Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 11 měsíců později...
Odesláno

mám rozměr 215/65 R15 96H a tři adepty:

Michelin Energy Saver

Continental ContiPremiumContact 5

Pirelli P6 Cinturato

které vybrat?

Jedno z důležitých kritérií je životnost, za letní sezonu ujedu cca 30 000km

Odesláno
Micheliny všeobecně hodně vydrží, ale nejsou namokru většinou nejlépe hodnocené a jsou hlučnější.

Co? michelin na mokru nic moc a hlučnější? Promiň, ale nesouhlasím. Michelin, jak Energy Saver a nebo Pilot Primacy jsem měl a to co držely v zatáčkách (jak na mokru, tak suchu) tak klobouk dolu. Hlučnost není vůbec vysoká.

Energy Saver mám teď a jsem nadmíru spokojen a určitě půjdu do nich znova.

Za mně Michelin, ale myslím to co napsal kolega na výběr, tak není nic špatné :myslim

[upravil dne 6/3/13 09:13 od Tango C8]

Odesláno

V testech, které jsem dříve viděl byly Micheliny na mokru horší než konkurence, co jsem koukal teď tak se hodně polepšili a jsou na tom dost dobře. Co mám letní Micheliny na autě tak hrozně hučí, ale jsou už taky staré.

Podle testů co jsem teď koukal tak asi nejlíp vycházejí Goodyery, Micheliny, Conti akorát ty Conti se hodně opotřebovávají. Jen je trochu problém, že co rozměr to jiná kvalita.

Odesláno

Nejlépe se mi osvědčily pneu čínské provenience, vraníky nebo protektory, tyto gumy nemají okrouhlý tvar,ale snad osmiúhelník, který nedovoluje rychlejší jízdu než cca 50 km/h, tím pádem šetřím podvozek (do děr na silnici vlítávám pomalu),šetřím palivo (při pomalé jízdě to fak nežere), dále jsem se naučil dobře řídit (auto neustále odskakuje,dostává se do smyku), navíc i kupní cena těchto pneu je vynikající. Tak co furt řešíte pneumatiky?:aut

Odesláno

Já koupil (protože mám 18\" a ty jsou kurva drahý) na C4 nějaké laciné čínské a zatím dobrý. Ujel jsme na nich cca 12 tisic a dobrý, držejí i na vodě a dokonce i za deště na Chorvatské dálnici dobrý. Měl jsem strach a nic, nehučí, alespoň ne tolik jako zimní, takže to je změna k lepšímu a je jen otázkou jak dloho vydrží. Jezdil jsem na nich v Německu na dálnici 160 a taky bez problémů, takže?????

Odesláno
Micheliny všeobecně hodně vydrží, ale nejsou namokru většinou nejlépe hodnocené a jsou hlučnější.

Co? michelin na mokru nic moc a hlučnější? Promiň, ale nesouhlasím. Michelin, jak Energy Saver a nebo Pilot Primacy jsem měl a to co držely v zatáčkách (jak na mokru, tak suchu) tak klobouk dolu. Hlučnost není vůbec vysoká.

Energy Saver mám teď a jsem nadmíru spokojen a určitě půjdu do nich znova.

Za mně Michelin, ale myslím to co napsal kolega na výběr, tak není nic špatné :myslim

[upravil dne 6/3/13 09:13 od Tango C8]

Hm,tak za mě Pilot Primacy hlučné jak prase. A na auto už nepůjde nic co jen naznačuje šípový vzor,tam hučí vše.

Odesláno

Toto auto má 2 tuny, já bych si to nelajzl . Ne nadarmo propadají chinagumy ve všech testech. Vlastnosti gum se nepoznají ve sto šedesáti na dálnici rovná jízda, ale zpravidla v krizových situacích, brzy , zatáčky. Měl jsi si koupit 16\" kola ať máš na pořádný gumy! Prezentuji jen svůj názor.

PS: být policajt, tak po tobě šlapu. Nepředpokládám, že je máš v TP. Pokud ano...sorry

Já koupil (protože mám 18\" a ty jsou kurva drahý) na C4 nějaké laciné čínské a zatím dobrý. Ujel jsme na nich cca 12 tisic a dobrý, držejí i na vodě a dokonce i za deště na Chorvatské dálnici dobrý. Měl jsem strach a nic, nehučí, alespoň ne tolik jako zimní, takže to je změna k lepšímu a je jen otázkou jak dloho vydrží. Jezdil jsem na nich v Německu na dálnici 160 a taky bez problémů, takže??
Odesláno

Koupil jsem to i s těmito koly Originál Citroen, ale možná to nejsou 18\", ale 17\" i když 18\" jsou v techničáku také uvedeny. Nevím, ale buď je to tím jak jezdím a nebo prostě ty gumy drží. Žádná krizovka, ale možná kdyby nastala tak budu litovat. Prostě jsem v tu chvíli neměl na lepší, cena Michelinky byla 4 litry a cena číny 1600 a to je krát 4 už značný rozdíl.

Odesláno

já jsem taky spořílek, ale mám rodinu a jsou věci na kterých nešetřím gumy na auto, dětský autosedačky

minulej rok jsem koupil Michelin A4 winter a na léto mám nachystaný taky Mich, ale už nevím jakej typ, mám je už třetí rok.

Koupil jsem to i s těmito koly Originál Citroen, ale možná to nejsou 18\", ale 17\" i když 18\" jsou v techničáku také uvedeny. Nevím, ale buď je to tím jak jezdím a nebo prostě ty gumy drží. Žádná krizovka, ale možná kdyby nastala tak budu litovat. Prostě jsem v tu chvíli neměl na lepší, cena Michelinky byla 4 litry a cena číny 1600 a to je krát 4 už značný rozdíl.

Odesláno

Mně to hlásí chybu. Heslo zadám, písmenka opíšu správně a pak to hlásí, že se nelze připojit. Jde to někomu?

Edit:

Jo tak už mi to šlo :)

Děkuju :papa

[upravil dne 7/3/13 23:55 od Bigbadjohn]

Odesláno

Já asi půjdu do Bridgestone Turanza T001. Poslední letní gumy co jsem měl byly Bridgestone Turanza ER300 (nejspíš předchůdce těch T001) a nezaznamenal jsem žádné závažné mínusy. V testech taky vycházejí celkem slušně a budou i za slušnou cenu.

• O 4 týdny později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Tak já dnes obul Hankook K425 Kinergy ECO 215/60 R16 99H - tak jsem zvědav co vydrží, v testech dopadly poměrně dobře.

[upravil dne 15/4/13 17:36 od JirkaBe]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...