ze pokud tyto sracky jsou tak skvele a funguji, ze by je olejari nepouzivali rovnou do oleje? na trhu je tak velka konkurence, ze by se takove moznosti zlepseni parametru chytila kazda firma, jen aby vic prodala. Ze to ty renomovane nedelaji asi ma svuj duvod... Citovat
-=Michal=- Odesláno 12. říjen 2005 Odesláno 12. říjen 2005 Původně zaslal: DJJD Ja bych ohledne prisad do MOTOROVEHO oleje souhlasil s odiem, a jen aby bylo jasno : Jakekoliv aditivum pridavane do oleje (at uz penetrace nebo jine aditivum) by musel dodavat vyrobce oleje, protoze jen ten zna slozeni a mnozstvi aditiv ve svem oleji. Nepredvidatelne michani aditiv (v pripravku muze byt obsazeno stejne aditivum, ktere v oleji jiz je a dojde k presyceni, nebo muze jine pridane aditivum reagovat s puvodnim aditivem) muze mit za nasledek nejcasteji tvorbu srazeniny, nebo zvyseni viskozity pri vyssich teplotach (napr. u pistnich krouzku - to je to zaplacnuti), take se casto stava, ze se presycenim oleje aditivy prudce zvysi jeho agresivita k okolnimu prostredi (hadice, tesneni atd..) a to jsou jen ty nejcastejsi problemy.... (mereni mych znamych z VSCHT a Strojni CVUT) Trochu jina situace je u prevodovych oleju, kde i vyrobci oleju casto dodavaji pridavna aditiva. Pokud se vsak rozhodneme je pouzit, je nutne znat nejen viskozitu a tridu prevodoveho oleje doporucovaneho vyrobcem auta (GL4,GL5 atd.), ale take co presne od oleje chceme (zvyseni pevnosti olejoveho filmu, snizeni tloustky olejoveho filmu, zvetseni teplotniho rozsahu atd..), pote vybrat vhodnou sadu pridavnych aditiv a pouzit ji s doporucenym olejem... Po aplikaci takovehoto postupu muzete dosahnout zlepseni chovani prevodovky (pokud odhadnete dobre typ aditiva). Ja jsem napriklad pouzil do sveho P405 1,9D / 1988 prevodovy olej od Texaca (75W80 GL5 typ jsem uz zapomnel) a do nej jsem zakoupil aditiva pro zvyseni pevnosti olejoveho filmu, zvyseni teplotniho rozsahu viskozity a zlepseni penetrace (tusim, ze na te tube bylo napsano SLII, mam to schovany ale nevim kde, stalo to cca 500kc). Po aplikaci a ujeti cca 500km se snizila hlucnost razeni i chodu a zlepsilo se ranni zimni razeni (hlavne 2ka). Na predchozim oleji jsem najel jen 3tis km (od noveho oleje jsem si sliboval zlepseni razeni v zime a nicmoc..) takze muzu srovnavat. Od aplikace oleje a aditiva od Texaca jsem najel asi 40tis km a jsem spokojen. Takze, kdyz aditivum, tak od vyrobce oleje nebo prinejhorsim pro doporuceny olej a jen do PREVODOVKY !!!!! No a s Vami, co do MOTOROVEHO oleje bezhlave lejete ta aditiva si popovidam tak po 50 - 200tis km (podle stavu motoru). Jen tak pro zajimavost muj 1,9D / 88 mel pred generalkou najeto pres 1mil km a predchozi majitel jen kupoval olej 10W40 B4 a nakonec 15W50 B3 (drive API-SG a pozdeji API-CF4) a menil ho kazdych 8-10tis km, ja v tom pokracuju 10W40 (ACEA-B4, API-CH4) a jedu vstric dalsimu milionu :D . Tak si udelejte nazor sami..... :papa:papa [upravil dne 11.10.05 DJJD] Citovat
