Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Lidl - uzitecne veci (nejen) pro motoristy

Recommended Posts

Odesláno

Altman: To je síla ... já se tím živit a pokud to má atest, asi bych to taky skoupil. Když si člověk vezme, že za 150 Kč polepí auto a účtuje si (když jsem z levného kraje) 1800 Kč, to je pak slušná hrubá marže :mrk

Guest Scratch
Odesláno

a folie na oknech pokud to jsou bocni zadni a zadni, nemusite vubec resit homologaci. problem to je jen na prednim a na bocnich prednich oknech....

Tím bych si nebyl tak jistý, zhruba před měsícem mě zastavili policajti a kontrolovali mi atest na foliích a chtěli vidět i kartičku (folie mám jen na bočních zadních a zadním) :papa

a dostal jsi pokutu? Kontrolovat ti to mohou, jak chteji, ale pokutu ti za to dat nemohou....

Odesláno

Já jen poprosím, nemáme tu nějakého dopravního policistu mezi námi? Ten by nám to zcela jistě vysvětlil nejlépe! Pokud budete mít zájem mohu naskenovat tu homologační kartičku která byla přiložena k foliím, je to všechno německy, nerozumím tam ani slovu. :(

Guest Scratch
Odesláno

MilanF1: od ramen dozadu nemusis mit na folie, plechy a dalsi veci atest. Mela by to vsak instalovat odborna firma, tim mluvim predevsim o vnejsi instalaci tech plechu. Sam nechapu, jak by spadla folie v aute uvnitr vzadu mohla ohrozit ridice, ci cestujici, natoz lidi venku.

Takze to je stejny, jako kdyz si uvnitr das takovou tu clonu na gumovou pricucku, na to taky preci nepotrebujes atest.........

na predni okno a na predni bocni okna je to jine, na prednich musis mit atest folii ale je nutne predpokladat jiz tovarni zatmaveni oken, takze je to dost na hrane....

A na predni okno je to jasne, pouze cira folie s UV ochranou. Znam teda jednoho debila z Cerneho Mostu, ktery ma na predni okne folii s 25% zatmavenim....... auto se jevi celkkove tmaveji, i pri pohledu zezadu, vypada to dobre, ale na jezdeni v noci to fakt neni....

Odesláno

a dostal jsi pokutu? Kontrolovat ti to mohou, jak chteji, ale pokutu ti za to dat nemohou....

Pokutu jsem nedostal, protože atest na foliích mám a kartičku k nim mám taky. A pokutu ti podle mě dát můžou. Protože každá úprava zasklení na autě musí být prováděna odbornou firmou a na každé takto upravené okno ti musí nalepit ATEST 8 SD + ti musí vystavit nějaký dokument(kartičku). A co se týče čelního skla tak to není vůbec jasné jak píšeš, že tam může být čirá folie, protože na předním skle nesmí být vůbec žádná folie (přední okno je bráno jako úniková cesta z vozidla a je tedy nepřípustná jakákoliv dodatečná úprava)

viz. vše zde http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dovoz_registrace_a_schvalovani_vozidel/Schvalovani_vozidel/Stanovisko_MD_k_upravam_skel_vozidel.htm

Guest Scratch
Odesláno

ME BUDE STACIT, KDYZ SI PRECTES PRVNI VETU, PROTOZE JA JSEM TO CELE KVULI TOBE PRECETL DVAKRAT A NENALEZL JSEM TAM JEDINE SLOVO O ZADNICH BOCNICH OKNECH, NEBO ZADNIM OKNU.

kdyby na prednim skle nebyla 1 folie uz z vyroby, tak se ti misto popraskani pri narazu proste vysype a poreze te, to same, kdyby tam ta folie nebyla a ty jsi se potreboval dostat ven, tak prokopnes okno, o ktere se porezes..... kdyz tam zadna folie, co to drzi pri sobe nebude..............premejslej......

NEMLUVIM TU O BEZPECNOSTNI FOLII, ALE O UV FOLII (je to tezko zjistitelne)

tato diskuze tu jiz byla, takze se proste opet jen opakuji....

asi zacnu zjistovat, jestli samolepky peugeot clubu maji atest

Odesláno

Omlouvám se že to takto řeknu ale to jsou všechno jenom kecy (o tom čelním sklu). Čelní sklo u automobilu je zakázáno polepovat folií ne z nějakého důvodu únikového, ale aby bylo dobře VIDĚT NA ŘIDIČE A POLICIE TAK MĚLA USNADNĚNOU PRÁCI.

