MilanF1 Odesláno 7. květen 2014 Odesláno 7. květen 2014 Pro tebe by to bylo malé. Mně to vyhovuje, na šířku je tam možná víc místa než v 306, ale do délky je to menší. Nicméně oproti 307CC se cítím bezpečněji, netrčí proti mě \"A\" sloupek. 306 cabrio jsem nezkoušel, ale tam by mi sloupek vadit neměl. Citovat
Roman Bazi Odesláno 7. květen 2014 Autor Odesláno 7. květen 2014 Nemyslím si, že by mě vadilo, že je malé. Možná to se mě na Tvém cabriu líbí. Sám jsem měl Fiat 600, a jednou si ho zase koupím. Občas jezdím s Lancie Y, a je to skvělé. Citovat
Roman Bazi Odesláno 2. září 2014 Autor Odesláno 2. září 2014 Tak to tu zas oživím. Před měsícem jsem konečně udělal nerezovou trumpetu na prostřední díl výfuku, nechal jsem ji přivařit, a vyměnit zadní díl výfuku. Spotřeba klesla a už zase jezdím za 8.1l. Zajel jsem na servis LPG. Vstřiky zatím repas nepotřebují, vše běhá, jak má. Proběhla výměna zadních brzdových destiček. Včera jsem měnil motorový olej a všechny filtry. Olej jsem vypustil, a když jsem chtěl dát nový olejový filtr, tak jsem zjistil, že mě BDS poslal jen nějakou vložku. Ani jsem nenadával:D(blbec jsem já, že jsem si to nepřekontroloval před vypuštěním oleje), a Lancií jsem zajel koupit správný filtr. Člověk se pořád učí. Vyměnit převodový olej jsem už nestihl. Bohužel, teď nemám na auta dost času, než by si zasloužily. Citovat
MrValicekNR Odesláno 2. listopad 2014 Odesláno 2. listopad 2014 Aky tam mas splynovač ? Spotreba na plyne na dialnici ? Citovat
Roman Bazi Odesláno 3. listopad 2014 Autor Odesláno 3. listopad 2014 Kouknu se Ti zítra, snad nezapomenu. Spotřeba se liší od rychlosti. Přibližně takto- 110 km/h - 8 l 130 km/h - 9 l 150 km/h - 10.5 l 180 km/h - 12.5 l Citovat
cervikpetr Odesláno 25. prosinec 2014 Odesláno 25. prosinec 2014 Tož po roce a půl, a skoro 35000km má moje 307ma první vážnou závadu . Když zařadím zpátečku, svítí mlhovka, a když zapnu mlhovku, svítí zpátečka. Si ze mě dělá legraci. Zdravím. Mám úplně to samé. Nevím kdy to začalo, auto mám už půl roku a všiml jsem si toho až včera. Povedlo se to nějak vyřešit? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 25. prosinec 2014 Odesláno 25. prosinec 2014 BSI - anglicky provoz ?? Citovat
ChouLu Odesláno 25. prosinec 2014 Odesláno 25. prosinec 2014 Změna v BSI nepomohla... otočilo to akorát otevírání oken a ovládání zrcátek. Nakonec jsme světla vyndali, otočily ty plastove patice se žárovkama a od té doby má Roman klid Citovat
Roman Bazi Odesláno 5. leden 2016 Autor Odesláno 5. leden 2016 (upraveno) Tak to tu po roce trošku doplním. V březnu jsem po třech letech a 70000km vyměnil převodový olej. V červnu jsem nechal doplnit a prohlédnout vše kolem klimatizace. V srpnu se auto začalo přehřívat. Mechanik vyměnil termostat, byl rozpadlý. Auto se do té doby ohřívalo jen na 70°. Teď se auto ohřívá na 90° velice rychle. Při -10° se přepne na LPG dříve, než před opravou při -1°. Radek Hurvajz měl pravdu, že když se auto neohřívá, je problém v termostatu. Mechanik zas říkal, že někdy nestačí vyměnit jen termostat, ale musí se měnit celé těleso termostatu. V září jsem nechal vystříkat dutiny. Díky tomu byl v autě takový smrad, že jsem se konečně rozhodl koupit deflektory oken, abych mohl větrat i v dešti. V říjnu jsem nechal namontovat tažné zařízení. Chtěl jsem držení koule na dva šrouby, mechanik doporučil zinkované od slovenské firmy Galia Slovakia, udělal i sklopnou zásuvku, neřezal do nárazníku, tak jsem za cenu 4500kč spokojen. V prosinci jsem koupil žárovky Philips X-treme Vision. Svítí nádherně. Nic lepšího jsem nikdy neměl. Před týdnem jsem zjistil, že zimní Barum Polaris mají na předku jen 4.2mm. Zadní mají 7mm, ale protože je jedna s proraženou bočnicí, a nechci ji dávat na předek, tak musím přezout celé auto. Najel jsem na nich 17000 km. Po výborných zimních Sava, které najely 34000km, je pro mě Barum Polaris velké zklamání. Dnes budu přezouvat na Michelin Cross Climate, tak jsem na ně zvědav. Vzorek mají hodně hrubý, měly by být výborné hlavně na jaře a na podzim, kdy se jen těžko hrabu k chatě. Koncem roku jsem jel dvě delší trasy. Jednu jsem jel svižněji se spotřebou 7.5l, a při ceně 12.90kč/l LPG jsem jel za 0.96kč na kilometr. Druhou jsem jel na pohodu, max. 110km/h, spotřeba 6.5l, tankování za 12.5Okč/l LPG, cena 0.81kč na kilometr. Maximální spokojenost s 307 i s LPG. Upraveno 7. leden 2016 uživatelem Roman Bazi Citovat