-=Michal=- Odesláno 12. říjen 2005 Odesláno 12. říjen 2005 Původně zaslal: -=Michal=- Původně zaslal: DJJD Ja bych ohledne prisad do MOTOROVEHO oleje souhlasil s odiem, a jen aby bylo jasno : Jakekoliv aditivum pridavane do oleje (at uz penetrace nebo jine aditivum) by musel dodavat vyrobce oleje, protoze jen ten zna slozeni a mnozstvi aditiv ve svem oleji. Nepredvidatelne michani aditiv (v pripravku muze byt obsazeno stejne aditivum, ktere v oleji jiz je a dojde k presyceni, nebo muze jine pridane aditivum reagovat s puvodnim aditivem) muze mit za nasledek nejcasteji tvorbu srazeniny, nebo zvyseni viskozity pri vyssich teplotach (napr. u pistnich krouzku - to je to zaplacnuti), take se casto stava, ze se presycenim oleje aditivy prudce zvysi jeho agresivita k okolnimu prostredi (hadice, tesneni atd..) a to jsou jen ty nejcastejsi problemy.... (mereni mych znamych z VSCHT a Strojni CVUT) Trochu jina situace je u prevodovych oleju, kde i vyrobci oleju casto dodavaji pridavna aditiva. Pokud se vsak rozhodneme je pouzit, je nutne znat nejen viskozitu a tridu prevodoveho oleje doporucovaneho vyrobcem auta (GL4,GL5 atd.), ale take co presne od oleje chceme (zvyseni pevnosti olejoveho filmu, snizeni tloustky olejoveho filmu, zvetseni teplotniho rozsahu atd..), pote vybrat vhodnou sadu pridavnych aditiv a pouzit ji s doporucenym olejem... Po aplikaci takovehoto postupu muzete dosahnout zlepseni chovani prevodovky (pokud odhadnete dobre typ aditiva). Ja jsem napriklad pouzil do sveho P405 1,9D / 1988 prevodovy olej od Texaca (75W80 GL5 typ jsem uz zapomnel) a do nej jsem zakoupil aditiva pro zvyseni pevnosti olejoveho filmu, zvyseni teplotniho rozsahu viskozity a zlepseni penetrace (tusim, ze na te tube bylo napsano SLII, mam to schovany ale nevim kde, stalo to cca 500kc). Po aplikaci a ujeti cca 500km se snizila hlucnost razeni i chodu a zlepsilo se ranni zimni razeni (hlavne 2ka). Na predchozim oleji jsem najel jen 3tis km (od noveho oleje jsem si sliboval zlepseni razeni v zime a nicmoc..) takze muzu srovnavat. Od aplikace oleje a aditiva od Texaca jsem najel asi 40tis km a jsem spokojen. Takze, kdyz aditivum, tak od vyrobce oleje nebo prinejhorsim pro doporuceny olej a jen do PREVODOVKY !!!!! No a s Vami, co do MOTOROVEHO oleje bezhlave lejete ta aditiva si popovidam tak po 50 - 200tis km (podle stavu motoru). Jen tak pro zajimavost muj 1,9D / 88 mel pred generalkou najeto pres 1mil km a predchozi majitel jen kupoval olej 10W40 B4 a nakonec 15W50 B3 (drive API-SG a pozdeji API-CF4) a menil ho kazdych 8-10tis km, ja v tom pokracuju 10W40 (ACEA-B4, API-CH4) a jedu vstric dalsimu milionu :D . Tak si udelejte nazor sami..... :papa:papa [upravil dne 11.10.05 DJJD] Takže moje zkušenost : Opel Astra 1.7 DTL (50kW) Turbo - zakoupeno 05/1997 s najetejma 40tis. km. Olej pravidelně každých 10tis. novej + společně s olejem aditivum do oleje Bishop`s Original (receptura 462). Nyní (po té co jsem auto dal bratrovi) najeto 150 000 km a jediné co jsem na motoru dělal jsou žhavičky, 1x prasklá hadice a rozvody (řemeny, kladky) + nějaký ty kapaliny a filtry. Po první aplikaci aditiva a ujetejch 5tis km se spotřeba snížila o 0,7l auto v zimě startovalo jak z praku a hlučnost se snížila naprosto evidentně (motor se byl klidnější a pružnější). Takže asi nebudu jeden z těch co s tebou budou souhlasit, že všechno do oleje je ****. Na druhou stranu chápu, že jsou na světě i MotorUpy, Militeky a podobný likvidátory motoru....., takže prevence je na místě :D Citovat
