Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

předvolání k podání vysvětlení

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, tak jak to bylo. Byl jsem u kamaráda mechanika naplnit klimu. A kouká na značku: \"za pár dní ti končí technická\". Ale problém byl že nebyl 4.měsíc ale pátý. Takže jsem měsíc jezdil bez tech.kon. \"Co teď? hoď mě do města na tramvaj, auto si nech na dílně a druhej den zajeď na tech.kon. Ok\" Takže kámoš řídí, já spolujezdec. A hle policie a radar. A změřili nás. Zastavíme a pol. \" doklady pane řidiči\" kámoš : \" Mam je na dílně, máme tu jen malej techničák. \" To je váš vůz\" \" Ne, tady kamaráda\" A už koukali na značku. A jejej. Tak kámoš ať to napíšou na Magistrát.

Teď mi přišlo předvolání k podání vysvětlení. Kámošovi prý přišla pokuta na 2500,-. A poradil mi ať zavolam že daný termín nemůžu a pak že třeba marodil a vlastně se pořád vymlouvat. Je to dobrá rada, nebo co mam na magistrátu říci?:myslim

Odesláno

Jak se vyhýbat postihu se tu řešilo doslova před pár dny, takže si to najdi.

Jestli jsi měl jen propadlou technickou, ale jiná závada na vozidle nebyla zjištěna (nešlo o \"řízení vozidla, které je technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích podle zvláštního právního předpisu tak závažným způsobem, že bezprostředně ohrožuje ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích.\") pak by to mělo být bez bodu, max. za 2500kč. Navíc ne pro tebe, ale pro řidiče.

V té výzvě není napsán důvod, proč tě předvolávají?

Odesláno
Jak se vyhýbat postihu se tu řešilo doslova před pár dny, takže si to najdi.

Jestli jsi měl jen propadlou technickou, ale jiná závada na vozidle nebyla zjištěna (nešlo o \"řízení vozidla, které je technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích podle zvláštního právního předpisu tak závažným způsobem, že bezprostředně ohrožuje ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích.\") pak by to mělo být bez bodu, max. za 2500kč. Navíc ne pro tebe, ale pro řidiče.

V té výzvě není napsán důvod, proč tě předvolávají?

na vozovce pozemní komunikace ..... ulice, které bylo technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích, neboť platnost osvědčení o tecnické způsobilosti předmětného vozidla vydaného stanicí měření emisí a stanicí tecnické kontroli skončilo 2.4.2012. Rovněž přestupku týkající se dovolení, aby bylo v provozu na pozemních komunikacích užito vozidlo, které nesplňuje podmínky stanovené zvláštním právním předpisem, kterým je v tomto případě zákon o podmínkách provozu vozidel na poz.kom. Uvedené protiprávní jednání bylo zjištěno při silniční kontrole dne 18.5.2012,kdy řidič předmětného vozidla byl zakročující hlídkou Policiie zjištěn \"jméno kamaráda\" nar.......

Na termín se dostavit nemůžu. Budu na dovolené. Nelze to řešit po telefonu. jsem ochotem zaplatit případnu pokutu.

Odesláno

tak se omluvis a domluvis si dalsi termin, z tohodle, kor kdyz vas zastavili a zadokumentovali, se moc nevyvliknes.

PS: kamarada ted chytnul policejni passat, na jizni spojce mezi sterboholama a cernym mostem mu namerili na 80 po odecteni odchylky 240 km/h, nebyl schopen tomu passatu na masine ujet :(

Sam se divim, ze nebyl ve zpravach, ale pruser ma jako dost velkej....

Odesláno

:xvul

mezi sterboholama a cernym mostem, u sjezdu na hradeckou se da, kdyz je mensi provoz (coz v nedeli odpoledne byl). Ja tam i pezota rozhoupal na nejakych 220 :)

Jinak na motce se da jet cela jizni spojka v klidu kolem 200, kdyz neni provoz, obcas pribrzdis, obcas pridas :)

[upravil dne 24/7/2012 11:41 od Scratch]

Odesláno

pekna prasarna .... ja tam jel nejvic asi 140 a to bylo nekdy o vikendu treba ve 3 rano, nikde nikdo a stejne jsem z toho dobrej pocit nemel ..

Sry za :xvul

Odesláno
:xvul

mezi sterboholama a cernym mostem, u sjezdu na hradeckou se da, kdyz je mensi provoz (coz v nedeli odpoledne byl). Ja tam i pezota rozhoupal na nejakych 220 :)

Jinak na motce se da jet cela jizni spojka v klidu kolem 200, kdyz neni provoz, obcas pribrzdis, obcas pridas :)

[upravil dne 24/7/2012 11:41 od Scratch]

Promin scratchi ale tak to je blbej kdo tam jezdi casto tak vi ze tehle usek si docela casto hlidaj......

Odesláno

jezdim spojku dcl casto uz asi 3 roky a cajty tam potkavam fakt hodne vyjimecne a na useku Sporilov - Cernak je pokud vim jen jeden pevnej radar (60kmh) ...

Odesláno

špatné je jen jedno...to, že průser má ten řidič,kdo v tu danou chvíli řídil (jestli to tak policie napsala) a né komu vozidlo patří,jestli není firemní (a tam to asi je taky stejné,že zodpovídá řidič) ...takže by se ti nic nemělo stát,ale musíš si to vyříkat s kamarádem...

Odesláno

Souhlas, na tom předvolání je tel. číslo. Nejlepší tam zavolat a domluvit se, můžou chtít něco jiného, třeba předložit zelenou kartu (jestli nebyla předložena při kontrole)...

OT: Scratch: Že neujel při 240km/h je zásadní info, to se s coupe ani nemusím snažit :papa

Odesláno

na vozovce pozemní komunikace ..... ulice, které bylo technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích, neboť platnost osvědčení o tecnické způsobilosti předmětného vozidla vydaného stanicí měření emisí a stanicí tecnické kontroli skončilo 2.4.2012. Rovněž přestupku týkající se dovolení, aby bylo v provozu na pozemních komunikacích užito vozidlo, které nesplňuje podmínky stanovené zvláštním právním předpisem, kterým je v tomto případě zákon o podmínkách provozu vozidel na poz.kom. Uvedené protiprávní jednání bylo zjištěno při silniční kontrole dne 18.5.2012,kdy řidič předmětného vozidla byl zakročující hlídkou Policiie zjištěn \"jméno kamaráda\" nar.......

Ano, na tohle málokdo myslí, že při silniční kontrole nebo i při správním řízení může být postihován nejen řidič, ale i majitel vozidla a týká se to právě nejčastěji technického stavu a povinného ručení. ;)

Odesláno

ma fireblade a neujel jim, auta passatu uhybali o sto pero prej, takze to pry nemelo smysl....

Odesláno

Ja by jsem jim ofiko doporucene nebo emailem na podatelnu napsal ,omluvu s tim ,ze zadas o novy termin jelikoz tou dobou jsi mimo Cr a kamarad at si vezme ziv.list nebo neco k tomu a namiste se odvola a poda proti pokute odpor ,protoze prokazatelne ma servis ,prokazatelne jsis u nej zadal objednavku na technickou kontrolu a auto bez technicke na technickou muzes prevest je to i nekde zakotvene v zakone ... Strejda google poradi :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...