Roman Bazi Odesláno 6. leden 2016 Autor Odesláno 6. leden 2016 (upraveno) Mám přezuto. První dojmy: Tyto kola jsou velmi tichá. Docela mě to překvapilo. Hned jsem s nimi zajel na zasněženou louku a záběr mají moc pěkný. Vyhrábl jsem se z docela hluboké díry, do které jsem schválně najel. Věřil jsem jim. Na omak jsou lamely neuvěřitelně měkké, ale auto na silnici neplave. Sedí skvěle. Čas ukáže, kolik kilometrů s nimi najedu. Jsou to letní kola schválená i pro zimní použití, ale já s nimi počítám jako s letními. Pokud se osvědčí, koupím je i na Cabrio, a nebudu muset přezouvat. V úterý jedu na kontrolu zadních brzd, protože pravé stále brzdí. Asi zarezlý píst. Upraveno 6. leden 2016 uživatelem Roman Bazi Citovat
Roman Bazi Odesláno 21. leden 2016 Autor Odesláno 21. leden 2016 Minulý týden proběhla výměna zadních brzdových kotoučů, destiček, a lanovodů ruční brzdy. Ruční brzda se nehtěla vracet. Lanovody tam byly dva roky, a jeden už drhnul. Docela krátká výdrž. Teď už zase můžu používat ruční brzdu i v mrazech. Jeden brzdový kotouč s ložiskem nemohl mechanik sundat ani když ho nahříval. Nakonec se ulomilo osazení na kotouči a ložisko musel rozřezal. Citovat
kibi Odesláno 21. leden 2016 Odesláno 21. leden 2016 Pekne SWcko...ty zadni brzdy mechanikovi nezavidim, ja se na to chystam v nedeli a uz ted se mi nechce ty lanovody na 307 celkem zloby, taky uz mi chyta a co ctu nejsem jedinej...tak havne ze mas na nejaky ten patek pokoj Citovat
Roman Bazi Odesláno 22. leden 2016 Autor Odesláno 22. leden 2016 Také jsem mu opravu brzd nezáviděl, když mě ukazoval rozřezané ložisko. Lavovody na 307mě trpí kvůli tomu, jak jsou ohnuté do S. V těch ohybech se prodřou. A to jsem tam měl lanovody s teflonovým vnitřkem. Autům, která mají lanovody skoro rovné, vydrží mnohem déle. Kotouče tam byly zřejmě ještě z výroby, tak už si výměnu zasloužily. Ať se ti v neděli zadaří. Citovat
Roman Bazi Odesláno 10. duben 2016 Autor Odesláno 10. duben 2016 Tak jsem včera pozdě večer oslavil kulatiny 200000km. Já najel 100000km, z toho 97000km na LP. Příští týden vyměním olej, všechny filtry, šroub oleje i s těsněním. Vše už je od Badisáka doma. Minulý týden proběhla oprava výfuku (svařování) a výměna uchycení výfuku, a výměna svíček. Citovat
Veverka Odesláno 10. duben 2016 Odesláno 10. duben 2016 Gratuluju! Já mám zatím 110 tis. (akorát předminulý týden), všechno ropa natvrdo Citovat
Gabriel 307 Odesláno 10. duben 2016 Odesláno 10. duben 2016 gratuluji ja mám zatím "jenom" lehce přes 160.000 km Odesláno z mého SM-N910C pomocí Tapatalk Citovat
pecino Odesláno 10. duben 2016 Odesláno 10. duben 2016 Pěkné a udržované auto. :-) Jen se divím že když měníš olej tak často, že ti svítí klíč (servis) . Citovat
MilanF1 Odesláno 10. duben 2016 Odesláno 10. duben 2016 Pěkné číslo Romane a tedka jsem kouknul na ten soupis v prvním příspěvku, když jsem to narychlo sečetl, jsi na cca 1 Kč/km na servisu, když nepočítám gumy. To mi přijde docela dost. Já na tom s HDIčkem jsem lépe, už jsem to tu kdysi počítal - ale já nemám tak podrobný přehled. Hlavní, že auto slouží, jak má a dělá pořád jenom radost. Citovat
Roman Bazi Odesláno 10. duben 2016 Autor Odesláno 10. duben 2016 Gabo + Veveřík, máte mladší auta, tak vás tyto čísla teprve čekají Servisní klíč svítí, protože mám nastaveno 10000 km, a přetahuji o 600 km Sečtená částka za servis je větší, protože píši každou drobnost, a taky mě potkalo vše větší, co se na autě musí udělat, komplet brzdy, spojka, kladky, atd. Jsou tam také věci, které spousta lidí nedělá, nástřik spodku, dutiny, 6 a 7 sedačka, atd. Ona ta 307 je v servisu dražší, než 306ka. Já u 306 1.6 jsem taky měl mnohem menší náklady. Mnohem menší. Teď mám snad větší investice za sebou. I když se trošku bojím o pružiny a uložení. Do podzimu bych měl udělat rozvody. Teď mají asi 90000 km a 4.5 roku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.