-=Michal=- Odesláno 12. říjen 2005 Odesláno 12. říjen 2005 ..... Nějak jsem to popletl. Ty aditiva co tam leju jsou 460-D do oleje a 451 do převodovky :D. A mimochodem teď to dávám s pozitivními výsledky i do svého Pežotka Citovat
DJJD Odesláno 12. říjen 2005 Odesláno 12. říjen 2005 Mno to je sice hezky, ale kolik ten motor v Opelu vydrzi standartne? Auto z 97 je docela novy a pokud se s nim jezdi slusne a pravidelne se meni olej (prakticky jakykoliv) tak by mel motor vydrzet klidne 500tis (vzdyt i 120ky vydrzely az 300tis sice jen tak tak, ale prece), takze pokud to ma nalitano 150tis tak jeste nejsi ani v polovine zivotnosti (nekteri lide to najezdi za 3 roky) a ten tvuj Pezotek je taky dost novej tak nemuzes nic presne tvrdit. Rozdil mezi motorem a prevodovkou je jasny ne? Motor = vysoke otacky, vysoka teplota, slozitejsi mazaci kanaly, spousta pryze atd.., prevodovka = nizsi otacky, velke sily na trecich plochach, narazy pri razeni, nizka teplota, zadna pryz (skoro), jednoduche mazani. No a protoze u aditiv je nejvetsim nepritelem teplota a vysoka rychlost treni (mistni zahrivani) a VZDY se musi volit KOMPROMIS a ten voli vyrobce pomoci mereni (chemickych i mechanickych) spolu s vyrobci automobilu (pro ochranu zakaznika tu jsou nejake normy pokud se nemylim, např. API, ACEA a tak). Postup stanovovani spravnych aditiv do oleje je vysledkem dlouhodobeho vyvoje a vyzkumu (desitky let), nektere mladsi vyrobci oleju sice maji koupene license na receptury nebo je ziskaly pri rozdelovani vetsich firem, ale receptura se presto vyvijela treba 50let a jen se upravovala dle novych potreb. Takze by me fakt zajimalo JAK je STARY ten Vas BISHOP a jake ma kontakty na vyrobce oleju (kdyz si mysli ze muze ty oleje vylepsit)..... ... ale to je jak HRACH NA STENU HAZET. Pro DAVE405 : Nerad to delam ale chytrak sem... mam na to i titul, ale nesnasim ho pouzivat, protoze nesnasim vytahovani se nejakou skolou (ta totiz o cloveku nic nerika), ale v Tvem pripade .... Ostatni mi snad prominou a zapomenou na to... Citovat
lexa Odesláno 13. říjen 2005 Odesláno 13. říjen 2005 Mám v motoru taky Bishopa po delším studiu této přísady a po svých zkušenostech s oleji a jsem spokojen. Vyzkoušel jsem i další jejich recepturu a to 1773 multifunkční mazivo místo WD 40 a jsem na výsost spokojen. Mám to vyzkoušené a mluvte si co chcete. Citovat
Maty Odesláno 13. říjen 2005 Autor Odesláno 13. říjen 2005 koukám že sem zavedl dobrý téma:D tolik ohlasů jsem opravdu nečekal olej jsem už vyměnil ale Bishopa jsem tam nedával. Mam najeto pouhých 140 tis km a ten motor jde krásně.....tak se mi to zdálo zbytečný Citovat
