Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Osvědčila, sice jsme jeli v termínech, že by i platba kartou byla OK, ale i tak je to pohodlnější. Nebyly výjezdy a nájezdy než vstup a výstup, ale i tak je to příjemnější a levnější.

Odesláno

Děkuji ti za odpověď. Docela mě zaujalo elektronické placení mýtného pomocí krabičky ENC. Zajímal by mě názor i ostatných členů, zdali výše uvedenou krabičku ENC vlastní.

Docela mě zaulala otázka a následná odpověď:

Jsou nějaké podmínky při průjezdu mýtem s krabičkou ENC?

Podmínkou je správně nainstalovaná mýtná krabička, rychlost maximálně 40 km/h, dodržení bezpečné vzdálenosti od vozidla před vámi (10 metrů) a vybrání správného mýtného vjezdu (zpravidla je řazen na pravé straně a označen ENC). Dle zkušeností z místa není třeba lepit krabičku na sklo, ale stačí ji položit na palubní desku pro průjezd přes mýtnici (Cestarinu). !Pozor! Pokud máte vozidlo francouzské výroby (Renault, Citroën), vyndavejte při průjezdu mýtnicí krabičku z okna. Bohužel u těchto vozidel je totiž problém s materiálem čelního skla a je možné, že když to neuděláte budete platit 2x za jeden úsek nebo vás to nepustí.

Takže by mohl mít problém s mýtním i Peugeot, když je francouské výroby? A co když je čelní sklo měněné ? To už by neměl být žádný problém.

MotoMoto: jen se zeptám, ty máš krbičku od společnosti HAC nebo ARZ ?

[upravil dne 13/8/14 16:12 od OK406]

Odesláno

U ditermických skel, je u zpětného zrcátka vyznačený prostor kde je možné krabičku umístit. Další možnost je připevnit ho na boční malé okenko, to radil při prodeji chlap co mi to prodával.

Mám ENC od HAC.

Odesláno

Cestu s krabičkou ENC také doporučuji, mám ji druhý rok od HAC. Jejím nákupem nelze prodělat - cena ENC (122,0 HRK) je uhrazena v rámci slevy na mýtném 21,74%. Při každém dalším dobití je uplatněna sleva - dle způsoby úhrady se někdy kredit navýší, někdy se zaplatí o slevu míň. Letos jsem vkládal bezhotovostní platbou kartou 150,00HRK a připsáno bylo 191,67HRK.

ENC nelze použít na dálnici A2 (Macelj - Záhřeb) z důvodu jiného provozovatele uvedené dálnice.

Na Istrii použít lze, ale musí se tam zaregistrovat.

Po A2 (Macelj - Záhřeb) nejezdím. Sjíždím z rakouské dálnice A2 na 138km, směrem na Ilz a dále na Riegersburg, Bad Radkersburg, Radenci, Ormož (pasová kontrola bez fronty) na obchvat kolem Varaždinu - kousek za odbočkou na obchvat dvě čerpačky non stop, tankuji zde LPG. Vrátím se cca 300m na obchvat a po něm přímo na dálnici přes mýtnici Varaždin (zde dobití ENC) směr Záhřeb, ... . Cesta až sem pohodová s minimálním provozem.

Poplatek za dálnici z Varaždinu do Záhřebu (27,00HRK) je nižší než za úsek Macelj - Záhřeb.

Na sklo ENC nelepím, protože je to zbytečné lepit na čtyři průjezdy branou cestou k moři (z Varaždinu do Sv. Helena a z Lučko do např. Zadar 2) a čtyři cestou zpět, pak zase až další rok. Jednoduše ji spolujezdec kousek před branou přiloží na sklo a po průjezdu schová.

Na většině mýtných bran co jsem projel to pípne (odečte) až cca 5m před závorou, při průjezdu rychlostí do 20km/hod. (někdy skoro zastavení) a při 10m rozestupu vozidel jak výše uvedl \"OK406\", kromě mýtnice Demerje, kde je potřeba ENC položit na sklo cca 50 - 60 metrů před branou, při průjezdu rychlostí do 40km/hod. a rozestupu vozidel opět 10m. S odečtem nikdy nebyl problém.

Letos při průjezdu Demerje (pro neznalé směr Záhřeb) 27.7.2014 v cca 11:30hod. byla fronta na platbu v hotovosti cca 400m, kartou cca 5 vozidel, ENC plynulý průjezd.

Odesláno

Podrobných popisů najdeš spoustu, včetně videí na Youtube... jendoduše řečeno pojedeš Mureck - Lenart - Ptuj a pak záleží na tobě na který hraniční přechod chceš.

