BV406 Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 zdravim, jeden tu uvazuje nad smrti a druhemu se mota hlava :DD, toz temata jak svina , pridam teda svoje zajima me, cim nejlepe zvlhcit vzduch v byte, konkretne v loznici, nejaky zvlhcovac uz pouzivam, ale nezda se mi, ze by mi to pomohlo, proste mam problem v tom, ze se treba ve tri rano vzbudim s uplne vysusenym hrdlem a prilepenym jazykem na patre, v byte jsou normalni radiatory a je to panelak ... dneska zkusim jeste hodit na topeni nejake mokre hadry, ale jestli mate vlastni odzkousene tipy, sem s nima Citovat
lamancha Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Cetl jsem dost dobreho o tomhle typu: http://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovace.heureka.cz/venta-lw-24/ Jsou jednoduche zadne ionty, predionty a zaionty, bezudrzba atd. Poctive to spinu se vzduchu nachyta a zvlhci vzduch. Pravda, muze odradit to, ze tu spinu pak musis s tou vodou vylit, no ale aspon vidis co jsi nachytal a ne ze to bezudrzbove bylo chyceno, zlikvidovano a jeste ti prijde sek za usporu energie... Citovat
BV406 Odesláno 8. únor 2012 Autor Odesláno 8. únor 2012 no, prave, ze cestou nakupu dalsiho hebla jit nechcu ted mam nejaky maly sencor, jenom zvlhcovac, sice maka v pohode, mam to u postele, ale stejne mam problemy sice jsem preleceny astmatik, ale tehnle problem mam pouze sezonne, kdyz se holt topi [upravil dne 8/2/12 10:45 od BV406] Citovat
P607Olda Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Na radiátor dej vlhké hadry, např. vyprané prádlo. Myslím, že až pominou mrazy, zmizí i problém. Citovat
Dadadavid Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Kurt mě celkem zarazil,ty v noci netopíš?? To musí být zima ne? Máme nastavenou stálou teplotu 22C a ta je nastavená celou zimu Citovat
Brizan Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Na radiátor dej vlhké hadry, např. vyprané prádlo. Myslím, že až pominou mrazy, zmizí i problém. Hadry na topení jsou k ničemu, tím si vzduch vůbec nezvlhčíš. Ultrazvukové zvlhčovače dokážou odpařit v rozmezí 100 - 300ml za hodinu což máš za noc něco kolem dvou lirů vody. Toto z hadrů určitě nedostaneš. V paneláku mám přes zimu normálně 20% což je hooodně málo. Používám zvlhčovač s výkonem 150ml/h a dostanu to tak 35-40% Teď v těch mrazech se horko těžko dostanu nad 30%. Záleží na tom jak moc se topí. Do ložnice určitě koukat na hlučnost zvlhčovače, nad 25dB bych nebral, tedy za předpokladu že člověk nespí jako medvěd a nějaký hučení mu nevadí. Citovat
Kurt Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Dadadavid: netopím. Vyvětrám (intenzivně), zatopím, a než jdu spát, topení vypínám. Příznám se, že teploměr tam nemám, ale ráno tam odhaduju bude tak 18°C. Mám i zvlhčovač, ale zatím ještě nebyl důvod ho zapínat - vlhkost pod 40% neklesá (s výjimkou okamžiku těsně po vyvětrání). Samozřejmě jinak to bude v rodinném baráku, ale bydlím v paneláku, nad i podemnou bydlí další, takže do rána nezmrznu - navíc mám teda deku, žo jo. Citovat
Frozz Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Dát na topení pekáč, do něj trochu vody a sůl. Mě to docela pomáhá. [upravil dne 8/2/12 19:22 od Frozz] Citovat
Miku Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Kdysi v bytě jsem si pořídil větší akvárko Teď na baráčku mám problém opačný , přílišná vlhkost Citovat
Haryk Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 v ložnici večer max 18 a ráno i 14, 22 je moc i na mě a to mám rád teplo, jo a taky mám občas sucho v hubě a vlhkost v ložnici máme 50-60% [upravil dne 8/2/12 20:46 od Haryk] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 BV406, co třeba nějaká choroba, např cukrovka, nebo nějaké léky by to mohli zpusobovat, připadně špatně průchodný nos atd, ono mužeš mít vlhkost 75% a budeš se budit stejně vyschlej Citovat
Benžík Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Když jsem byl malej, tak jsme měli na radiátorech \"odpařníky\", byla to keramická nádržka s vodou. Jak moc to fungovalo, nedokážu posoudit. A ani teď v ložnici netopíme. A když jsem sám doma, tak pokud moc nemrzne, tak na noc i otevřu ventilačku. Citovat
Marcel00 Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 daj si akvarium do bytu nenarocne a velmi esteticke skraslenie byvania... Radkove hypotezy su na mieste. niekedy su to samotne lieky a ina syntetika prijimana do tela aku mas momantalnu vlhkost v byte? ideal je od 45% - 65%. Citovat
Pe.Tr Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 na to sucho v hubě to dělej jak já dej si před spaním na noční stolek jednu sklenici vody a jednu prázdnou , to kdybys dostal nebo nedostal žížeň Citovat
georgegg Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 taky se občas vzbudim s uplne vysusenym hrdlem a prilepenym jazykem na patre a pak si vzpomenu že jsem to večer přehnal s pitím:D taky bych zkusil dát nějakou nádobu s vodou na radiátor Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.