Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdravim, jeden tu uvazuje nad smrti a druhemu se mota hlava :DD, toz temata jak svina :), pridam teda svoje

zajima me, cim nejlepe zvlhcit vzduch v byte, konkretne v loznici, nejaky zvlhcovac uz pouzivam, ale nezda se mi, ze by mi to pomohlo, proste mam problem v tom, ze se treba ve tri rano vzbudim s uplne vysusenym hrdlem a prilepenym jazykem na patre, v byte jsou normalni radiatory a je to panelak ...

dneska zkusim jeste hodit na topeni nejake mokre hadry, ale jestli mate vlastni odzkousene tipy, sem s nima

Odesláno

Cetl jsem dost dobreho o tomhle typu:

http://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovace.heureka.cz/venta-lw-24/

Jsou jednoduche zadne ionty, predionty a zaionty, bezudrzba atd.

Poctive to spinu se vzduchu nachyta a zvlhci vzduch. Pravda, muze odradit to, ze tu spinu pak musis s tou vodou vylit, no ale aspon vidis co jsi nachytal a ne ze to bezudrzbove bylo chyceno, zlikvidovano a jeste ti prijde sek za usporu energie...

Odesláno

no, prave, ze cestou nakupu dalsiho hebla jit nechcu :(

ted mam nejaky maly sencor, jenom zvlhcovac, sice maka v pohode, mam to u postele, ale stejne mam problemy

sice jsem preleceny astmatik, ale tehnle problem mam pouze sezonne, kdyz se holt topi

[upravil dne 8/2/12 10:45 od BV406]

Odesláno
Na radiátor dej vlhké hadry, např. vyprané prádlo.

Myslím, že až pominou mrazy, zmizí i problém.

Hadry na topení jsou k ničemu, tím si vzduch vůbec nezvlhčíš. Ultrazvukové zvlhčovače dokážou odpařit v rozmezí 100 - 300ml za hodinu což máš za noc něco kolem dvou lirů vody. Toto z hadrů určitě nedostaneš. V paneláku mám přes zimu normálně 20% což je hooodně málo. Používám zvlhčovač s výkonem 150ml/h a dostanu to tak 35-40% Teď v těch mrazech se horko těžko dostanu nad 30%. Záleží na tom jak moc se topí.

Do ložnice určitě koukat na hlučnost zvlhčovače, nad 25dB bych nebral, tedy za předpokladu že člověk nespí jako medvěd a nějaký hučení mu nevadí.

Odesláno

Dadadavid: netopím. Vyvětrám (intenzivně), zatopím, a než jdu spát, topení vypínám. Příznám se, že teploměr tam nemám, ale ráno tam odhaduju bude tak 18°C. Mám i zvlhčovač, ale zatím ještě nebyl důvod ho zapínat - vlhkost pod 40% neklesá (s výjimkou okamžiku těsně po vyvětrání).

Samozřejmě jinak to bude v rodinném baráku, ale bydlím v paneláku, nad i podemnou bydlí další, takže do rána nezmrznu - navíc mám teda deku, žo jo. ;)

Odesláno

v ložnici večer max 18 a ráno i 14, 22 je moc i na mě a to mám rád teplo, jo a taky mám občas sucho v hubě a vlhkost v ložnici máme 50-60%

[upravil dne 8/2/12 20:46 od Haryk]

Odesláno

BV406, co třeba nějaká choroba, např cukrovka, nebo nějaké léky by to mohli zpusobovat, připadně špatně průchodný nos atd, ono mužeš mít vlhkost 75% a budeš se budit stejně vyschlej

Odesláno

Když jsem byl malej, tak jsme měli na radiátorech \"odpařníky\", byla to keramická nádržka s vodou. Jak moc to fungovalo, nedokážu posoudit. A ani teď v ložnici netopíme. A když jsem sám doma, tak pokud moc nemrzne, tak na noc i otevřu ventilačku.

Odesláno

daj si akvarium do bytu ;)

nenarocne a velmi esteticke skraslenie byvania...

Radkove hypotezy su na mieste. niekedy su to samotne lieky a ina syntetika prijimana do tela :(

aku mas momantalnu vlhkost v byte? ideal je od 45% - 65%.

Odesláno

na to sucho v hubě to dělej jak já

dej si před spaním na noční stolek jednu sklenici vody a jednu prázdnou , to kdybys dostal nebo nedostal žížeň

Odesláno

taky se občas vzbudim s uplne vysusenym hrdlem a prilepenym jazykem na patre a pak si vzpomenu že jsem to večer přehnal s pitím:D

taky bych zkusil dát nějakou nádobu s vodou na radiátor

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...