Odesláno

ok diky uz jsem na to take koukal. Ale kdyz vyjedu primo z Ptuje tak mne to dostane jeste na kousek dalnice a tomu by jsem se chtel vyhnout. nebudu muset jet az do Trzce a tam vyjet na hlavni silnici??

Odesláno

No to záleží kudy chceš jet. Já jezdím přes Rogatec. Tam je fronta max 1 auto apk v Chorvatsku Pregrada ... a dojedu až do Zagrebu po okresce. Okruh kolem Zagrebu už je neplacený a pak najedu na A1 a hurá dolů.

Odesláno

Přes Ptuj to jezdím takto. Poté co přejedu řeku se dám na prvním kruháku doprava.Na dalším kruháku doleva a od této chvíle jedeš po ulici Zagrebšká cesta.Tato ulice tě dovede až do vsi Sodinci.Zde se dáš na kruháku prvním výjezdem ven .Na další křižovatce /budeš pořád na hlavní/ se dáš doprava a po cca 50-70 m jsi u silnice za dálnicí.Zde se dáš doleva a jedeš směr HR.

Takto to jezdí spousta lidí.Mě osobně na těch pár metrech dálnice vyhmátli a letěli k nám v protisměru.

Odesláno

Tak už som aj ja doma. Šiel som Nitra-Komárno-Székesfehérvár-Záhreb-Zagvost-Drvenik-Hvar.

Cesta tam v pohode, odchádzali sme o polnoci z piatka na sobotu, o 11:00 sme vyšli z tunelu Sveti Ilija, ale na marskej sa dačo asi stalo lebo tam šla odťahovka, tak posledných cca 50km som šiel od 11:00 do 17:30. Asi dve hodiny po makarskej ďalšie dve hodiny čakania na trajekt (šli sme až tretím čo sme došli do Drveniku) a zvyšok cesta trajektom a cestou po ostrove. Naspäť som šiel trajektom dnes ráno o piatej. Od apartmánu sme odchádzali o 03:15 o 04:00 sme boli v prístave kde už čakali autá a ja som bol 29 v rade, ale polovicu z tých áut tam odstavili podaktorý dementi už asi v noci a pri nakládke tam ani neboli, takže zostal trošku chaos s obchádzaním áut ktorých majitelia tam neboli.

05:35 som vyrazil z Drveniku a domov som prišiel 16:45. Celkovo som stál na ceste domov asi 6 alebo 7 krát na pumpe kvôli deťom.

Prvý zážitok z mora úžasný, robinzonáda prekrásna, majitelia nám upiekli ich domáci chlieb, na druhý deň boli naloviť ryby a tie nám urobili na večeru. Bola aj ochutnávka vína a orechovici z ktorých som si po jednom litri z každého kúpil domov. Jediná obrovská nevýhoda bola tá, že tam nie je natiahnutá elektrika a funguje tam iba solár s jednou zásuvkou.

Odesláno

Diky vsem za rady ale Dovca se letos opet nekona tatu mi odvezla vcera rychla tak musim zustat doma. Stresne mne to mrzi ale neda se nic delat. Jeste jednou vsem Diky

Tak snad ta rok nazdar

Odesláno

Ať je tatínek v pořádku a příští rok můžeš vyjet do Chorvatska. I mě to letos nevyšlo. Ale zdraví rodičů je přednější. Na druhou stranu si zde získal rady co a jak .

Odesláno
Tak jsem dneska odmítl týden v Trogiru na jachtě, všechno placený... bohužel to pracovně vyšlo v dost nešťastnou chvíli... :fnuk

Kludne pojdem namiesto teba :D

Odesláno
Dusan2: On říkal jachta v Trogiru, ne v Benátkách.:D:D

Ale nooo :bojim ved som pisal ze chorvatsko rad vyskusam ;) i ked dnes sa vratil kamos z makarskej , doteraz chodil iba grecko atd. a povedal mi ze ho tam uz tak skoro len tak niekdo nedostane . Hlava na hlave , vstup do mora nie velmi vhodny pre male deti a plaz tiez. Ubytko si zas velmi pochvaloval mal apartman na prvom poschodi 3 izby plus kuchyna a soc. a ziadnych susedov iba domaci na prizemi. Chybou bolo ze sa riadil ubytovanim , mal ho od znameho , nie tym co som mu radil podka tunajsich prispevkov. Velmi chcel ist do Vieste zmenil to na poslednu chvilu tak to aj tak dopadlo. :roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...