Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
před 54 minutami, oddie napsal:

Hlavně když se s tím nedejbože někam trefíš, tak těch 434kg naprosto dokonale vymete všechno, co bude před tím, a udělá z vás kaši, jestli s tím počítáš, když tam chceš naložit děti ;) Jinak bych se asi rozhodoval podle nosnosti...

Tak s tím asi nepoletí stodvacet,že? to by jsi pak do kufru nemohl dát nic.

Odesláno (upraveno)

60km ne ale když místo nich pak najedeš 240km, tak to už je znát (kdyby se jelo 2x).

Necituj přímo předchozí příspěvky. díky.

Upraveno uživatelem elton
Odesláno
před 12 hodinami, Mosquito napsal:

Jedná se o stříšky na plot o rozměru 20x30x7cm. Budu jich brát 62ks a jedna váží 7kg.
Jinak s tím když někam trefím bych nesměl jet na dovolenou apod, protože vždy je něco v kufru...

Vždy máš v kufru 400kg tvrdé kompaktní hmoty, jo? To fakt nechápeš ani tak základní a primitivní věc, jako rozdíl v hybnosti 20kg měkké tašky s hadrama a 400kg betonu nebo z čeho to je? S touhle náloží je průser už jen když ti někdo nedá přednost na parkovišti toho hobbymarketu, kde to budeš nakládat, na to nemusíš jezdit stovkou.

Odesláno (upraveno)

mě přijde vtipný, že se někdo s autem za půl mega v základu rozhoduje, jestli si (potenciálně) poškodí auto, ohrozí posádku nebo najede o 120km víc... Klidně bych s tím jel 3x nebo 4x.

Dodo: Vozejk může být problém, já třeba nemám tažný...

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Mě přijde zas vtipné mít velké auto a jezdit v něm sám :-D. To by do dodávek apod se nesmělo nakládat, protože jsou dražší než 1/2mil.

V autě jsem převezl už dost věcí, protože jsme se stěhovali a stačí použít na boky a dno silnější kartón a nic se neponičí. Velké auto jsem si kupoval aby odvezlo co potřebuju.

Váhu jsem nikdy neřešil, skládal jsem dokud tlumiče ještě měly vůli aby nebyly nadoraz.
Problém je že si zde nemohu říct teď si vezmu 20ks a za nějakou dobu dalších 20 apod. Buďto vše za dobrou cenu a nebo za maloobchod. Proto řeším zatížení.

1.jpg

2.jpg

Odesláno

Zjevně máš tažné, tak bych zvolil kombinaci - něco na káru za auto a něco dovnitř. Jinak se plně ztotožňuji s názorem, že věci (a tedy i auta) mají sloužit lidem a ne naopak.

Odesláno (upraveno)

Vyzkoušej, uvidíš. Tak se získávají zkušenosti, dobré i špatné.

Odvaha versus opatrnost je jen různé vyhodnocení statistiky: jaký problém jet dvakrát za odpoledne (necháš tam manželku pohlídat druhou půlku), kolik unesou složené sedačky (opěradla) a kolik stojí případná oprava.

:DNakonec - riziko neseš ty, platit to budeš ty, takže my můžeme klidně doporučit, abys to zkusil.

:mad:Já zas po různých zkušenostech bych to nezkusil. Vezl jsem v dodávce náklad olověných baterií, na hranici nosnosti, pamatuju, jak se jelo... V tomto případě mám spíše na mysli poškození nějakého drahého prvku.

Samotná jízda a brždění je zvláštní kapitola. Vozil jsem v náklaďáku koně neuvázané, bez hrazení. Lesácká Avie, prázdný prostor, koně si nastoupí. Brzdit se prostě nesmí. Po 160 km jsem už byl docela vyčerpaný - předvídat úplně vše, protože zabrzdit prostě nesmím, koně by tam přeletěli a zranili se...

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno
...Bude auto moc trpět když by to bylo jen v prostoru kufru...

Když už do auta a ne na přívěs, tak určitě rozložit. A čím níž, tím líp (klidně něco i na podlážku u spolujezdce). Děti bych asi raději nechal doma. Hlavně kvůli bezpečnosti, ale i pro klid při nakládání. Už jsem takhle kdysi dovezl o metr kratší koberec - prodavač měřil, já kontroloval a ony zlobily...

Odesláno

Mosquito: já v něm nejezdím sám (až na výjimky), na to mám služební ;). Ale když potřebuju převést něco, jak popisuješ ty, tak do něj nikoho netahám. Ta jedna cesta navíc, 60km tam a 60 zpět i s nakládání jsou dvě hodiny, pokud to chceš skládat do auta, rozhodně bych tam nikoho netahal a daleko líp to celý rozložíš.

Jsi možná doufal, že si přivezeš pracovní sílu (děti) na skládání nákladu, za mě je tahle pracovní síla spíš k vzteku...:D

Odesláno

Pokud máš tažné zařízení, tak použít vozík a je vše vyřešené. Bezpečnost i náhodná rizika s tím spojená (napsaná v příspěvcích).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...