Přejít na obsah

otjo

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

O uživateli otjo

  • Datum narození 16.6.1962

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508
  • Rok výroby
    2013

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Titul
    bez titulu
  • Město
    Struhařov
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

1 033 zobrazení profilu

otjo's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Cestu s krabičkou ENC také doporučuji, mám ji druhý rok od HAC. Jejím nákupem nelze prodělat - cena ENC (122,0 HRK) je uhrazena v rámci slevy na mýtném 21,74%. Při každém dalším dobití je uplatněna sleva - dle způsoby úhrady se někdy kredit navýší, někdy se zaplatí o slevu míň. Letos jsem vkládal bezhotovostní platbou kartou 150,00HRK a připsáno bylo 191,67HRK. ENC nelze použít na dálnici A2 (Macelj - Záhřeb) z důvodu jiného provozovatele uvedené dálnice. Na Istrii použít lze, ale musí se tam zaregistrovat. Po A2 (Macelj - Záhřeb) nejezdím. Sjíždím z rakouské dálnice A2 na 138km, směrem na Ilz a dále na Riegersburg, Bad Radkersburg, Radenci, Ormož (pasová kontrola bez fronty) na obchvat kolem Varaždinu - kousek za odbočkou na obchvat dvě čerpačky non stop, tankuji zde LPG. Vrátím se cca 300m na obchvat a po něm přímo na dálnici přes mýtnici Varaždin (zde dobití ENC) směr Záhřeb, ... . Cesta až sem pohodová s minimálním provozem. Poplatek za dálnici z Varaždinu do Záhřebu (27,00HRK) je nižší než za úsek Macelj - Záhřeb. Na sklo ENC nelepím, protože je to zbytečné lepit na čtyři průjezdy branou cestou k moři (z Varaždinu do Sv. Helena a z Lučko do např. Zadar 2) a čtyři cestou zpět, pak zase až další rok. Jednoduše ji spolujezdec kousek před branou přiloží na sklo a po průjezdu schová. Na většině mýtných bran co jsem projel to pípne (odečte) až cca 5m před závorou, při průjezdu rychlostí do 20km/hod. (někdy skoro zastavení) a při 10m rozestupu vozidel jak výše uvedl \"OK406\", kromě mýtnice Demerje, kde je potřeba ENC položit na sklo cca 50 - 60 metrů před branou, při průjezdu rychlostí do 40km/hod. a rozestupu vozidel opět 10m. S odečtem nikdy nebyl problém. Letos při průjezdu Demerje (pro neznalé směr Záhřeb) 27.7.2014 v cca 11:30hod. byla fronta na platbu v hotovosti cca 400m, kartou cca 5 vozidel, ENC plynulý průjezd.
  2. Zdravím, prosím o nabídku náhr. dílů na P406 break, 2,0 16V, 97kW/132HP (XU10J4R), r.v. 1996, VIN: VF38ERFVE80380937. - 1x sada zadní brzd. kotouče - uvažoval jsem o Bosch - můžou být i jiné - 1x brzdové destičky zadní (stačí bez čidel) - uvažoval jsem o Bosch - můžou být i jiné - 1x sadu příslušenství kotoučové brzdy - á 1ks lanko ruční brzdy, zadní levé + pravé - 1x snímač otáček na klikovou hřídel - 4x zapalovací svíčka Bosch FR7DC+ Předem děkuji za nabídku, Ottl J.
  3. K předchozímu příspěvku dodávám, že se jedná o sklo s dešťovým senzorem, kde součástí skla jsou pouze držáky pro senzor - ten se nacvakne původní.
  4. Před cca 1 rokem jsem měnil čelní sklo na starém modelu. Po nahlášení škody na pojišťovnu ČPP byla stanovena cena opravy před opravou u nesmluvního partnera na max cca 8.500,- Kč (nepamatuji si přesnou částku).
  5. otjo

    Nefunkční centrál 406

    Měl jsem podobnou závadu. Nejdříve dálka odemykala, ale nezamykala – zamknout šlo pouze klíčem u řidiče, nikoli u spolujezdce. Později přestal fungovat centrál úplně vč. ovládání klíčem. Závada vyřešena výměnou řídící jednotky – starší.
  6. otjo

    Za kolik tankujete?

    12.9.2013 v Mirošovicích LPG za 15,99Kč
  7. otjo

    odklapecí spz

    Přikládám dodatečně fotku instalace plynové přípojky pod benzínové víčko (obraz001) + řešení osazení dojezdového kola v kombi (obraz002)
  8. otjo

    odklapecí spz

    Podobně řešené tankování LPG na P406 kombi starší model pod benzínové víčko mám také. Problém je pouze v tom, že v originálním řešení prostoru pod víčkem není dostatek rovné plochy pro instalaci pevné části přípojky LPG (šroubovací redukci mám v kufru). Proto je nutné vytvořit tuto plochu dodatečně. Řešil jsem to před rokem - ocelovým L profilem cca 20x40x3 mm délky cca 70mm a pak brousil a zkoušel, až to pasovalo - samozřejmě se zachováním funkčnosti benzínového víčka. Tuto vložku jsem pak předal před montáží LPG technikovi (auto S.V.A. Soběhrdy), při převzetí auta po zástavbě LPG měl sice připomínky, že to byl opruz do toho prostoru namontovat, ale udělali to - stálo to +500Kč. Pokud bys měl cestu do Benešova, je možnost nahlédnutí Po-Pá cca 8:00 - 17:00. Po domluvě přes e-mail. [upravil dne 15/8/13 13:43 od otjo]
  9. otjo