Odesláno

Tož toto je zas jednou debata :D Altman: Já bych byl pro, aby sis nalepil na čelní sklo fólii s propustností třeba menší než 20% světla a pak s tím jel někam v noci :D Zkus až pojedeš jako SPOLUJEZDEC v noci nasadit sluneční brýle s filtrem č.3(propustnost 8-18% světla) nebo 4 (3-8%) a uvidíš, kolik toho uvidíš :D Myslím, že s č. 4 se u nás ani nesmí řídit :)

Odesláno

Scratchi

1) Vůbec nevím proč tady píšeš o folii z výroby??? Folie z výroby je pokud vím přímo \"zapečená\" ve skle a nedá se tedy nijak sloupnout. Jaký je tedy podle tebe na první pohled rozdíl mezi bezpečnostní folii a lepící UV folii (nemluvím o funkčnosti, ale o tom, že ať je to jedná jebo druhá tak ji musíš nalepit)? V odkazu co sem poslal výše je jasně napsáno: \"Dále bylo zjištěno také používání bezpečnostních čirých fólií na čelních sklech. Tato úprava, jako i JAKÁKOLIV jiná dodatečná úprava čelního skla, je nepřípustná.\" Takže podle toho usuzuji, že na čelní sklo nepatří vubec nic, ani nějaká lepící UV folie.

2) Co se týče zadních oken tak tam není zmíněna jen propustnost, ale je tam napsáno: \"Všechny úpravy a opravy zasklení vozidel, které mají za následek snížení světelné propustnosti zasklení, je možné provádět pouze za dodržení podmínek daných předpisem EHK č. 43, resp. směrnicí 92/22/EHS a musí podle nich být schváleny.\" Pojmem VŠECHNY ÚPRAVY A OPRAVY ZASKLENÍ VOZIDEL chápů, že je úplně jedno jáké je to okno, ale jen na přední je definovaná daná propustnost. Teoreticky tedy asi každá samolepka na skle by měla mít atest což ovšem asi žádné nálepky nemají...

3) Nedalo mi to a zavolal jsem na STK a tam mi řekl pán toto: I pokud jsou folie jen na zadních sklech tak samozřejmě musí mít atest. A na otázku jestli mi za folie na zadních sklech bez atestu může dát policie pokutu mi bylo řečeno, že samozřejmě ano... Teď čekám, že mi řekneš, že pán na STK mi určitě kecal, a že jediná pravda která existuje je ta tvá.....

Ještě pár odkazů na firmy, které aplikují folie:

http://www.studio-ales.cz/autofolie-a-zakonem-povolena-mira-propustnosti.phtml

\"Takže všeobecně platí, že na zadním a zadních bočních oknech, případně i na sklech u zavazadlového prostoru mohou být schválené fólie s jakoukoliv prostupností světla. Podmínkou je, že každé takto upravené sklo musí být označeno schvalovacím štítkem. K takto upraveným sklům musíte od technika obdržet ještě certifikát (kartičku), kde bude uvedena úprava zasklení včetně celkové propustnosti a místa provedených úprav. \"

http://madico.cz/dokumenty/osvedceni-o-instalaci-autoskel.pdf

4) Uvidíme ještě co napíšou koblihovi z ministerstva. Tímto končím svůj :xvul v tomto vlákně....

Odesláno

Dopravní inspektorát Blansko se předběžně vyjádřil asi takto - \"Tato folie se na zadní boční okna a na zadní okno dát může, není třeba montáž od odborné firmy , jen musí mít folie určitou propustnost světla\". Zítra budu mít přesné vyjádření a hodnoty propustnosti.

Guest Scratch
Odesláno

a jaky atest se dela, kdyz se to zaplechuje???

Lucasao: mas pravdu, to jsem netusil, ze tam musi byt nejaky stitek, myslel jsem, ze staci atestovana folie......, ale tu karticku a stitek se da na ty zadni okna sehnat v jakekoli \"lepsi\" reklamce..... ale na predni okna bych se toho bal :D

Odesláno

ve vyhlasce se mluvi o uprave zaskleni, ktere musi mit atest. Zaplechovani neni zaskleni, takze plech nemusi mit atest :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...