-=Michal=- Odesláno 14. říjen 2005 Odesláno 14. říjen 2005 Původně zaslal: Vvitty na udelani si obrazku o techto prisadach staci zdravy rozum...vazne si nekdo mysli, ze pokud tyto sracky jsou tak skvele a funguji, ze by je olejari nepouzivali rovnou do oleje? na trhu je tak velka konkurence, ze by se takove moznosti zlepseni parametru chytila kazda firma, jen aby vic prodala. Ze to ty renomovane nedelaji asi ma svuj duvod... a proč myslíš, že se dělá chiptuning ? To má stejnou logiku. Výrobci taky můžou dát do motoru rovnou výkonnější elektroniku, ale z důvodů zde už tisíckrát vyjmenovanejch a zejména na stránkách chiptunerů často opakovanejch to nedělaj. Citovat
oddie Odesláno 14. říjen 2005 Odesláno 14. říjen 2005 Chiptuning: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2004061301 a http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2005032006 vždy hlavně ta druhá půlka článku je zajímavá... to jen tak, když vidím, jak někdo píše, že \"výrobci taky můžou dát do motoru rovnou výkonnější elektroniku, ale z důvodů zde už tisíckrát vyjmenovanejch a zejména na stránkách chiptunerů často opakovanejch to nedělaj\"... Citovat
Vvitty Odesláno 14. říjen 2005 Odesláno 14. říjen 2005 Michal: mas pravdu, ma to uplne stejnou logiku... videl jsi nekdy treba normy pro Automotive vyrobky? napr. emise, hluk, bezpecnost, zivotnost, rozsahy teplot... s tvrdsimi podminkami na vyvoj jsem se setkal uz jen u dodavek pro vagony, a to jsme delali \"jen\" system rizeni klimatizace, ktera neni oznacena jako kriticky system... vykon motoru se zvednout da, ale vzdycky to bude neco stat... horsi emise, vetsi spotrebu, zkracenou zivotnost nebo v extremu zniceni motoru/auta zejmena bod 3 je zakerny, 10tkm to pojede super, 30taky, na 50 se neco utrhne... myslim, ze proti defensovym clankum se da v tomto pripade jen souhlasit Citovat
Vvitty Odesláno 14. říjen 2005 Odesláno 14. říjen 2005 Původně zaslal: -=Michal=- Původně zaslal: Vvitty na udelani si obrazku o techto prisadach staci zdravy rozum...vazne si nekdo mysli, ze pokud tyto sracky jsou tak skvele a funguji, ze by je olejari nepouzivali rovnou do oleje? na trhu je tak velka konkurence, ze by se takove moznosti zlepseni parametru chytila kazda firma, jen aby vic prodala. Ze to ty renomovane nedelaji asi ma svuj duvod... a proč myslíš, že se dělá chiptuning ? To má stejnou logiku. Výrobci taky můžou dát do motoru rovnou výkonnější elektroniku, ale z důvodů zde už tisíckrát vyjmenovanejch a zejména na stránkách chiptunerů často opakovanejch to nedělaj. jj, ty pitomci v koncernovych kancelarich jsou uplne blby, schvalne davaji do ridicich jednotek mapy, ktery stahnou vykon motoru o 50%, zvednou mu spotrebu a tak.. misto aby se poucili u pepy z kravina, ten ma totiz doma v garazi rozebranej traktor... klidne si verte tomu, ze schvalne davaji do auta mechanicky predimenzovanej (tim padem drazsi motor) a pak to jen tak zmrsi... zazil jsem nekolik velmi tvrdych jednani s tlakem na snizeni ceny o 1 cent na soucastce za $2 a nekolik tydnu vyvoje kvuli zlevneni desky o 3 centy pri zachovani kvality... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.