    dovolenka v chorvatsku

    Reakce na kolegu - koblih69 \"Ale kdež, jen trochu úcty by těm dnešním dětem neškodilo... \" - ANO MÁŠ pravdu. Vzhledem k tvé reakci na můj příspěvek Tě odhaduju tak na 25 - 30, možná 35let. Kdybych si v mládí pospíšil, mohl bys být mým synem. K ceně dálničních známek : Maďaesko : viz. http://www.horydoly.cz/turiste/madarske-dalnicni-znamky.html - týdenní v přepočtu vyjde na cca 258Kč, měsíční 414Kč Rakousko 10-denní 8,30Eur (cca 215Kč dle kurzu) nad 10 dní (2-měsíční v Rakousku 24,2Eur) výhodnější jsou tedy dvě týdenní známky, tj. 430Kč (koupeno v Rakousku, v Česku údajně kolem 280Kč/1ks). ZDE žádnou úsporu nevidím. Nikde jsem neviděl na jak dlouho kolega \"sedrik20\" chve jet, uvažuji tedy 10 a více dní. Jak jsi mi radil, zadal jsem do Gogle maps cestu z Malcova do Splitu (přesto, že mne to vůbec nezajímá, jen pro doplnění mého příspěvku) a tady máš výsledky: 1) dle mého popisu - 1.099Km - 10hod 46mim 2) dle Tvého popisu (Vídeň, Graz, ...) - 1.235km 11hod 57min A ZDE také žádná úspora není - ani v km, ani v čase. To jen pro faktické doplnění. Souhlasím s Tebou, že každý si musí najít svou trasu, tu která jemu sedne nejlépe. Mé bydliště je cca 85 km SV od tvého - mohl bych také jet geograficky přes Linz - nestalo se. Moje trasa - Vlašim - Pelhřimov - Znojmo - Vídeň - Rigersburg - Gor. Radona - Ljutomer - Ormož - Varaždin a dále dálnice do Dugopolje u Splitu. Pokud by ji někdo měl zájem vyzkoušet - doporučuji. Jel jsem ve dne, protože jedu na dovolenou ne k ohni, chci něco cestou vidět. Nejsem zastáncem ani odpůrcem dálnic. V Česku a Slovinsku jsem po ní však neprojel ani 1m. V Rakousku od začátku pod Znojmem po 138km A2, V Chorvatsku cca 500km - vše jedna cesta. Pro mě je cesta po dálnici nutné \"zlo\" při daleké cestě. Radši mám obyč. silnice, tam je pravé kouzlo jízdy krásnou krajinou. Né dálnice s jediným cílem - už abych tam byl. No nic, končím, nemám více co dodat a dále se nehodlám k tématu vyjadřovat a už vůbec ne, se tu s někým hádat, na to opravdu nemám čas. Ottl J.
  10. otjo

    dovolenka v chorvatsku

    Všechnu moudrost jsem určitě nezbaštil, ale pokud sis nevšim, nebavíme se o Západním Slovensku (psal jsem o okolí Bratislavy - tím jsem myslel i právě Z. Slovensko), ale o Východním Slovensku - tam jsou Košice. Do Gogle maps není potřeba nic zadávat, stačí se podívat na mapu jako takovou, zadání vyhledání cesty je pouze doplňková služba.
  11. otjo

    dovolenka v chorvatsku

    Nic ve zlém páni rádci, ale kouknul se někdo z Vás na bydliště autora? Jak uvedeno výše, je to Malcov - cca 100km nad Košicemi. Tak na co pak plky o dálnici ve Slovinsku, to je pro Čechy a možná někoho kolem Bratislavy. Jednoduchá rada zní, koukni na Gogle-mapy. Pravděpodobná cesta bude : nejkratší cestou přes Košice na hranice s Maďarskem, dále po jejich E71 k dálnici M30 (nezapomenout koupit jejich virtuální dálniční známku) a dále po dálnicích M3 a M7 napříč Maďarskem na hraniční přechod Letenye-Goričan do Chorvatska, kde tato plynule přechází na jejich dálnici A4. Dále pak tam, kam máš namířeno. To je asi nejrychlejší trasa, nevím nikdy jsem od Košic nejel. Pokud jedeš někam hodně na jih Chorvatska, je možné zvolit kratší, ale určitě pomalejší trasu, třeba od Budapešti po M6 směr Sarajevo atd. Byl jsem letos také poprvé, cesta naprostá pohoda. Projel jsem dálnici v Chorvatsku z Varaždinu do Dugopolje u Splitu - mýtné 202Hrk. Doporučuji pořídit krabičku ENC na elektronické mýtné - průjezd mýtnicí se počítá na sekundy. Při první cestě nic neušetříš a nic neproděláš (kromě úspory času především v sobotu), při další cestě úspora 21,78%. Už vidím, jak někteří reagují, že je to blbost - ano mají také pravdu - je to čistě věc názoru. Já nákupu nelituju, spíše naopak. Přeji šťastnou cestu.
  12. otjo

    jaké svíčky na LPG?

    Prosím, jaké svíčky na motor 2.0 16V - RFV (XU10J4R), 1998ccm/97kW/132HP. Předem děkuji za odpověď.
  13. otjo

    Anti ČEZ - petice

    Viz.: http://www.hoax.cz/retezove-emaily/protest-proti-cezu---hromadne-vypnuti-spotrebicu/
×
×
  • Vytvořit...